Отминали и актуални тенеденции в грима и маникюра

• 283
  • 12
  •   4
Отговори
Сега, ясно, че козметични корекции се правят все повече, вече и от двата пола, но ако ги оставим настрана, какво е модерно в момента? Искам да си сверя часовника, защото лично на мен вече някои неща ми се струват крайно демоде - например дебелите, черни, татуирани вежди, както и миглопластиката. Айде, то е ясно, че веждите, ако са ти микроблейднати, трудно ще ги промениш от днес за утре, но с мигли косъм-по косъм от онези много напластените, скоро не съм виждала нормална жена, освен примерно разни случайни служителки от номенклатурата и поп-фолк диви. Много изрисувани и дълги нокти също ми се струва, че само малките момиченца под 18 г. носят.
Също много начервени устни в ярки цветове изключително рядко виждам. Само от арт средите ексцентрични дами ми се явяват със силно червило и то рядко е розово или червено, а някакъв...ами по АРТ цвят - синьо например.
Какви са вашите наблюдения? Кое е актуално сега и кое е отживелица?

# 1
  • София
В момента актуалното е "клийн гърл" -
Нокти, които са почти като естествени - млечно бяло, млечно розово, нюд.
Грим "без грим", само малко бяло на очите, дори тренд - без спирала. Много лек фдт, по-засилен руж, лип комбо в нюд гамата.

Отминала тенденция - многото пластове по лицето - коректор, контур, фон дьо тен, пудра, бяла пудра, руж. Много силно подчертани очи и вежди.

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 10:31 от Rockstar

# 2
Вежди: това, което виждам е малко по-естествен вид на веждите, по-широки. Демоде - прекалено тънки и извити, начиртани с молив, тези татуираните, които на като правоъгълник в началото.
Нокти: не мога да определя какво е актуално, защото виждам грозни дълги и нарисувани нокти, а тях винаги съм ги смятала за демоде. Най-много виждам дълги и остри нокти, едноцветно лакирани.
Грим: в момента е много актуално да си правят скулите едни такива розовко-оранжевки. Естествено гримирани, т.е. да не вижда грим, но да е  подчертаване на естествената визия е актуално. Не е модерно сини сенки с розово червило 🤣 Очертаването на устните в цвят, различен от червилото ме обърква. Мислех, че е много остаряло, а виждам млади момичета така.
По отношение на прическата вафличките и топираната коса тип “бомбе” са ми ужасни. Макар и рядко все още срещам някой с вафлички.

# 3
  • София
Да, връща се тренда - тъмен молив и светло червило. Но ако са добре блендирани, седи добре.

# 4
Като бях на 16,17 бяха на мода тънки и проскубани вежди,пиърсинг,дънки с ниска талия и имаше едни прахчета на евтерпа за коса патешко жълто и цикламено (които след 2 измивания ставаха ръждиви).Също и неонов лак.
Сега на мода са джуки,мигли и подобни.

# 5
  • София
Джуките и миглите бяха на мода преди 6 години.
Друга отминала мода - супер правите коси.

# 6
Може,но аз виждам че с всяка година се увеличават джуки,татуирани вежди.Мигли не толкова,но като видя някоя със спластени мигли лошо ми става.Иначе наясякъде рекламират курсове по миглопластика.
Преди пандемията беше рядкост да видиш жена с джуку,сега вече са навсякъде.
 Друготи е кокилести маратонки.Шаренки,те са много предпочитани от джукестите.
 В последно врене все по-рядко виждам клинчета запасани в маркови чорапи(това ми е много дразнещо).
Иначе световните тенденции са едно,но тук модата е друга.

# 7
Аз пиша за това, което виждам в Германия.
Клинче запасано в чорап е много популярно тук, както и дълги опънати бели чорапи.

# 8
Тези запасани клинове/долнища с чорапи са толкова нелепи, че няма накъде.
Едно време дядовците така носеха дълги долни гащи, зимата, с чорапи.

# 9
Относно веждите, това, което виждам като тенденция е да са просто хубаво наресани нагоре с вакса. Без да са рисувани. Естествена вежда. Друго, което одобрявам е, това, че вече не се прекалява с тена. Особено такива, които са си бели като мен, не се стараят да си докарат кожа с 4-5 тона по-тъмна от естествената. Жълтеещи ФДТ, които да са в разрез със естествения тон също много рядко виждам вече. Изрисувани и дълги нокти виждам сред много младите, и сред 55+ годишните с редки изключения.

# 10
Модата я следя, но не я следвам. Имам предвид, че на първо място мисля кое е подходящо за мен. Не претендирам за пълна обективност на преценката, но все пак ясно виждам, че с едно нещо изглеждам по-зле, отколкото с друго. Така че отбягвам това, което не ми стои добре, независимо дали ми е харесало на друг човек и колко е модерно в даден момент. По-конкретно, страня от определени цветове, тъй като съм с бледа кожа. Харесвам се така и никога не съм си мечтала за по-тъмен тен.

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 14:39 от bell_87

# 11
Хохоххохо по темата която е повдигнала авторката, това защото не си ме видяла мен, майтапя се ,разбира се.
Много грим - силни сенки и ярко червило и   дълги нокти Grinning Grinning
Но пък всичко е естествено по мен, освен маникюра.
Никога не съм ходила на козметик/какво остава за подобни процедури с вежди ,устни,скули и т.н./, за достолепната възраст на коята съм в момента.
Но пък и предимството да си "древен"  е, че хич не ти пука за мнението на околните, носиш си това което ти иска душата и си щастливейш!

# 12
  • Down south
Прави бели зъби, червило, лек грим са част от нещата, които винаги ще бъдат актуални.
Формата на ноктите се мени, тук не се стигна до дългите остри нокти.
При черните млади момичета и жени, модата е различна, там са нокти, мигли, подплънки за дупета и т.н.
А, да, чорапите, съчетани с джапанки са все още актуални.

Общи условия

Активация на акаунт