Съншайнче, от неонатологията в Надежда и аз не бях доволна и затова се зарекох, че там няма да стъпя повече. В МД просто е несравнимо веднъж като мине раждането. И стаите не отстъпват, храната си беше супер, отношението и на акушерките и на неонатолозите беше милион пъти по-добро...
Моят също е с доста жълтеница засега, но е нормално при някои бебета. Знам че с изхожданията изчистват, така че особено в началото е важно да се хранят на макс 3ч. Будете ги ако трябва бебетата, но до края на първия месец не трябва да има пауза повече от 3ч. След това постепенно може да се мине към 1 пауза от 4ч, обикновено през нощта, или просто да изчяквате бебето да покаже кога е гладно като след 22ч или след 01ч (според зависи от графика на хранене) - просто го оставите то да се събуди когато огладнее. Така и само ще покаже кога е готово да махне нощно хранене.
Едно време са хранили само по график и не са будили спящи бебета, давали са кисело мляко, вода... практиките от едно време не са съвсем полезни, спрямо сега, тъй като медицината се развива и се правят нови проучвания. Няма лошо, който ика да ги следва, но особено някоя баба да намила как грешно си гледаш детето и какво трябва да правиш, защото те едно време... не подкрепям. С първото имаше опити да ми се дава акъл, бързо пресякох с това, че съм ходила на достатъчно курсове, събрала съм информация и съм коментирала със специалисти и хора с медицинско образование и не ме интересува колко грешно са си гледали децата едно време. Обикновено повече не се опитваха да се месят. Сега още не сме се виждали с роднини, освен на камера, и не са тръгнали да дават акъли, но не вярвам да искат втора доза от "гледайте си работата" 😅