Изкуството да пътуваш само с ръчен багаж – повече свобода, по-малко грижи

• 3 875
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз пътувам с една раница, която купих преди 2 години от Емаг за около 86 лв. Но открих една бюджетна, с която вече пътувахме два пъти и влиза в клетките на Райън и на Уиз. Даже поръчах още една. Ето тази:
https://gate.shop/bg/ranica-za-ptuvane-226-0886-89?variant=64812 … Sa8YiLFzJr5cq-0x/

# 76
  • Пловдив
На децата преди няколко години купихме за под 20 лв. от Технополис такива:

https://www.emag.bg/ranica-za-laptop-canyon-csz-02-cabin-size-zh … w01/pd/DWY7H2YBM/

Имат подплата само на гърба. Много леки и без излишни джобове, които да "изяждат" от мястото за багаж. Точно пасват на размерите, ако не се препълват.

# 77
Благодаря за предложенията. Поръчах няколко различни.

# 78
Аз пътувам с ето такова:
Тъпча на макс и е удобно, защото може да се носи хем като раница хем като сак.
От доста отдавна търся такава. Не намирам никъде. Излиза линк и после след няколко стъпки не стигам до продукт.

# 79
  • Glasgow
Излиза в британския eBay, върши ли ви работа?

# 80
  • София
Аз пътувам с ето такова:
Тъпча на макс и е удобно, защото може да се носи хем като раница хем като сак.
От доста отдавна търся такава. Не намирам никъде. Излиза линк и после след няколко стъпки не стигам до продукт.
Аз от Answear съм я взимала. Но не ми дава линк като дам на поръчка

# 81
  • SF
Защото е свършила там. Medicine са бюджетна марка на Answear, китайски стоки и нямат постоянни колекции или артикули. След изчерпване на количествата сменят с нови модели.

# 82
  • София
Китайска не китайска, за цели 3 години не е мръднала, а е разнасяна из бая летища.

# 83
Аз пътувам само с раница и ръчен куфар с колелца интерконтинентално 😀.
Писнало ми е двойното чекиране (летя интерконтинентално и правя връзка с вътрешен полет, това изисква пречекиране), спестявам си ровене (евентуално) и едни минимум $75 за посока, които стават често над $100 в посока, защото повечето авиокомпании почнаха да вдигат цените за чекиран багаж и се забравиха.
Имам стройна система на опаковане, ползвам и едни много удобни многократни, олекотени пакети за дрехи и обувки с цип, които след път се перат машинно.
Но аз съм леко нахална и превишавам кг за ръчен багаж, но никога размери, защото гледам да се побира в багажното, независимо от размера на самолета. Макар че често европейски превозвачи пускат малки Еърбъс за икономия и те имат миниатюрни багажни отделения.

# 84
  • Canada
И ние това лято пътувахме без чекиран куфар, само с по един кери он и ръчен багаж. Не взехме и камерата защото правим снимки с телефоните. Следващия път даже и лаптопа няма да взема, само мини таблета. Това ще ми намали тежестта на ръчната чанта с 2 кг поне.
И аз ползвах пакинг кюбс това лято и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт