МАРТ 2006

• 15 976
  • 275
  •   1
Отговори
# 255
Беа, снимките са много размечтаващи!
То4но същото си помислих Wink

# 256
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ newsm51

Аз се покрих за няколко дни , но в Събота Докато Ели спи решихме , че не се прави ремонт с бебе ( по 2-3 часа да пазим тишина , а през останалото време да няма къде да стъпи).За един час събрах багажа и на двете ни и .....хайде пак в РАзград.Днес си дойдох за два-три дни да помогна малко с каквото мога , а Ели е при баба си.

Иначе - още не е проходила.Единственото и самостоятелно движение е като бута нещо (както виждате на снимката)  tiptoeТогава не мога да я догоня.Слагам и раничката в голичката за тежест и беж да я няма Joy
За книжките - ние имаме само една гумена и една картонена , но не ги възприема като средство за образоване.А може би защото не съм я запознала с истинското им предназначение.Направих няколко неуспешни опита и това беше.
За играчките Ели също няма много играчки, благодарение на баща и , който ме убеждаваше , че са излишни , защото освен мен няма кой да ги оцени на този етап и беше много прав smile3521
Само ги настъпвам из дома , а тя си играе с две - три неща които съвсем не са детски играчки(например - кофички от кисело мляко , лъжичките от АМ...).Както казах сега и е мания да бута колички и камиончета ...и всичко що се бута.Става ми неудобно по градинките като грабне чуждите колички и камиончета.Тези дни и купих нейна си количка и тя пак залита по чуждите ooooh!Много е нагла и се научи (това от по-големите деца) да бута децата и да си взема със злоба каквото си е наумила Embarassed
И въпреки всичко аз също гледам на всеки празник да и подаря нещо ново.Било то и дребно.При предната ни раздяла също и подарих нова дребна играчка.Вярно е , че си създавам по-голяма радост за мен.Но се опитвам да и създам традиция , че няма да и се купуват неща за щяло и нещяло а само  със повод , което не значи само по празници , а след време ще бъде и за изпълнени задачи и добро поведение. Peace

БEA , снимките са трахотни а Сара ме разби с този бански newsm10

# 257
Беа, снимките са много размечтаващи!
То4но същото си помислих Wink
и аз  bouquet

# 258
Днес явно всички сме се отдали на покупки  Grinning
И аз, без да искам, спазих традицията и накупих няколко книжки. Взех две дебели книги с приказки без картинки, които ми се сториха с по-интересни, класически и достатъчно дълго разказани приказки. Взех и една книга с приказки на Братя Грим. На мен техните приказки ми харесват най-много  Peace Купих и две книжки с картинки за Маги. Тези дни ще пробвам да й зачета някоя приказка. Ще видим как ще реагира.

Освен това случайно се сдобих и с нов часовник  Grinning Аз си купувам часовник на сто години и то не марков. Но този път се изръсих за сребърен часовник с цирконий, червен  Grinning Супер фешън е  Flutter Поне според мен  Grinning

Освен това опукахме и едни пари, които ни беше дал баща ми  Money Най-накрая си купихме видеокамера. Тези дни на Велинград ще я сефтосаме  Grinning

Беа, снимките са страхотни. Много обичам да гледам "екзотични" снимки  Grinning

# 259
Добро утро
Преди малко "проверихме" Ели по телефона.Оказа се , че изобщо не и липсваме.Баба и се грижи за това да не скучае дори и секунда Mr. GreenТам времето е страхотно и от сутринта е "хукнала" из двора.Само обикаля под черешата и вика АААААААААММММММММ ooooh! , и ги разиграва нагоре на долу по стълбите #Crazy( Това е любимото и занимание).Щели да ходят да и купят басейн.Чак за момент съжалих , че не съм с нея да видя първото и плацикане в басейна.Но съм сигурна , че ще го заснемат
Исках да ви попитам - Вие давате ли на децата компот и сладко от Буркан newsm78.Нашето педи каза , че можело в млякото да се слага по малко домашно сладко за закуска.Аз наскоро го изпробвах и много и хареса.
А вчера в магазина до нас видях готови сладка на HAME .Не са в буркан а в нещо като кофичка от кисело мляко .Замислих се дали не са подходящи за малките newsm78 newsm78 newsm78

# 260
цеци, според мен по-добро от домашно приготвената храна няма. до сега почти всичко, което кало е ял съм го готвила аз или бабите. той така или иначе купешки не иска де...
в домашното знаеш какво си сложила, знаеш, че е било измито добре и със сигурност няма консерванти. и чужда намеса.
а по принцип ползваш ли подсладители за млякото на закуска? струва ми се, че колкото по-малко захар, толкова по-добре. лесно ми е да го кажа, защото калоян не обича сладко, а мръвка. когато беше болен единствено с охота ядеше едни пиперливи телешки пържоли.

# 261
Ами Ели по принцип яде  млякото чисто ,  без нищо друго - отделно си хапва плодове или бисквитка , но реших да и дам мляко със сладко вместо  пюре , а и в някаква схема за хранене четох , че вече децата трябвало да закусват намазана филия с мед Shocked , пастет или сладко  , та затова се замислих по въпроса.Даже видях , че има детски пастет по магазините , но още не съм и давала . Май трябва да сменям вече схемата за хранене , зашото все още караме по следния начин:
закуска
плодово пюре ; кисело мляко с бисквитка или кроасан или кус-кус
 (тя не обича попара , нито овесени ядки и корнфлейкс - плюе ги с отвращение)
 ---------------------
обяд
1/3 от супата и второто от кухнята (от няколко дни и давам десерт - плод или "ДАНОНИНО")
----------------------
след обяд
десерта от кухнята
-----------------------
вечеря
остатъка от супата - в която добавям сухар  , малко  АМ и извара
Правя я с АМ , защото вече не иска да пие мляко от шише - изпива 50 грама и започва да си играе с шишето

Ами това е нашия режим като междувременно си похапва солети , някое плодче и евентуално плодов сок

Кали , преди малко разгледах фотосесията на сКАЛАта с кучетата - супер е Peace
А колкото до домашно приготвено - яде го много рядко  , сега има щастието да похапва гозбите на прабаба си , но след празниците пак ще е на кухня а в РАзград дават и тестена закуска като допълнение - три дни в седмицата.

# 262
филия със сладко ?!?! лелее... звучи ми доста зле. за себе си такава закуска не бих приготвила. с толкова много схеми на захранване, човек да не знае какво да дава.
кало вече почти е с нашето меню. бебешките не ги яде, ако види нещо човешко.
вчера яде спагети със сметана и бекон, а днес е на крем супа от картофи, магданоз, мляко и сирене. голям хит се оказа тази супа и за тях двамата, и за мен (лесно се приготвя).иначе си иска вече сам. оглежда кухнята и си казва какво му се яде. Simple Smile

някой заменил ли е сутрешно-вечерния АМ с кисело мляко?

# 263
Здравейте!

Ние днес цял предиобяд бяхме на гости у сестрата на мъж ми и Криси си прекара страхотно с братовчедка си  Laughing И което е най-странното, двете си говореха  Shocked Също както двама възрастни си говорят и жестикулират, само дето нищо не им се разбираше  Laughing Много беше забавно. Вече си играят двете сами.  С 3 месеца разлика са в полза на братовчедката Wink По едно време даже тя даваше на Криси от нейната вода, а нашето, нали си е готованче, пие и не пита  Blush Абе веселба голяма!  Hug Heart Eyes

Иначе вчера и днес сме с по едно спане на ден. Снощи Криси спа почти непробудно цяла нощ. Ще видим тази как ще е.

А за менюто - общо взето тя си де каквото и ние. Аз и преди съм споделяла, че вече готвя с доста малко сол и без черен пипер. После ние си добавяме каквото ни липсва. Единственото, което спазвам е 1 път в седмицата да яде риба или черен дроб (от готови пюрета). А за подслаждането - във вечерното мляко слагам 1 ч.л. тръстикова нерафинирана захар на ок. 150мл кис.мляко и 150мл вода.

някой заменил ли е сутрешно-вечерния АМ с кисело мляко?

Аз след като спрях да кърмя, директно започнах да давам к.мляко, а сутрин закусва с попара, кус-кус, царевичен грис (качамак) със сирене или корнфлейкс с нещо (пр.мляко, к.мляко или плод). Давала съм и компот от череши. Харесва й, дори към следобедните кремчета съм прибавяла. Аз съм против крайностите по отношение на храненето. Давам да опитва почти всичко. Не съм давала шоколад още, защото после отърване няма, и мед. Е, разбира се и пикантните подправки са табу за сега Wink Гледам да не прекаляваме със солети, бисквити и др.подобни между храненията, но не съм ги забранила.

Лека вечер от нас  Heart Eyes Hug

# 264
Калина, ние сме вече само с вечерен АМ и не смятам да го замествам с кисело мляко поне до 3 годишна възраст ако самият той не се откаже. Рядко му давам кисело мляко с бисквити за следобедна закуска или йогурд с плодове на хит или нестле. Това със сладкото звучи доста гадно. Иначе иван е добро прасе и яде каквото му дам и няма претенции към нашите манджи. Солетите и другите *изкушения* още успяваме да го опазим, ама ще видим докога. Вчера водих малкия в офиса и веднага се озова с една солета, ама добре, че не се сети, че е храна. Много се ядосах - не ме питат може ли, а бутат на детето...
Мами, днес ходихме в онзи огромния детски магазин зад Билата на България за книжки. Ами почти всички книжки са за деца над 2 години, книжката с очите дето Деси я препоръча я имаше и взех, но ми се струва особено зловеща, че да я покажа на иван  newsm78. Купих няколко от тези *релефните* дето като се разлистват стават 3 Д  Joy Joy Joy, както и една огромна супер луксозна книжка Чудния свят на приказките с добри картинки. Всичките са с къси варианти на приказките, но това не ме притеснява, защото съм му взела цялата колекция Златни детски приказки и там всичко е с пълните версии, но са без картинки и му е ужасно рано за това. Като цяло ми се стори малко раничко да давам на Иван книжки с животни и т.н., които ги дават над 3 години  newsm78 newsm78 newsm78. Иначе се сдоби с 3 коли и сега е едно лазене из стаята и едно бръмчене не е истина просто. Вече играе с тях към 2 часа и не ги е пуснал още  newsm78. Взехме и басейн и слънчеви очила на Чико за морето. Мамите, които сте купували  - как накарахте децата да ги носят  newsm78 newsm78 newsm78. Май ще трябва да ги връзвам с някакъв ластик или нещо подобно, че непрекъснато ги сваля и иска да си ги сложи - съответно да си извади очите  Joy Joy Joy.

# 265
Забравих да се похваля, че днес пробвах малкия със шишето със сламката след като преди месец така се разпищя от него, че направо се уплаших... Та сега засмука все едно цял живот все от такова шише е пил.  Явно за всяко нещо трябва да им дойде времето на децата

# 266
А най-лесно става като сложиш в шишето сок Wink

# 267
вчера направих грешката да дам на Кало сок. днес отказа да пие вода.
край със сока...
той си има отделни съдове за различните течности. мляко и само мляко пие от шише с биберон. вода не.
за водата има чаша на авент, а сока в една подобна, но друга. лекарствата ги пие само от спринцовката на нурофена. ако е снея ги пие с охота. ако е от друго, плюе като луд.

# 268
аз давам кисело мляко вечер, редувам го с АМ. Но отскоро започна епизод" искам сама да ям" и пода става сюрреалистичен. Харесва само малките кроасанчета и само тях иска. Не пие изобщо сок, вода, чайове, голяма мъка. От АМ  изпива вечер 80мл. С какво пълни памперса чак се чудя?При нас книгите са хит отдавна- тези с очите, с животните и колите.

# 269
книжката с очите дето Деси я препоръча я имаше и взех, но ми се струва особено зловеща, че да я покажа на иван  newsm78.

Ние имаме 3 от тези с очите. Бяха 4, но едната изчезна безследно  newsm78 Няма да се уплаши, споко. А ако се притесняваш, защо не оставиш книжката някъде, за да може той сам да я "намери". Ние така направихме с едно плюшено куче, което прилича на истинска немска овчарка, направо 1:1 е. Оставихме го настрани в стаята и Криси, естествено веднага го награби да го гледа какво е. И грам не се стресна. Сега това й е любимият спаринг партньор.  Joy Joy Joy

Моята девойка пък още не иска да пие от сламка. Иначе няколко пъти успя да смукне, но остана неприятно изненадана. Ще взема да опитам да сложа вътре сок, както Креми предлага. Дано така да й хареса повече  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт