МАРТ 2006

• 15 987
  • 275
  •   1
Отговори
# 60
Мами, откъде тез мъже дето без проблеми могат да осигуряват всичко вкъщи до 1-ви клас  newsm78 newsm78 newsm78 - то моето е свирено вече аза да знам как да си възпитавам момчето  Twisted Evil - направо да ви завиди човек  Mr. Green.
Ами намират се и такива. Като гледам ти правилно си се ориентирала , щом о сега гледаш за ДГ и мислиш по въпрсо за езиците и пр.  bouquet
А по отношение на това
По отношение на важните неща в ранните детски години да ви кажа не съм сигурна, че съм изпуснала нещо  newsm78 newsm78 newsm78. Като каже някоя нова дума и в 10 сутринта, най-късно в 7 вечерта съм я чула. Е, със сигурност съм изпуснала някой и друг насран памперс и някой и друг тигел в парка, но досега си мисля, че не е болка за умиране. Всеки един от начините за гледане на дете е правилен - аз лично откакто се върнах към почти обичайното ми ежедневие никога не съм се изнервяла на Иван, доста по-търпелива съм, опитвам се да обяснявам /доколкото той има желание да се опита да ме разбере/, не повишавам тон, не се шашкам като налапа нещо или падне изобщоооо такова търпение не съм и очаквала от себе си - та за мен лично седенето вкъщи не е вариант. Спомням си като бях излязла от кожата си от недоспиване и го почти виках на иван на 1 месец да ми каже що реве и само като се сетя за това и направо не мога да рабера кво ми е било...
Мисля ,че си е до човека и неговите разбирания. Твоите са такива и на теб така ти е добре. Такаче всеки си решава за себе си Grinning
Айде лека нощ ,че късно стана вече  Hug

# 61
ДобрЮтро  Hug
мерси за комплиментите Heart Eyes

Герчо недей така,аз само такива мъже харесвам и такъв си взех Joy
а относно важните неща-смятам,че печеля не само насран памперс и тигел в парка,като съм до Боби Peace

# 62
здравейте!

Мила, сега разгледах снимките на Бобчо, голям чаровник е наистина!

По темата за яслите моето мнение е като на Лили, че там децата няма да бъдат научени почти на нищо и , че това е място, където просто ги наглеждат. Мисля да дам Писи на детска градина като стане на 3г, защото там по мои наблюдения ( върху деца на мои приятелки), ги учат на много неща, общуват с връстниците си, имат и много колективни занимания и като цяло мисля, че ще има положителен ефект. Не смятам, че това дали детето боледува е свързано с ходенето на ДГ, защото вирусите са навсякъде и това, че детето е гледано от мама, не значи, че ще си седи вкъщи, а и дори и така да е, възрастните в къщата все пак излизат навън, така че ...

Хубаво е, че имате амбиции децата да говорят по 4-5 езика, аз също имам желание да й се отдават езиците. Най-важното обаче за един език е практиката, така че ако ще и 5 езика да научи детето докато е в ДГ, после колко време ще има да практикува ежедневно в училище 2-3-4 езика? в последствие у родителите се появяват и други амбиции - пиано, балет, спорт и какво ли още не и в крайна сметка детето няма време да играе. Та това го пиша, за да се замислим, че не трябва да свръхнатоварваме децата в тази крехка възраст. До колкото си спомням, поне до края на училищната възраст мозъкът се развива и продължава да попива успешно нови знания.  Peace

# 63
Здравейте, момичета!

Гледам че се е заформила дискусия за ДГ, яслите, седенето вкъщи или ходенето на работа. Аз за себе си мога да кажа, че откакто тръгнах на работа се чувствам така:

По отношение на важните неща в ранните детски години да ви кажа не съм сигурна, че съм изпуснала нещо  newsm78 newsm78 newsm78. Като каже някоя нова дума и в 10 сутринта, най-късно в 7 вечерта съм я чула. Е, със сигурност съм изпуснала някой и друг насран памперс и някой и друг тигел в парка, но досега си мисля, че не е болка за умиране. ........аз лично откакто се върнах към почти обичайното ми ежедневие никога не съм се изнервяла на Иван, доста по-търпелива съм, опитвам се да обяснявам /доколкото той има желание да се опита да ме разбере/, не повишавам тон, не се шашкам като налапа нещо или падне изобщоооо такова търпение не съм и очаквала от себе си - та за мен лично седенето вкъщи не е вариант.

Но може би всичко си е до човека. Аз от 17 годишна работя нещо. И ми е труден обратния вариант. Има, както съм казвала и преди, много майки от квартала, които като разбраха, че ще тръгвам на работа, ме обявиха за БЕЗОТГОВОРНА  #Cussing out #2gunfire Twisted Evil Е, много сори, ама не съм на това мнение. Да не говорим, че сега успявам да прекарам времето си с детето по много по-пълноценен начин, отколкото преди, когато бях изнервена от еднообразието, от домакинската работа и пр. Не че сега няма домакинска работа. Но някакси сега успявам да свърша всичко много по-бързо и по-организирано от преди.

Стана много дълго, съжалявам!

Лек и слънчев ден на всички  Heart Eyes

# 64
Уф, айде пак стария спор за -найсти път Confusedне виждам причина да си го мериме, ще ви помоля само по-леко с изказванията, и работещите и неработещите, защото като липсва живия конткат някои изказвания се получават доста груби, а съм сигурна, че никой не цели това.

Сега да ви кажа, че Али все пак направи реакция от ваксината, от няколко дни е с обрив по гърдичките, който вече преминава, но снощи вдигна висока температура - 38.5, цяла нощ не сме спали, плака, изнервена е иска да я гушкам непрекъснато, което както знаете не мога да правя, та ситуацията е доста изнервена, дадох й Панадол, надявам се да спадне, защото жестоко се мъчи, непрекъснато е потна и е толкова кисела. Пак добре че стана сега, а не като заминем. 

# 65
ммм... много интересни неща си приказвате... ама все пак и богатите мъже все някой трябва да ги вземе и да се жертва за тях Simple Smile 
нали знаете: важното е да е красив, пък нищо , че е богат, млад и умен Simple Smile ей това е моя идеал за мъж  Simple Smile следващия път ще гледам такъв да си взема Simple Smile

днес съм отговорна Безотговорна майка. Кало е болен и не съм на работа.  и ние рев до 2 през нощта. после само по малко. не знам дали е Т от ваксината, или от кашлицата. доки ще каже днес.
въпреки че довечера има едни важни часове, които няма как да отменя.

сега като се змисля, дори и да не зависеще семейният бюджет от моите доходи, не бих издържала да го гледам толкова време. въпреки, че малко инцидентно се върнах на работа. плановете бяха да не работя на пълни обороти поне до 2-3 год.

за ДГ не мисля, че е рано да се гледа. защото човек требва да си иизгради представа какво точно иска, а то става с разглеждане.

бански памперс има в метро на либеро, 8 лв за 10 бр в пакет.

МИЛА, снимките освен на бобата, и от египет (май?) разглеждах, много хубави! и ти си много хубава   bouquet

# 66
Daizy, мила, извини ме ако съм ти се сторила груба. За мен няма добър и лош начин на гледане на дете. Аз само казах как аз се чувствам. Но аз съм си такъв тип човек просто. А и да ти кажа много се бях натоварила, когато из квартала ми лепяха етикети и "оплакваха" Cry детето ми как майка му го "изоставя"  Shocked на 1г и тръгва на работа. Колко рев изревах тогава, чувствах се виновна и то защо, заради някви тъпи клюкарки, за които има само един начин едно дете да е щастливо. Айде нЕма нужда.  Naughty Crossing Arms

Между другото и Криси се обрина леко, но не знам дали не е от топлото. Може и от ваксината да е. Обривът го нямаше на следващия ден, а Т нямаше.

Съжалявам за болните дечица Sad Да оздравяват бързо, че в тая жега Т си е живо мъчение  Cry

# 67
Хубаво е, че имате амбиции децата да говорят по 4-5 езика, аз също имам желание да й се отдават езиците. Най-важното обаче за един език е практиката, така че ако ще и 5 езика да научи детето докато е в ДГ, после колко време ще има да практикува ежедневно в училище 2-3-4 езика? в последствие у родителите се появяват и други амбиции - пиано, балет, спорт и какво ли още не и в крайна сметка детето няма време да играе. Та това го пиша, за да се замислим, че не трябва да свръхнатоварваме децата в тази крехка възраст. До колкото си спомням, поне до края на училищната възраст мозъкът се развива и продължава да попива успешно нови знания.  Peace

Аз имах предвид да го дам на немска детска градина точно за да не го лишавам от време за игра. Тоест там се говори само на немски, докато си играят, учат песни, ходят на разходки и т.н. А и амбициите ми стигат до едно средно разговорно ниво в ДГ, а в училище да учи повече. То е ясно, че от един 5 годишен фъстък няма как да се иска да говори 3-4 езика от ДГ. Доколкото си спомням Зори е живяла в чужбина и затова е проговорила толкова езици в толкова ранно детство. Аз за музикални инструменти няма да имам със сигурност амбиции - при мама музикален инвалид е доста малка вероятността да стане курифей.

# 68
Привет маминки!

И аз мисля, че няма смисъл да спорим, всяка мама най-добре си знае как да гледа детето си. Няма такова понятие безотговорна майка  Naughty Всеки си преценява дали да почне работа или да си гледа детето. Има хора и хора Simple Smile Важното е да се намери златната среда Wink

Гер4о да, живяла съм доста дълго навън  -  още от детската градина почнах да уча испанския (аз него разбирах много по-добре от българския) ) , после постепенно другите, според мен  - колкото по-рано толкова по-добре , но разбира се практиката е от огромно значение. Език се забравя много бързо ако не се говори .
Така, че аз мисля че много правилно си се насочила към ДГ профилирана със изучаване на език от рано.

Оф я кажете сега за тези пусни ваксини - Дейзи, Деси на кой ден се появи реакацията при дечковците?  

При нас ако до неделя не се обрине малката май ще ни се размине шарката от братовчед й  Praynig Малкия на сестра ми много тежко я кара миличкия сигурно има над 700 пъпки навсякъде - по пишлето, в ухото, в устичката - абе ужас някакъв  Cry

# 69
Аз днес нямам работа и съм постоянното присъствие във форума Mr. Green

Оф я кажете сега за тези пусни ваксини - Дейзи, Деси на кой ден се появи реакацията при дечковците?  

При нас, ако е било от ваксината, се появи обривче на 10я ден след поставянето й.

# 70
  • София
Здрасти и от мен  Wink

Борива- със малко закъснение- Честит празник   bouquet

А-а-а, Герчо, до 1-ви клас ако е само няма и да си говоря с него- и не се шегувам. И не е само и детето, ами и мен, че и още едно ако се реша  изобщо Mr. Green
И аз само такива мъже харесвам, не само мъж такъв си взех, ами и шеф  Peace
По повод езиците- говоря няколко, мъжа ми също говори няколко езика и определено и дъщеря ми ще учи повече от един.
Смятам, че детето трябва да бъде в домашна обстановка до три годишна възраст, след това има нужда от социализация и т.н, така, че за мен въпросът с детско заведение не стои в близките две години поне, после ще видим.
А пак по повод "н-тия' път за работещи и неработещи, работя, защото се чувствам добре и по мое желание, а не поради финансови липси, имало е, има и винаги ще има хора, които коментират личността ми, решенията ми, начина ми на живот, външността ми, приятелите ми, мъжа ми, шефа ми и какво ли още не, случвало се е да се ядосвам понякога, но никога да мотиворам живота си, според подобни коментари.
Така, че съветвам ви да не приемате много надълбоко различията във възгледите на другите, независимо, че някои от тях са изказани по-емоционално, а тези, които се изказват по-емоционално и крайно да си припомнят, че тук сме повече от 100 девойки и няма как да сме еднакви, но на мен точно това ми харесва.
Лек и успешен ден, милички  Hug

# 71
  • София
...и в този ред на мисли се видяхме със Зори преди известно време в един суши бар и се разбрахме да вземем да се организираме за едно женско парти без децата, предлагам ви след празниците   bouquet

# 72
Деси Hugбезотговорни майки са тези, които пият, пушат и взимат наркотици по време на бременността, които оставят децата си в домове, които ги подлагат на физически или психически тормоз, никоя майка от този форум не е такава. това, че ти или която и да е друга е тръгнала на работа заради пари, душевен комфорт или трета причина, но е поверила грижите за детето си на друг човек не я прави безотговорна, жени които твърдят обратното са комплексирани и живеят в някакъв друг век и друго общество. За пореден път искам да кажа, че аз като една неработеща, стояща си вкъщи и тунеядстваща на гърба на мъжа ми майка, никога не съм си и помисляла, че работещите майки са безотговорни, само защото ходят на работа. Важна е грижата, любовта, търпението към децата, а това кой как и кога смята да ги проявява си е лично негова работа. Имам близки приятелки, които наистина отглеждаха децата си до първи клас, но са прекрасни, интелигентни, забавни, поддържани жени, имам и приятелки, които ходят на работа и отглеждат децата си с гледачки - отново прекрасни жени, въпрос на разбирания. Това по какъв начин отглеждаш детето си не те определя като личност, нито е повод да се дават квалификации. Това ми е мнението и повече няма да коментирам.

Зори, обрива на Али се появи около 4-5 дена след ваксината, а Т се появи снощи което ще рече на 7-ия ден...абе гадна работа Sad

# 73
Дейзи много добре казано !  Peace Абсолютно подкрепям Simple Smile!

Мами, айде да спретнем верно една срещичка както предлага Ази :0

# 74
Момичета ,здравейте току що се прибрахме от Велинград и пиша само 2 думи докато не съм скъсала нервите на мъжа ми ,че той разтоварва багажа а аз веднага тук се залепих Mr. Green беше супер ама ми липсвахте ,без интернет не се живее  Joy по късно ще чета назад и ще пусна снимки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт