Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 94

• 8 760
  • 227
  •   2
Отговори
# 30
Браво, Брия!

Обичам те, Благодаря!,
Разкарай изцяло хляба, махни и шоколада и пъпеша. Знам, че е трудно, но това те дърпа много назад. Талията е по-важен показател от килограмите. Ако качваш см в талията, значи режимът трябва да се подобрява.

# 31
Не ям никакъв хляб, шоколад, никакви плодове с висок гликемичен индекс!
Алкохола е аут за сега напълно докато не видя 60 на кантара ще се почерпя с безалкохолно нещо ?!
Не ям пържено, само пека на скара или фурна.
Зимата ще включа спанак към яйцата тк обичам.
Обичам и спаначена супа но без ориз ще е някак супер постна дайте идеи.
Моля дайте идеи за напитка през деня  какво мога да пия освен вода тк тя не ми върви особено добре ...
Трябва да има някакъв вкус на нещо ...

# 32
Газирана вода, поне на мен ми е много вкусна и често пийвам такава. Е, от нея няма как количество наведнъж но пак е разнообразие.
Билкови чайове - някои са вкусни и студени. Чай от ройбос също е много хубав студен.

Спаначена супа и с ориз да е, пак има да се озъртам за кюфтета Joy Ако разбъркаш разбито яйце във врялата супа, да се свари на "хвърчила" дали няма да ти допадне? Да стане тип egg drop супата и да имаш и протеин в нея.

Към другата потребителка - присъединявам се към съвета тия неща да отпаднат. Ако търсите след вечеря да подхапвате - малко ви е била вечерята. Мушнете 1 кюфте повече другия път. Или пък 3. Ако и след това ви се похапва нещо - въобразявате си! 😆 Пийте един топъл чай или една студена вода и си лягайте.
Съжалявам ако звуча грубо на някого - бройте го като просто прескачане на увъртането, накрая това е което работи.

# 33
Аз пия газирана вода с лимон. Може и вариант на ароматната вода, която беше много популярна преди години за отслабване. Мисля,  че имаше в нея листа мента, джинджифил и още нещо.
За похапване след вечеря може няколко ядки или коктейлните моркови или краставица. Нарязани на пръчици се топват в заквасена сметана, овкусена със сол и черен пипер.

# 34
Газирано не пия, поради здравословни причини, газираната вода никога съм я харесвала на вкус, най вероятно ще купувам плодови чайове и ще ги изстудявам  за да стане някаква по приемлива напитка и да ги докарвам 2-2.5 l на ден вода.
  Спаначена супа с яйце много обичам така я прави свекърва ми и ме научи така да я ям със яйце.

Не знам дали си въобразявам но берберина като че ли има ефект или просто диетата и спорта работи.
Почти съм го изпила този смотания на Витаголд и ще си купя две бурканчета на Солгар, цената му ми се видя ужасна преди два месеца, но ми се иска да се възнаградя с нещо малко.

Пробвах да си правя кюфтета от телешки шол пресен смлян ами малко ми идват сухички после ги смесих с бут + шол не е е много моето все клоня към по мазното и това е!

Снак след вечеря сурови лешници не свършват първи естествено сега ми останаха орехите и бадемите.
Режа краставица или морков но в последно време не ми се и яде след като вечерям.
Отбелязвам че аз сладко не ям толкова колкото солено.
Пълня си чушка със малко сирене.

# 35
Брия, изстуден чай от хибискус или горски плодове. А водата не е задължително да е газирана.

# 36
Брия, за водата избери си електролити без захар, но с различни вкусове, разтварят се направо в бутилката с вода. В Iherb има голям избор.
В бг също има предложения, разгледай .

# 37
За 2 месеца съм свалила 2 кг, но забелязах че обиколките в коремната област са се увеличили с 2 см.
Можете ли да ми препоръчате нещо конкретно за справяне с проблема в тази област?

За хляба са ти написали. Упражнения някакви правиш ли? Във фитнес или вкъщи?
От опит знам, че помагат с проблемите на всички области.
Ако се осланяш на 6-8-10000 крачки, може и да не се получат нещата. Не влезе ли пулсът в аеробната област, според мен файдата е много малка.

Нати, по инерция примрънквам за килата. Ще ми се да изглеждам като на 18 или като на клетвата, ама вече структурата е друга. Сега се любувам на широките си перки, изскочили гърди и яките бутове! Stuck Out Tongue Winking Eye
И за съжаление винаги има лъжичка л...о в кацата с меда. А именно, една неприятна щръкналост около пъпа. Мека една такава. Повече кожи, които висят, когато правя лицеви или планкове. Може и добре да е. Напомняне, че ако не внимавам пак мога да се върна в изходна точка - 140 кила близо. Та си ми седят тия кожляци спомен от тогава. Sad

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 13:30 от Гущера

# 38
Ще опитам с електролити веднага почнах да търся в I herb има най - различни.
Ще опитам и чая от хибискус.
Благодаря ви!
Хляба и въобще всичко тестено трябва да изчезне от менюто, махнах и овесените ядки, граноли и тем подобни подсладени модерни закуски. Ииии  воала килограмите  взеха да падат на кантара аз изглеждам по друг начин ...
Фитнеса много ми помага въобще за съня, как се чувствам, и не на последна място за кг.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 13:30 от Bria

# 39
Гущер, на тия години килата от като бяхме на 18 не ни стоят добре Joy
Убедена съм че ако сега спадна до тогавашните и ме видиш, ще се хвърлиш да ме спасяваш... Според зависи колко лесно се плашиш, ще ме завлечеш или в ресторант, или направо в болница Joy Хем хубава мома си бях, да не си представите нещо хърбаво та чак гърчаво... Не ща.

Твоето е много кило свалено, тая кожа може и още да се събере но бавно става. Евентуално за фастове ако си навит чат-пат, да насърчиш автофагията. Защото докато набавяш достатъчно протеин, тялото ти няма чак такъв стимул да се огледа какво по-напред да рециклира, най-просто казано. Не че това е единствената полза, разбира се, но понеже сега от това се оплакваш.

# 40
На спаначента супа за имитация на ориз и сгъстяване  - карфиол на ситно и/или сирене.
Аз пия основно айрян с ниска концентрация на кис.мляйо, вода с лимон и ароматизиране минерална вода на Девин. Единия вид шишета не пише да има добавена захар.

# 41
Айрянът пак си е храна, то става все едно да подхапваш... Не е най-добрата идея за някой който иска да сваля инсулина. И аз харесвам айрян/кефир/таратор, просто ги консумирам когато се и храня и избягвам между храненията.

# 42
Гущер, приеми тия кожляци като бойна рана.
Гордей се с това,което си постигнал.
Отдавна съм преодоляла  това.

# 43
Явно не схванах добре въпроса на потребителя. Айрян с вечерята или обяда. Ако съм на кръчма особено. Между хранения та пия гола вода. Или с изцеден лимон.

# 44
Гущер, тк вече 4 пъти го играя свалям качвам ~ 10 кг имам опит за кожата, освен фитнеса ходя на масажи ползвам цялата козметика за тяло на Clarins  има олио, крем за тяло, масажистката ме масажира всеки божи ден и нанася от олиото и крема на тялото ми.
Ходя и на скъпи апаратни процедури но от тях не виждам никаква файда просто едни дадени няколко хиляди на вятъра.
Почни да си мажеш тялото преди лягане душ и после се мажеш от горе до долу с олио и крем. Кожата след определена възраст изисква и грижа освен ако не сме на 20 год.

Иска ми се повече да не изтървам положението сега съм мотивирана и след 3-4 месеца знам че ще стана 60 а може и под 60 да видя петицата на кантара.
Голям проблем е осъзнаването че повече не трябва да ям картофи, ориз, пица, торта, ако щете и алкохол тк е много калоричен.
Шапка свалям на Елора за начина на мислене регулярно ми набива в главата че не трябва да ям неразрешени неща...

Общи условия

Активация на акаунт