Юлски и Августовски бебета 2026 🥰

• 7 546
  • 317
  •   1
Отговори
# 210
Кашмир, мина ли консултацията с Хедра? Аз утре отново очаквам Мария, този път вкъщи. Малкият днес почти не е спал, дремва 30-40 минути и се буди с рев. Колко кърма изпи, направо не ми се мисли. Но не е повръщал и си мисля, че явно си я усвоява.
Звуци понякога издава подобни на гукане, но е веднъж, два пъти дневно
В, имам, да, аз също поглъщам невиждани количества сладко, по принцип не съм така.

# 211
Ви, ям всеки ден поне по 3 кроасана с масло 😅 и спрях да броя вафлите Боровец....
Ние другата седмица правим два месеца и сме на ваксини и много ме притесняват реакции...взела съм Панадол и се надявам да не опрем до него ...
Иначе като общо състояние, много е вокален , гука, смее се, чудесен е, само да е наспан. Спи само върху нас , а вече е над 6 кг и не знам докога ще мога чисто физически да го приспивам на ръце и да спи върху нас. Но спи дълги дремки поне . Малко съм притеснена с това спане и може и до консултант да стигна, а бях противник хаха. Но докато не ти дойде на главата , не трябва много да знаеш 😅
Иначе с кърменето е ок засега, суче вече 10 минути макс на гърда, понякога и 6/7 и е готов. Бях се притеснила дали имам достатъчно, но като се изцедя и има още 40/50 мл след хранене и май е окей.
Мише, как си ти, говори ли с консултант?

# 212
Моето бебе утре става на два месеца. 1-2 пъти каза гу.. усмихва се, но рядко.. Не издава звуци. Спинка 6-7 часа през деня на 3-4 дремки.
Педиатърът ме предупреди, че заради тежкия му старт к раждането в 37 седмица може да има известно забавяне.. притеснено ми е много.

# 213
Нашия младеж става утре на 7 седмици. Гука понякога, смее се, спи през деня най добре в раничката при мен и навън. Вкъщи също, но трябва да съм просто до него.
Кърмя го и не знам колко кърма имам, но си е вече 6кг 🫣🤣
Иначе за храната.. и аз ям много сладко и кола ако можех, щях 2литра да пия хаха
При нас беше баткото с температура до преди 2 дена, стрес пур за мен. Ама въпреки това се радвам на разхладеното при нас време. Вече не издържам жеги.

# 214
Моето бебче днес стана на 5 седмици, ами да ви кажа единственото гукане е в моментите преди да започне реване.. 😅 Усмивки още силно да кажа, но има някакви бегли опити от време на време. И при нас съня е добре до следобяд, но дойде ли 17:00 часа се почва страшно мрънкане и сърдене и няма заспиване, отделно, че той не поддава на приспиване на ръце и се унася само с биба, което е нещо ново за мен, предвид, че баткото така и не си хареса даден вид биби и по-късно преоткри палеца.. 😂
Започнах да го слагам в електрическа люлка, но не се впечатлява особено, така че и тя отпада, като метод а навремето много ме спасяваше.
 А по колко наддадоха вашите бебенца за месец? Габи е качил 1.200кг и 5см дължина, струва ми се добре, но прочетох пост, в който се питаше същото и масово бяха отговорили с по 1.500кг, че дори и 1.700кг.

# 215
Кат, не потърсих консултант. Кърмата ми почти спря. Цедя един път на ден и не мога да изцедя и 100 мл. Майка ми е била и тя така с мен и с брат ми.
При нас всеки ден е нещо различно, нещо ново и все се притеснявам дали е нормално. Много ли спи, защо не спи, много реве, почти не е плакал, защо постоянно мърда, защо гледа в точка...

# 216
Ох, като ви чета и ми става спокойно, че всички сме с едни и същи притеснения. Иначе е много самотно - постоянно да мислиш някакви филми, да се притесняваш, мъжа ти да не те разбира баш. Но моето бебе уж много бил качвал каза педиатърката ( на 1м беше качил +1800), но сега виждам, че повечето са така и се успокоявам. Също се успокоявам, че не всяко бебе се усмихва постоянно. Просто като четеш какво е стандарт и норма се притесняваш много, супер е, че имаме форум, където да споделяме и да видим, че бебетата ни се развиват нормално и всичко е наред Simple Smile

Как се справят вашите с tummy time? Моят не го понася, рев яко и забива глава в пода...

# 217
Тони, нали казва гу, това си е супер , не се тревожи. Всяко бебе си е индивидуално! Тези ежемесечни постижения са ориентировъчни. Важното е да са здрави мъниците.
Dzhbin , дано се размине при бебко! Давай на таткото да гледа баткото и се пази и ти, че като знам ние колко сме близо един до друг постоянно , трябва и ние да се пазим .
Сикрет, перфектно наддаване е! При нас беше към 1500, но знам , че над 1 кг е супер.
Мише, тъпо че така са се развили нещата, но щом и малкият и ти сте свикнали с новото хранене , всичко е супер .
Иначе и аз само се тревожа, днес даже се чувствам доста зле. Май недоспиването се натрупа и мисля да изляза вечерта и да го оставя на ММ малко. И в същото време ми е гузно... Не съм го оставяла за над два часа и всеки път се чувствам много виновна. Изобщо каквото и да направя все не помага.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 21:01 от Kat :3

# 218
При мен с кърменето е много странно, той успява да изсуче 50-60мл максимум от двете гърди за около половин час, с помпа също е мъка. В същото време като стисна гърдата над ареолата веднага си излиза кърма (след като е сукал). Засуква си добре, но нещо се губи.
Иска ми се да кърмя още малко поне и някак да успея да е само кърма и да му стига.
Консултантите масово съветват често поставяне на гърда, ами не знам как да стане това! Той се храни около час, после го почва корема рев 1 час и след това евентуално заспива или поне се опитвам да го приспа. Да го кърмя на 2 часа означава той изобщо да не спи.. А при нас дневният сън е 3-4 часа сумарно, пак основна причина са коликите.
Докато не минат тези стомашни неразположения не виждам смисъл от консултанти.
Качил е много малко, затова и дохранвам, отново заради коликите го боли и често не иска да яде много, отделно през нощта гледа да си навакса със съня и не успявам винаги да го събудя на 3 часа, веднъж 30 минути се опитвах и не можах..
Като чета вашите бебета с по 1-2кг+, той в момента е към 500гр+ от изписването.

# 219
Ви, дали помпата не е кофти ? Или вложката да не ти съвпада? Според мен при теб изцеждането може да спаси положението, но може би нещо в нещо в помпата не е ок, щом с ръка вадиш , а с нея - не. Консултантите погледнаха ли я ? Измериха ли там с онази таблица кой размер ти е зърното и дали вложката съвпада ? И след хранене цедиш с помпата и ще се оправи работата.
Наддаването го дават 200 грама на седмица, така че ако увеличиш количествата малко и ще сте супер . Не гледай другите, виж да наддава просто и да се оправите с кърменето. Според мен имаш кърма Heart

# 220
Момичета, убихте ме с тези 1500-1800 грама за един месец, аз четох, че било между 600 и 900 нормалното за кърмене? Нашият се роди 4 кг, изписаха го 3.700 и сега е 4.700 на единия си месец (без два дни).

# 221
При нас единствените звуци засега са рев😀
Но той още няма 1 месец, ще започне скоро предполагам.
Иначе освен коликите, се появи и рефлукс, от който също има болки и плаче. Ще пробваме други капки, също и друго АМ за дохранването, сега сме с аптамил.
А при кърмещите, имате ли неудържим глад за сладко/въглехидрати? Не знам от кърменето ли е или от недоспиването, ама толкова кроасани не съм изяждала през живота си😀
Аз съм така със сладкото😄
През бременността нямах никакъв апетит за сладко като шоколад,вафли и подобни, но от както родих ям само вафли,буено,нутели и все не ми се услажда. Не знам колко е нормално това, но и аз доста си похапвам, което е странно.

# 222
Моят юнак е на 19 дни. Последната седмица ме мъчи често главоболие и от време на време ме втриса (студено), а ми беше все топло до скоро. От самото начало дясната ми гърда произвеждаше повече коластра, сега и с кърмата е така. Аз от както родих апетита ми изчезна.

# 223
ani92_3 толкова я водят нормата кажи/речи. На мен педиатъра ми каза около 200гр на седмица. Онзи ден бяхме на консултация, девойката се роди 3400, изписаха ни около 3200, сега е 4300гр. Всяко детенце е различно. Аз с каката се бях притеснила дали не качва малко, после като почнахме захранването дали не е много, но две години по-късно дечицата от нейната група още си варират от 9 до 19кг. Laughing
Иначее Леа е силно казано да гука, издава 1-2 пъти дневно различни от рев звуци Grinning задържа главата малко, педиатъра е доволен, значи и аз съм. Пусна ни направление за кръвни и тези дни ще я водя да ги пуснем. Simple Smile

# 224
Кат, не мисля че е от помпата, защото и той успява да изсуче същото количество за половин час,колкото с нея. Успявам и след кърмене да изцедя, но доста трудно.
А да цедя след кърмене е постижимо, ако взема хендс фри помпа (сега съм с медела електрическа). Понеже има след това дохранване половин час, после или рев или опит за приспиване и то отива доста след храненето това цедене. А понякога не заспива и то идва време за следващото хранене..

Общи условия

Активация на акаунт