МАРТ 2006

• 15 982
  • 275
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Аз другата седмица заминавам в командировка и за първи път ще оставя Зори за повече от една нощ. Ще видим на коя от двете ни ще й е по-трудно да понесе раздялата...

Гале, аз съм съвсем наясно по въпроса - хем няма да има кой да ми реве на главата, хем няма да мога да спя и ще се притеснявам дали всичко е ок. Абе няма угодия  Confused .

# 226
мерси за комарите Grinning

Дейзи Heart Eyes весело прекарване и лек път Hug

И ние, Кате, сме в отбора на тоталните тъпанари   Joy Joy Joy... Няма да се плашиш - не си сама. И моят проявява интерес само към списанията и то на вкус и за късане - досега въобще не съм го видяла да се пробва дори да прелиства и разглежда.

а какви книжки сте им взели
аз съм много доволна от тези
http://www.pan-bg.eu/?viewID=2&cid=37
Боби много ги харесва и много ги гледа,сочи ми с пръстче предметите или животните и аз му обяснявам ,какво е това,което сочи и ако е животно го имитирам
децата ни са на възраст ,в която ние им определяме интересите в голяма степен и ако му направиш интересно разглеждането на книжка ще му е интересно
поне така мисля
имаме и една книжка с предмети и животни вмъкнати в пейзажна картина и тя му е много интересна ,защото тия реки,дървета и храсти ги вижда и като излизем на вън

Галче Heart Eyesмисля,че си напълно права ,че ограниченията трябва да са минимални и да се дава свобода на детето  и това не е угаждане Peace

# 227
  • София
Здравейте! Hug

Дани има доста играчки и все още си играе с някои от тях,най-вече с колите Wink,но и аз вече не купувам често,а ако му взема някоя,то не е скъпа,тъй като бързо му писват,пък и много ги чупи.
Иначе и той е голям любител на книжките Grinning,много обича да му показвам животните и да му казвам кое как прави(не иска да му чета текста,ако има такъв,а да му казвам кое какво е),понякога чак ми става досаден като ме запреследва с някоя книжка Embarassed,а аз правя нещо друго в момента.Обича да ми хваща ръката и да ми сочи с моя пръст.Иначе списанията също се късат на парчета и се ядът,и книжките му са оръфани по краищата,все едно мишка ги е яла Simple Smile.
Не му позволявам да прави всичко което си науми,даже понякога се усещам,че прекалявам със забраните newsm78,все пак е още малък и всичко му е интересно и иска да пипне.Също не се старая да го занимавам аз по цял ден,оставям го и сам да си играе и занимава с нещо.За подаръците и аз си мисля,че ще им се радват повече и ще ги ценят когато не им се поднасят едва ли не, всеки ден.
Комари още не съм виждала newsm78,ама ние май и миналото лято нямахме и не съм ползвала нищо срещу тях.
Пожелавам ви приятно изкарване на празниците и на всички болнички бързо оздравяване!
Целувки!

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 14:24 от tasia

# 228
  • София
Момичета, съжалявам ако сте обсъждали вече че ще се повторя, но доста време ни нямаше и не мога да наваксам... Въпросът ми е мислите ли да слагате противоменингитната ваксина ACT HIB? Педиатърката ме увери, че тази ваксина е против една бактерия на менингита, която не е популярна особено, не е против вирусен менингит,който върлува в БГ и сега се чудя дали има смисъл, тя не е от задължителните... В Швейцария и Франция търсих комбинирана, но те са по съвсем различни схеми, едната се слега след втората година, другата е след втория месец на няколко дози и се отказах да взимам каквото и да било. До колкото съм запозната в България не съществува друга ваксина освен тази. Какво мислите по въпроса, консултирали ли сте се с вашите педиатри?
По въпроса за книжките- Симона не проявява никакъв интерес, освен ако не е нещо, което става за късане. Афинитет има към компютъра на мама и към всички кабели и забранени неща. Има си детски лаптоп, но и той не е интересен... newsm78

# 229
Момичета, съжалявам ако сте обсъждали вече че ще се повторя, но доста време ни нямаше и не мога да наваксам... Въпросът ми е мислите ли да слагате противоменингитната ваксина ACT HIB?
аз я сложих, но нашите ваксини вървяха по друга схема заради умната ни педиатърка по здравна каса  #2gunfire, та тогава слагах инфанрих и акт хиб, а сега през юни ще слагам пентаксим, та не съм най-добрия съветник по тази тема...

# 230
  • София, център
ЗДравейте,

byeБлагодаря на всички за поздравите за Рождения ми ден! Изкарах един прекрасен уикенд, на самия рожден ден и след него! Купон до 6 сутринта…Излежаване и поръчване по телефона на вкусотийки…

Утре заминаваме за Рибарица, макар и в това време…

Сега бях до педиатърката , за да ми каже какви лекарства да взема за из път, че нямахме бебешка аптечка до сега! Много интересно, но ми предписа като антиалергична средство НЕ Зиртек ( или там както му е името ) ами сироп Перитол! Явно е много силен за бебетата защото на листовката пише да не се дава на деца под две годишна възраст…не знам, ама понеже ни излязоха 3 пъпчици от сутринта , та лекарката ми каза като го купя направо да и дам само половин лъжичка че много приспивал и още половин довечера! Елате да видите, това дете е в леглото вече а съм и дала преди 2 минути сиропа! Като се има предвид, че тя не спи повече от сега до вечерта!!!!!!Егати!

Целувки на всички, приятни празници ,така като гледам как спи мога и още да попиша до вечерта…
 Mr. Green

# 231
  • София
Здравейте  Hug

Току що родителите ми взеха Емка и заминаха за Плевен да я гледат 1 седмица Sad Много ми е мъчно вече, ама няма как - утре летим за Германия за 1 седмица и тук няма кой да я гледа Sad

Иначе за играчките - не й купувам всеки ден, много бързо й омръзват. Тя се заиграва много с кукли - основно ги храни и бърше с кърпичка Wink и колички, топка, любими са и всякакви дезодоранти, шишенца, лакове, кремчета - все гледа да се добере до моя шкаф  Joy и да започне да го подрежда Simple Smile Иначе има сигурно 10-15 книжки - много ги обича, гледаме животните, посочва кое кое е, аз й обяснявам кое как прави, няма търпение да й чета, но то е и нормално, но ако й разказвам свободни съчинения по картинка слуша с интерес  Joy. И тя ме преследва с книжките по петите и умира да влачи и пренася книгите, които аз чета.

# 232
Ние имаме от тези "книжки с очи": http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=65 , такива: http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=108 и едни, които се разгъват като хармоника, но не ги намерих в нета.

Май повече харесва тези с очите. И дори като й кажа напр.: Донеси да четем за житената питка! и тя ми я носи. Мъж ми се шегува, че в скоро време ще я действаме да ни носи дистанционните, а ние ще се излежаваме пред ТВ-то  Joy

# 233
Ние имаме от тези "книжки с очи": http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=65 , такива: http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=108 и едни, които се разгъват като хармоника,
Май повече харесва тези с очите. И дори като й кажа напр.: Донеси да четем за житената питка! и тя ми я носи. Мъж ми се шегува, че в скоро време ще я действаме да ни носи дистанционните, а ние ще се излежаваме пред ТВ-то 
абе то и нашите са точно такива, да не мислите , че се опитвам да му чета "Престъпление и наказание"  Joy , но пък дистанционното и телефона на "БТК"  Joy ги носи като ги поискам  Joy

# 234
  • София
Здравейте, милички,
Кате, Герчо- по повод книжките, трябва да ви кажа, че Бояна се заглежда след намесата на майка ми свекърва ми- те много търпеливо и показват там животните и предметите, имитират гласоете, както е обяснила Мила и скоро и взех даже книжки с прост сюжет, който детето без проблем следва и гордо ми демонстрира всичко, което е научила.
Признавам си откровено, че аз, самата ходя на работа и прекарвам с дъщеря си много по-малко време, отколкото майка ми и свекърва ми, без да броим фактът, че се изморявам и времето ми с малката е пасивно, така да се каже- играя си с нея, но не и обяснявам като тях.
Милички, Бояна също понякога ме удря и веднъж и казах, че съм  обидена и се и излязох от стаята. Тя тръгна след мен- не съм бързала, за да ме настигне, но когато ме настигна ме гушна за краката, прегърнах я и обясних, че ме боли, когато ме удря и да ви кажа- разбра ме това диване. Сега се е научила да ме гали и ми е много размазващо.
Ние ще пътуваме в Хисар за почивните дни, надявах се да е хубаво времето, но уви- добре, че е СПА хотел и сме с приятелски семейства и няма да умра от скука.
Целувки   bouquet

# 235
  • София
Здравейте, Heart Eyes

Кате, по въпроса за книжките, Денито вече има малка библиотека, бабите му се пристрастиха да купуват. От много малък ги разглежда и прелиства и нещо им фъфли Laughing. Това е едно от малкото неща, които му задържат вниманието за около 10 мин. Mr. Green
Но недей да преценяваш по това колко са умни децата Naughty Както казах, от много отдавна проявява интерес и ги разглежда, но засега повтаря само гласните А-О-У Mr. Green и скоро се научи да показва на колко годинки е и колко голям ще порастне Rolling Eyes Абееееееееее, не е от най-умните  WinkMr. Green да си кажа честно Mr. Green
Та така, чете детето чете, ама не попива Mr. Green

# 236
Здравейте маминки. Да ви кажа за нашата варицела-не се плашете ,не е толкова страшно. До днес нямаше Т,пьките по лицето и главата сьщо няма,само като е голичьк се почесва. Днес обаче вдигна Т,сополи,кашля,казаха ми че е нормално след варицела падала имунната система. Та сега давам осцилококцинум,Фитолор и Виброцил.
За книжките-никакьв интерес,Само една си харесва-дьрвена с животинчета.

Какво ще подарите за 1 юни,че аз нямама никаква идея все още.
 Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 22:49 от kremena

# 237
хахаха... чукча писател.. чукча не читател....

единствените книги, които са интересни, са учебниците по бизнес английски. и документите от застраховката за колата, които в момента се разпределят на парченцааааа

# 238
  • Варна
Здравейте!
Ние с Габи тази вечер се оказахме сами в къщи Rolling Eyes, та имам малко време да драсна някой ред. Преслав го взе баща ми, ще изкара празниците на бабин дом. Мъжът ми е на служебно парти, свекитата драснаха на вилата.
А утре мъжо заминава за Брюксел и ние с малката ще се присъединим към баткото. Ще пренесем лудницата у родителите ми. Mr. Green
Като говорите за комари, Преслав преди няколко дни нещо го ухапа над окото. Стана някакъв зверски оток. Педито каза, че ще мине, нищо да не го правя. Така и стана, но преди да се оправи, беше станало страшно направо. Така и не стана ясно какво го ухапа, но според мен не беше комар, по-скоро паяк някакъв. Иначе против комари, смятам таблетки някакви да слагам, където спи Преслав, а при Габи нищо, ако не се наложи. Ние по принцип нямаме комари, но ще видим. Thinking
Габи е добре. Пие капки Еспумизан и спи спокойно през нощта, събужда се само за ядене точно на три часа.
За играчките-на Преслав нищо ново не сме му купували от рождения ден насам. Финансово малко нанагорно ни дойде. Сега за 1-ви юни ще му купим триколка, че така и не успяхме до сега. Към книжки също не проявява интерес.
За сметка на това започна да проявява интерес към Габи. Ходи при нея, когато е в креватчето и я пипа по ръчъчките, милва я по главичката. Много са сладки. Heart Eyes А бе добрички са ми децата. Не мога да се оплача. Дано така да продължава. Praynig

# 239
Аз и преди съм писала, че Маги не си пада много по книжки. Заиграва се за малко, но до там. Напоследък си задържа внимание малко повече на тях, но не е нещо страхотно. Аз се заглеждам по дебелите книги с приказки, но нещо няма "като едно време" Аз си спомням книги от моето детство, където имаше която приказка се сетиш. И, като тръгнеха да ни четат нашите и ни четяха една приказка по 3 дена. Беше супер интересно  Grinning А сега гледам книжки с по 3-4 приказки вътре и то толкова съкратени версии, че си я прочел за 30мин  Tired Някой виждал ли е "истински" книги с приказки?

Гале, много гадно това с шарката. Може и да измислим нещо и пак да се видим  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт