Безразличие след раждането

• 1 690
  • 48
  •   2
Отговори
# 45
Какво ще рече ,,вкарах го в семейния бизнес"? Бизнес, които имате с родителите си или...

# 46
Според мен коментарите на Елора помагат да се освестиш, защото яко си заспал и затънал и трябва нещо да те раздвижи като ти каже истината, ако някой й я беше казал много по-рано щеше да е полезно. Сега е малко късно и наистина идва като ритник, но може да се замисли за бъдещите мъже, и поне да не допусне отново тази грешка.

# 47
Аз също не споделям мнението на Елора.
Много пъти съм казвала, че в този форум на базата на три изречения не е редно да поставяме диагнози, да правим генерални заключения. Просто няма достатъчна информация за един обективен извод. По-скоро всичко се гради на предположения. И подобни наистина груби и крайни коментари може да бъдат възприети доста навътре от авторите на темите. Един човек, който  е дръзнал да потърси помощ тук, няма нужда от упреци и обиди, още повече необективни. Аз самата съм била в подобно положение неведнъж.

Авторката казва, че се е влюбила в мъжа си, когато той е нямал нищо и за мен това говори единствено положително във времена, в които всички знаем колко комерсиални станаха жените / факт/. И не виждам нищо лошо, че се е опитала да го мотивира да се развива. Още повече, че това не е било едно самостойно действие, а е имало за цел да осигури благополучието на цялото семейство /вкл. нея и детето/. Много неща могат да бъдат мотивиращи в този живот - събития, други хора, няма такова нещо човек сам да се мотивира.

За нищо не е виновна авторката.

От оскъдната информация по случая аз оставам с впечатление, че може би съпругът е нарцисист. Съветвам авторката да прочете по темата, има много статии в интернет, страници във ФБ. Не са много розови нещата. Но да не забравя, че не е виновна за нищо - това е най-важното!

# 48
Не хапи толкова, Елора.
Хората реагират по различен начин на родителския тормоз.
Тя пита за съвет във форума и обяснява как се е докарала до там, а ти грубиянски започваш да я тъпчеш заради грешката, която е допуснала.
Като не можеш да ѝ помогнеш, поне не я ритай.
Ако всяко мнение мое ти се струва хапане си е твой проблем.
Тоя родителски тормоз общо с темата няма.
Та не знам защо го вмъкна.
Как точно я ритам?
Казвам истината.
Тя не я схваща и рипа като ощипана.
Къде и как я ритам точно?
За мен е виновна. Има влечение към недорасляци. И това и боде очите.
И как това е грубо, вулгарно.
Да ходи на психолог да разбере защо се възбужда от такъв. Аз не съм виновна за това.
Защото казах вече. Следващия пак ще е такъв.
Пак ще избере някой за спасяване и пак ще осере пейзажа и пак ще има - аз не съм виновна, аз да помогна, да мотивирам, пък той така постъпи с мен.
Ако беше наркоман, алкохолик, хазартаджия, пак същото щях да кажа.
Да те са такива, но какво им има на жените, които се събират с такива и после мрънкат от живота, който са си избрали.
Има доста литература по въпроса впрочем. Може да си потърсите.

Общи условия

Активация на акаунт