Отговори
# 45
Ами Алис е като Мелисандра,обсебва ги и ги контролира.Тук не знам какво се е обсебила от тия Тарги,първо Деймън,сега Емонд.Интересно как ще променят книгата в това отношение.
Това го изтървах че северняците са убили Смелия,иначе да за втората битка явно ще я прескочат или доста прекроят,щом е мъртъв.Жалко и за меча,явно няма да разберем какво се случва с него също.
Ренира беше с нарисувани с червено очи заради странника,един вид да покаже на Великия септон,че е част от вярата им,ама нещо не им се получи диалога.
На гоблена аз видях танца,Ренира на трона в кръв,Хелена умряла и мисля преди време беше извезала и смъртта на детето си.Ще потърся в редит снимките.

# 46
Аз не разбирам защо толкова се ядосвате и съжалявате за смъртта на Хелена. Тя нищо не правеше, искаше някакви утопии, но нито произхода и ги предполагаше, нито нравите и времената в които живееше. Аз си отдъхнах като сложи край на мъките си, някак ми олекна, че се свърши патилото и. То нито майка като майка имаше, нито братя и сестра, детето и убиха, нероденото и дете беше застрашено, изобщо перспективите пред нея бяха нулеви. Да, жал ми е за нея, но края и беше логичен, като няма изход и смъртта е изход. Особено както беше надарена с дарба да "вижда" какво предстои и това предстоящо беше по черно и от настоящето.

# 47
Изгледах финала и аз. Силен епизод! Реално този сезон беше добър, половината епизоди ме държаха от начало до край пред екрана. Много ми дожаля за Хелена, но краят и го знаехме от книгите. Нямаше избор тя - живееше заради детето си, като разбра, че съдбата му ще е като на другия и син, сложи край, за да спести мъките и на двамата. Тази гадина Мизария сега ще тръби, че Ренира е убила сестра си. А Ренира с безумното убийство на септона, лесно ще позволи на хората да повярват. Как можа да изгони така с лека ръка тази змия? Как можа да отиде да заколи септона пред очите на народа? Абсолютно неадекватна.
Гледам, гледам, и то само чичака заслужава този трон. Поне се бие, ръководи, а не седи друг да му върши мръсната работа. Егон пак му дойде самочувствие, а една карикатура. Емънд съвсем го разклати Харънхол. Дерон е свестен, но няма полезен ход. Те двамата с Гуейн са симпатични. Умно предложение на Корлис. За жалост - глас в пустиня. Изкефи ме края на Ормунд. Улф е абсолютен боклук. Дано го убият скоро. Хю и той ще предаде черните. Много тъжна беше историята на Алис. Това кралство май не е видяло добро, откакто таргите са взели трона.

# 48
За мен изгонването на Мизария също дойде нелогично. Не ни показаха причината.
Аз се чудя как можаха да изберат Ема за образа на Ренира. Изобщо не успява.

# 49
Ами Алис е като Мелисандра,обсебва ги и ги контролира.Тук не знам какво се е обсебила от тия Тарги,първо Деймън,сега Емонд.Интересно как ще променят книгата в това отношение.
Това го изтървах че северняците са убили Смелия,иначе да за втората битка явно ще я прескочат или доста прекроят,щом е мъртъв.Жалко и за меча,явно няма да разберем какво се случва с него също.
Ренира беше с нарисувани с червено очи заради странника,един вид да покаже на Великия септон,че е част от вярата им,ама нещо не им се получи диалога.
На гоблена аз видях танца,Ренира на трона в кръв,Хелена умряла и мисля преди време беше извезала и смъртта на детето си.Ще потърся в редит снимките.

Алис само външно прилича на Мелисандра. Тя обаче е зеленозряща и ползва магията на Вестерос и Старите богове, черпи сила от природата, язовите дървета, птиците, билките, които вари. Алис ползва съновиденията, хипнозите,  внушенията и кошмарите. За разлика от нея Мелисандра изцяло получава силата си от изтока (стара Валирия и Асшай) и борави изцяло с магията на огъня и сенките.
От Емонд тя има син и тази кръвна линия се предава чрез дома на Кейтлин Старк и нейните деца до Бран, като разбира се това е най-интересната фенска теория. Но ако тази теория се окаже вярна то на практика Зелените са тези, които в действителност печелят в края на краищата, а Алис чрез древната магия на Първите хора и огнената кръв на Валирия от Емонд печели - създаване на дете на Огъня и Земята /дете от Огън и лед/

Аз не разбирам защо толкова се ядосвате и съжалявате за смъртта на Хелена. Тя нищо не правеше, искаше някакви утопии, но нито произхода и ги предполагаше, нито нравите и времената в които живееше. Аз си отдъхнах като сложи край на мъките си, някак ми олекна, че се свърши патилото и. То нито майка като майка имаше, нито братя и сестра, детето и убиха, нероденото и дете беше застрашено, изобщо перспективите пред нея бяха нулеви. Да, жал ми е за нея, но края и беше логичен, като няма изход и смъртта е изход. Особено както беше надарена с дарба да "вижда" какво предстои и това предстоящо беше по черно и от настоящето.
Точно. И всъщност това предстоящо смъртно черно тя го избродира на платното един вид заветно писмо от нейните пророчески дарби. Ренира обаче не се вгледа в предупрежденията, втъканите пламъци и кръв, а възприе платното на Хелена като валидация на нейните претенции за трона и затвори прозореца.

Последна редакция: вт, 11 авг 2026, 15:57 от anzhy

# 50
Аз се радвам че изгониха Мизария . Игричките и сплетните и приключиха , главната и цел беше да се отърве от Деймън и да бъде любовница на Ренира но нещо не успя , съдбата и доста ми напомни на Кол . Ренира и от нея се възползва сексуално по един път , и когато вече не и вършеше работа я захвърли по същият начин . Ренира е безсрамен и егоистичен човек който не се интресува от чувствата на другите , и пълен непукист към тези който е наранила както направи с Кристън и Мизария ( въпреки че не я харесвам )  , колкото повече си припомняш първи и втори сезон повече откриваш черти в нейният характер който първият път си пропуснал , и който вече те карат да не харесваш геройнята и . За мен Мили трябваше да си остане в ролята на Ренира , Ема ми е малко безлична и монотона освен да реве и мрънка не показва много други емоции . Мъчно ми е за Хелена , но смъртта за нея беше очаквана , но и доста освобождаваща , нямаше място толкова чист и невинен човек сред този жесток свят на битки , кръвопролития , интриги и кръвосмешения , общо взето света на Таргите . За мен от децата на Алисент само тя и Дерон са най читави и най незаслужаващи това което им се случва .

Последна редакция: вт, 11 авг 2026, 16:09 от Жасмина 94

# 51
... Ренира обаче не се вгледа в предупрежденията, втъканите пламъци и кръв, а възприе платното на Хелена като валидация на нейните претенции за трона и затвори прозореца.
Според мен това беше знак, че Ренира взе решение повече да не се съобразява с никого (къш, външен свят, ти ли ще ми казваш какво да правя, АЗ съм кръвта на СТАРА ВАЛИРИЯ).

# 52
# 53
  • Варна
От Емонд тя има син и тази кръвна линия се предава чрез дома на Кейтлин Старк и нейните деца до Бран, като разбира се това е най-интересната фенска теория. Но ако тази теория се окаже вярна то на практика Зелените са тези, които в действителност печелят в края на краищата, а Алис чрез древната магия на Първите хора и огнената кръв на Валирия от Емонд печели - създаване на дете на Огъня и Земята /дете от Огън и лед/

Това, че Алис има син от Емонд (или така твърди) го има в книгите, ама връзката с Кейтлин откъде е?

Едит: според книгите има връзка между Таргариен и Старк през Джейс (който се заиграл с някаква Сара Сняг, докато гостувал в Зимен хребет), а кръвта на Първите (и зеленозрящите) също идва и от Черната Али Блакууд. Т.е. тая желязнородната Алис въобще не ми се връзва на мен.

Последна редакция: вт, 11 авг 2026, 18:42 от maskara

# 54
Е че от Емонд е, тя яздеше бременна с него. Не виждам много кандидати в Харенхъл.

# 55
Улф според мен ще бъде ликвидиран още в първия епизод на сезон 4. Той буквално откачи от отношението на Деймън, а след това и на Ормунд, повярва си твърде много, че е фактор и реши да покаже, че понеже има дракон, може да играе срещу двата враждуващи лагера. Но не е изчислил, че от едната страна са Черните, а от другата Зелените, а двете фракции имат по няколко дракона и той им е общ враг.

# 56
  • Варна
Е че от Емонд е, тя яздеше бременна с него. Не виждам много кандидати в Харенхъл.

Детето се появява доста по-късно в повествованието, чак при следващия крал, така че трудно би било да се докаже чие е и кога е станало. Но и да е на Емонд, на мен по-скоро ми е любопитно връзката с Кейтлин Тъли откъде се взе.

# 57
Имаше някаква фенска история, че следващият крал се съгласява да пощади Алис и детето й, ако се откажат от фамилиите Харън и Таргариен. Същата фенска история твърди, че приемат името Уент (май така беше). Някаква баба или прабаба на Кейтлин Старк е Уент.

# 58
За мен изгонването на Мизария също дойде нелогично. Не ни показаха причината.
Аз се чудя как можаха да изберат Ема за образа на Ренира. Изобщо не успява.
Предполагам, защото Мизария я тикаше да се съобразява с простолюдието, а Ренира окончателно изостави скрупулите в този епизод. Но да, малко от нищото дойде.

Последна редакция: вт, 11 авг 2026, 22:32 от The One True King

# 59
Само теория е че детето на Алис и Едмонд е предшественик на Кат и Бран.Нищо не е потвърдил чичо по тази линия.Поредният фен фикшън,като яйцата на Сиракс че са на Денерис излюпените дракони.Съчиняват си,до сега не са много изгъзиците и фрапантните разлики на сценаристите.

Общи условия

Активация на акаунт