МАРТ 2006

• 15 964
  • 275
  •   1
Отговори
# 15
В метро има и гащи и бански на Либеро, ама пък аз от тях не съм доволна, за памперс да не говорим  newsm78. Изчезнаха Хъджис и сега ги купувам от едно магазинче с 5 лв по-скъпи ама нямам избор просто. Естествено не продават гащи и много се дразня. Добре, че се бях запасила преди като ходих последния път в мола на хемус с гащи, че още се мота половин пакет. Ама за бански незнам направо. Аз не се притеснявам, че може да се изака на плажа - малко дете е все пак - ще трябва да проявят разбиране, ама да ви кажа ще му е сигурно много неприятно от пясък в задника

# 16
КатеН, радвам се, че се чувствате добре и вече сте си вкъщи! Малката принцеса е много красива, а и на мен ми прилича на теб!

Кали, жестоки снимки! върна ме назад в спомените, когато живях няколко месеца в Лиеж  Laughing

а тези памперс гащи как ги използвате, върху тях ли слагате бански?  newsm78 въобще не съм се замислила за тези подробности.

# 17
  • In the jungle out there..
Ейййй, каква хубава тема - МАРТ 2006! Не се ли казваше така и първата ни тема в Родени през 2006г. Wink

Калинче, снимките ти са върхът!
Heart Eyes Катенце, дано да съм ти разведрила деня.
Като едно Кате, ще отговоря - да Mr. Green

По темата за яслите и детската градина, абсолютно подкрепям Калина и Катето Naughty Яслите мисля да ги пропуснем, ама то щото оправията ни е такава, а не защото ги отричам по принцип. В нашата ясла например децата почти не се извеждат навън, което за мен е недопустимо, да не говорим, че само като мина покрай нея и тръпки ме побиват от рева на 20 бебета и крясъците на 3 лелички Shocked Ама те постоянно крещят тия жени бе?!? Няма ли психо-тестове за персонала в детските заведения? #Cussing out

според мен най-важното предимство на градината / яслата е, че детето научава, че не е център на вселената....
Много добре го е казала Калина (нещо много те цитирам днес Mr. Green) Дори да не работех, пак щях да го пратя на градина. Ако ще и на половин ден, но да е там - в средата си, да се научи на уважение, на самостоятелност, на дисциплина и режим. Казарма няма вече, поне детската градина да ги вкара малко в релси тия мъжове Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Кате, добре дошла Hug Много гушки на малката сладурка Hug Hug Hug

# 18
Само се записвам,4е напоследък имам проблеми и не ми се пише Peace

# 19
  • In the jungle out there..
Само се записвам,4е напоследък имам проблеми и не ми се пише Peace
Зоичка, каквито и да са, с теб сме Hug

# 20
  • София
Хайде и аз да се отчета  Hug най-накрая се прибрахме в София
Честито на Катето Н, да ти е жива и здрава Габриелка, да ви радва много.
Яслата ще я пропуднем при всички положения, но нямам против детските градини. На Лия и растат 3 зъба едновременно и по цяла нощ се кърмим, през деня кърменето е само веднъж за приспиване, Мила, ти май питаше.
Памперс гащи за басейн си купих от моя приятелка, която има детски магазин в Надежда, но така и не успях да разбера на какъв принцип са, бяха сухи и от вътре и от вън Rolling Eyes, а може и Лия да не е пишкала. С гърнето сме до никаде.
И да ви се оплача, днес ми откраднаха дамската чанта от бебешката количка, вътре с телефона, фотоарпарат, пари, ключове, документи, направо съм бясна Close
След операцията съм добре, но трябва да се пазя още 2 месеца да не я вдигам и съм кажи-речи страничен наблюдател.
Хайде, че Лия се събуди, лека вечер  bouquet

# 21
Хайде и аз да се разпиша в новата тема, докато не са се прибрали Маги и таткото от бабата  Grinning

И аз съм на мнението на КатетоМ, Кали и останалите за ДГ и яслите  Grinning Те просто всичко са казали и няма какво да ги повтарям. Определено не мисля, че като не ходи на детско заведение ще му спестя и болестите и някакви евентуални конфронтации. Аз имам много хубави спомени от ДГ  Grinning И мен са ми били, но и аз не съм оставала длъжна. Това си е нормално според мен. Децата са първични и нямат изградени социални спирачки в началото, и съответно доста жестоки на моменти. В ДГ се учат по-бързо и лесно как да влязат в релси в това отношение.
Само да кажа, че педито каза, че е по-подходящо да се пусне детето на ДГ на пролет. Тогава имало по-малко вируси и боледували по-малко  Peace

А за ограниченията, трябва да има ограничения със сигурност  Grinning Въпросът е те да не са дребнавости. Мен винаги много ме е дразнело това, че майка ми спестява от стойностните неща, а раздава за глупости. Винаги много ме е дразнело това, че се опитваше да ме ограничава чрез парите  Tired Доводите винаги й бяха "Няма да стане еди какво си, защот няма да ти дам пари за еди какво си" Tired И аз, като Герчо, в крайна сметка, намирах друг начин да постигна своето. Това не е начина.  Според мен трябва да се възприемат децата, като личности и да се уважават още от сега. За мен няма такова нещо "те не разбират". За нас те винаги ще са си малки бебочета и няма да разберем даже кога е дошъл момента на разбирането. За това аз не почивам на тази буза. Аз си я възприемам Маги, като отделна личност още от 5-6мес. Дотогава просто още не се беше осъзнала къде се намира. Респекта се постига чрез уважението на децата към родителите и ОБРАТНОТО. Много ме е дразнело, че майка ми се е държала, все едно трябва да й се подчинявам само защото ми е майка и ми е дала живот  Tired А, за да се постигне уважение, все пак трябва да има някакви правила, които да са удобрени и от двете страни. Не става да му отпуснеш края и после не дей това-онова. Не става...Поне според мен.

Мила, и според мен толкова угаждане на прищевките на Боби не е добре за него  Stop Твоя работа си е естествено, но все пак той ще става мъж, ще трябва да е глава на семейство. Според мен на мъжете им трябва повече...хм, дисциплина. Не съм на мнение, че трябва да ги отглежда първо мама, после жена му и дъщерите им примерно. Аз поне нямам добри наблюдения върху мъже влюбени в майките си и съответно обратното...Не е особено здравословно за самостоятелния живот на вече порасналия мъж. А напоследък забелязвам /и не само аз/, че са израснали доста готованковци и лигльовци  Tired Не казвам, че Боби ще стане такъв. Говоря попринцип. Просто ние, като майки много трудно намираме границата между показването на обич и откровеното подскачане на децата ни върху главите ни...

Аз поне така виждам нещата, пък ще видим  Rolling Eyes

Катенце, малката Габи е страхотна  Hug Много хубаво, че си се възтановила бързо и лесно. то попринцип май второто раждане е по-леко  Grinning 

# 22
Здравейте момичета!

Мила, беше питала по назад какво може да се дава при стомашни неразположения, Иван понеже изживя едно такова, та педито тогава му предписа именно смекта, половин пакетче за ден (незнам в какви разфасовки се продават в Бг) и освен това бифидобактерии. Аз по принцип си държа в хладилника, и ако има нещо на някой от нас си пиеме, ако не друго не вредят.
Оф, по другите въпроси друг път, че мъжът ми се прибра и си иска и той внимание

Hug

# 23
КатеН, мнооооооооого ти е сладка дъщерята, много прилича на батко си, като беше малък... А и щом е теленце, няма да имаш проблеми - всички казват, че бебчета-телета са много кротки - дано и при вас така  Praynig Hug

# 24
ДобрЮтро мами-на всички отговорили на многото ми въпроси-мерси  bouquet
Кали Heart Eyesи моето настроение разведри-снимките са невероятни,наистина си много добър фотограф и цвят и композиция и настроение  bouquet
Еми Heart Eyes радвам се ,че си добре
Нук Heart Eyes мерси Hug
Катенце Heart Eyesпроизведенията за които говорехме  JoyБобата доста бързо ги изстрелва макар и с красноречива физиономия и няма да мога да реагирам
ще пратя днес Серж до Метро
Калаза Heart Eyesточно тези лелки ме втрещяват  #Crazy

момичета аз не мисля,че момченцата трябва да ги дисциплинираме от толкова малки,казарми,глави на семейства и тем подобни разсъждения още не са ми влезли в главата.
не мисля,че трябва да има различен подход към момиче и момче на тази ранна възраст
аз не споря просто си разсъждавам и уважавам мненията на всяка една от вас,много ви ценя и обичам Hug

# 25
мами, вчера щях да се размажа от кеф - дисега малкия повтаряше всичките си 15-20 думички без да ги свързва с хора или предмети. Вчера си седим с баща му и баба му, а той мама, тати, баба, мама, тати, баба... Аз  Shocked, казах му да каже деди, а той деди не  Shocked. Направо се размааааазах от кеф   Mr. Green. А мъж ми - бързо тичай да донесеш на мама памперс  Joy, иван  Shocked. Най-накрая и моят да зацепи нещо  hahaha
мами, най-накрая имам час за цитонамаска след хмъ  newsm78 година и 3 месеца. Стискайте палци всичко да е наред - отивам след малко.
за яслата не съм говорила с педито, а май е време, но моето двоумение е дали да тръгне от септември или от март като направи 2. Че ще ходи - ще ходи - няма да му се размине... А мислели ли сте вече за детски градини щото май трябва отрано да се подават документи. Много искам немска ДГ, ама увекинд, дето я спрягат за много добра е в бояна... Ще пътува по 1 час във всяка посока  Sick. А аз ържа на немския. Понеже не съм добре с езиците, а баща му е супер та дано е наследил нещо от него, но при всички случаи искам от малък да учи,че иначе е ужасно трудно. А след немския англ е като за малки деца. Мъж ми не е виждал в живота си учебник по англ и го знае повече от перфектно от филми и песни и дори и преводачката в офиса казва, че се справя повече от перфектно с директните преводи на срещи  newsm78. Та ми се ще първо по-трудния език. В детска градина ги вземат от 2 и половина години, та съвсем ни е наближило поне за ориентиране  newsm78 newsm78 newsm78

# 26
Здрасти:)

Снощи у нас беше на гости една приятелка, която ще ражда през юли. Тя е от Русе, така че спа у нас и успяхме да се наприказваме до късно  Hug Много хубаво ми стана като си говорехме за бебчета  Flutter

Гер4о, и аз съм на същото мнение за езиците  Peace Аз знам англ. доста добре, но правих опити да уча немски преди няколко години. Е не стана, мнооого труден ми се стори и се отказах  Embarassed А една моя приятелка, която завърши немска гимназия, научи англ. за 2-3 месечен курс и то доста на ниво.

Аз не съм решила още за яслата, дали ще ходи първо на ясла или направо на ДГ като стане на 2 1/2 - 3год.  newsm78

За сега ви казвам чао, че още и кафе не съм пила, а трябва да почвам да работя  #Crazy

# 27
Аз понеже говоря и двата езика, ще ви кажа, че ако човек има усет към езиците, няма значение кой учи пръв. Немският не е сложен, както си мислят повечето хора - той просто има много ясна и подредена граматика, която като се научи, става много лесно - от там смао трупаш думи. Гаден е за симултантен превод, обаче... Докато за дете си мисля, че английският ще е по-лесен... Герчо, това е супер, което си решила  Peace - аз също искам Преско да го пратя от малък да учи езици, защото ще стане, че децата на обущаря ходят боси - аз понеже говоря 4 езика, той да не си остане само със селския диалект на гледачката... Simple Smile

# 28
  • София
Здравейте  Hug

Кате, Габи е страшна красавица  Heart Eyes Heart Eyes

Ема живот и здраве търгва на ясла от септември. Мисля, че за нея ще е добре да бъде с децата и се надявам да случим на лелки  Praynig Аз съм за ходенето на ясли и градини, смятам че децата се социализират по-лесно и се учат на някакъв ред и дисциплина, нещо което може би няма да може да научи много добре в къщи, при положение че аз й разрешавам всичко  Blush Но нали за мен тя е център на света  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes а и по цял ден съм на работа  Tired
Но ако тя не иска да ходи няма да я насилвам  Naughty

Аз също съм решила, че Ема ще започне с езиците от градината - на баща й много му се отдават и знае перфектно ангийски и немски, но използва и още няколко на работно ниво  Simple Smile Аз съм с английски само,е  и с немски, ама не на много добро ниво, че не го използвам и съм го изпозабравила  ooooh!. Та се надявам Ема да е прихванала гените на баща си  Mr. Green и ще я тормозя от рано  Laughing

# 29
  • София, център
Здравейте

КатеН Честита принцеса Габи! Да ти е жива и здрава, като теленце – спокойна и поспалива ( като мен )!

Ние не сме се включвали от бая време! ... през тия дни Мария проходи, растат ни зъбки от всякъде, но Слава Богу без температура и други подобни! Сложиха ни тази имунизация за 13 тия месец за която се бях притеснила , но нито температура, нито оток на ръчичката имаше! Успокоих се!

Много ми е добре така като ходи вече детето, сама си се занимава, освободена съм от всякакви игри с нея! Взема си играчките и се оправя както реши! Като и се доспи си взима биберона, гушва кърпичката за сън и ме кара да я слагам да спи! Въобще се родих, кръста ми ще почине най-накрая!

За ясла съм я записала още на 3 месеца като беше,за септември… пък ще видим…аз съм за, но не знам дали ще се е научила да ходи на гърне до тогава??? И още нещо май трябваше да прави ама сега ми изкочи от акъла!

Чао и лек ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт