Юлски и Августовски бебета 2026 🥰

• 965
  • 50
  •   1
Отговори
# 45
Боровинке, на АМ май е очаквано всеки ден да се изхождат, но дори и 36ч да минат - не е драма. Не следи чак с часовник, но имай предвид да не чакаш прекалено дълго. Има особености между кърма и формула.

Съншайнче, от неонатологията в Надежда и аз не бях доволна и затова се зарекох, че там няма да стъпя повече. В МД просто е несравнимо веднъж като мине раждането. И стаите не отстъпват, храната си беше супер, отношението и на акушерките и на неонатолозите беше милион пъти по-добро... 

Моят също е с доста жълтеница засега, но е нормално при някои бебета. Знам че с изхожданията изчистват, така че особено в началото е важно да се хранят на макс 3ч. Будете ги ако трябва бебетата, но до края на първия месец не трябва да има пауза повече от 3ч. След това постепенно може да се мине към 1 пауза от 4ч, обикновено през нощта, или просто да изчяквате бебето да покаже кога е гладно като след 22ч или след 01ч (според зависи от графика на хранене) - просто го оставите то да се събуди когато огладнее. Така и само ще покаже кога е готово да махне нощно хранене.

Едно време са хранили само по график и не са будили спящи бебета, давали са кисело мляко, вода... практиките от едно време не са съвсем полезни, спрямо сега, тъй като медицината се развива и се правят нови проучвания. Няма лошо, който ика да ги следва, но особено някоя баба да намила как грешно си гледаш детето и какво трябва да правиш, защото те едно време... не подкрепям. С първото имаше опити да ми се дава акъл, бързо пресякох с това, че съм ходила на достатъчно курсове, събрала съм информация и съм коментирала със специалисти и хора с медицинско образование и не ме интересува колко грешно са си гледали децата едно време. Обикновено повече не се опитваха да се месят. Сега още не сме се виждали с роднини, освен на камера, и не са тръгнали да дават акъли, но не вярвам да искат втора доза от "гледайте си работата" 😅

# 46
Моя между прехода от мекониум към нормално бебешко ако имаше пауза в акането, може би почти 1 ден не ака и малко пишкаше, та бях се шашнала, докато не се отпуши да си ака честичко.
Съвети май вече никой не се опитва да дава, то не че има кой, не искам никой да се бута. До тук само мама е идвала, тате води големия на зъболекар и я остави за 1 час да сготви и да се видим. Та тя само се порадва малко и това беше.

# 47
За изхождането на АМ не съм вече сигурна колко често..
Аз иначе не будя. И 3 часа да спи или повече не бих събудила, но той няма жълтеница. Ако имате трябва да се буди на най много 3 часа и след като се е изчистила, може да се оставя да си спи колкото иска. Една дълга пауза през нощта нищо не им прави. Те си наваксват през деня.
Иначе моят през нощта иска само върху мен или до мен да спи. Легло не признава в момента, но е напълно Ок за мен в този ранен етап.

# 48
Тоест ако има жълтеница , не е проблем да има дълга нощна  пауза , ако през деня го храна стриктно на 3 часа ?

# 49
Момичета, записвам се и аз, от юлската тема съм, дано не ви се натрапвам 🥰 На 15.07 родих и минахме и през жълтеница и през доста изразено бебешко акне след това, та да се включа по темите , ако мога да помогна.
Сън, честито бебче, още от искам бебе те помня и много се радвам ,че сме заедно тук! Аз бих го будила и вечер , защото колкото повече яде, толкова повече ака, а билирубинът се изхвърля само с акото, не с урината. А те са толкова успани от тази жълтеница, че не им прави впечатление да ги събудиш...
Ние се кърмим и за сега само следя памперсите да има изпишкани, нааканите много варират. Имали сме дни с две  и дни с 6...

# 50
Аз лично не бих пропуснала нощни хранения, било то с жълтеница или не.

Тоест ако има жълтеница , не е проблем да има дълга нощна  пауза , ако през деня го храна стриктно на 3 часа ?

Общи условия

Активация на акаунт