Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 5 част

• 35 329
  • 454
  •   1
Отговори
# 240
Здравка79 ти с кои бод шиеш, че от една комплектовка изкарваш 4, с гобленовия бод с който отзад гоблена изглежда както лицето или отзад е на чертички? (ано съм го обяснила добре Wink )

Мисля че те разбрах!  Laughing Бода си е 1:1, обикновен и отзад е наклонен! Но идеята не е за бода, а колко много конци бяха сложили!  Grinning

# 241
Здравка79 ти с кои бод шиеш, че от една комплектовка изкарваш 4, с гобленовия бод с който отзад гоблена изглежда както лицето или отзад е на чертички? (ано съм го обяснила добре Wink )

Мисля че те разбрах!  Laughing Бода си е 1:1, обикновен и отзад е наклонен! Но идеята не е за бода, а колко много конци бяха сложили!  Grinning
Те наистина са се уляли с конците.  Mr. Green  На мен идеята ми беше, че когато се шие с този който отзад става на чертички се икономисват много конци, и от един гоблен спокойно излизат два.  Peace

# 242
  • в зоната на здрача
Ама кой е тоя бод ,който отзад става на чертички-кръстат ли имаш предвид Thinking

А иначе аз пак нямам мерак за чаршафа"Пътят към църквата",ще отлежи още малко ,а сега ще започна тези кончета

Искам да ги шия с кръстат бод и без фон ,ама дайте акъл за панамата..

# 243
Ще ми се и аз да се науча на този "огледален" бод мисля че се казваше, дето отзад става като отпред. При мен задната страна става доста не за гледане Simple Smile
И аз съм съгласна за копуването на конци на едро.
А онзи ден като говорехме за гоблени на известни личности аз имах предвид ето този.

# 244
  • варненка от София
Ама кой е тоя бод ,който отзад става на чертички-кръстат ли имаш предвид Thinking

А иначе аз пак нямам мерак за чаршафа"Пътят към църквата",ще отлежи още малко ,а сега ще започна тези кончета

Искам да ги шия с кръстат бод и без фон ,ама дайте акъл за панамата..

Не само кръстатия става на чертички, може и гобленовия, но става по-бавничко. След обяд ще снимам моя гоблен отзад и ще покажа. Сега малката е много кисела и нама да мога.

# 245
  • Бургас
http://photo.163.com/photos/ativeleva/73145242/2040973472/
Този ключ странен ми се вижда... някъде пише DMC, а другате A и тук там с въпросителни...а и на обикновен лист написано.... Чудя се дали може да се доверя на ключа newsm78

# 246
FlutterЗдравейте, момичета. От известно време Ви чета и Вие събудихте отново моята краста към шиенато на гоблени. Имам ушити няколко. Обещавам да ги пусна скоро да ги видите. В момента имам почнати два - Старият град и Йерусалимската икона /доникъде не са, все не ми остава време, а са почнати мноооого отдавна/. Ама сега пак си почнах "градът" де. Имам следната молба. Може ли някой да ми даде схемите на гоблените дадени по-долу и съответно конците към тях. Особено за втория. Голям ми е мерак от едно време. Виждала съм го преди време като комплектовка на ТПК "Заря", не знам дали друг го комплектова. Първия просто много ми харесва и незнам дали някога ще се навия да го ушия. И все пак да си му имам аз схемичките  Wink
Белите коне
Рилския манастир
Тенкю предварително   bouquet

# 247
http://photo.163.com/photos/ativeleva/73145242/2040973472/
Този ключ странен ми се вижда... някъде пише DMC, а другате A и тук там с въпросителни...а и на обикновен лист написано.... Чудя се дали може да се доверя на ключа newsm78
там ,където пише А се има предвид Анкор.
Момичето ,което е сравнявало конците ,за да може да направи ключа,
превеждайки вилеровите цветове в някои ,които се купуват свободно
не  е било съвсем сигурно за точния нюанс и заради това са въпросителните.
Както знаете вилеровите гоблени вървят в комплект с конци ,разработени
само за тях и непродаващи с е отделно.

# 248
ketri на този бод някои му казват и полукръстчета, тъй като се шие като него. Наистина с него става по-бавно, но не се изкривява така гоблена. А за кончетата не знам какво да те посъветвам. Доколкото знам Аидата е предпочитана от някои (аз досега не съм шила на такава панама), а за цвета на панамата трябва да се съобразиш с кафявите тонове на конете, така че да не се загубят. (не съм ти много полезна, но това е моето мнение)
eliss не знам за кой гоблен е този ключ, но не можеш ли да си намериш друг оригинален ключ?

# 249
GrinningВижте на какво попаднах, докато се рових в нета. Искаааам гооооо. Много е сладко.
 Далматинче в кошница

# 250
като чукнеш  на линка ти излиза таблчка с 2 опции-запиши - и отвори.маркираш отвори и му даваш ок Peace
Абе,честно казано,или аз не правя нещо както трябва или не се получава Thinking....там където пише : "Ссылка на файл" има линк и като чукна върху него нищо не излиза (не ми де появява табличка с опции-запиши/отвори)....май не правя нещо както трябва newsm78 .
Всевиждаща,благодаря ! "neonowi konci ima tuk  http://www.sambina.de/s_garn_farben.htm  "  Ама нещо не знам немски  #Crazyи не разбрах нищо Embarassed....освен,че изработват стикери и други неща за шиене . Но ,все пак -благодаря!  bouquet

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 16:43 от gesh44

# 251
ключа е за Старият овчарник на Вилер.
Същият,който е в  схемата ,линк към която дадох малко по-напред е темата.
/Т.е това е същия файл/
Оригиналната легенда няма да и помогне,защото там цветовете са описани с думи.

# 252
като чукнеш  на линка ти излиза таблчка с 2 опции-запиши - и отвори.маркираш отвори и му даваш ок Peace
Абе,честно казано,или аз не правя нещо както трябва или не се получава Thinking....там където пише : "Ссылка на файл" има линк и като чукна върху него нищо не излиза (не ми де появява табличка с опции-запиши/отвори)....май не правя нещо както трябва newsm78 .
тази опция не ти се появява от сайта ,а от браузъра.
Няма начин да видиш файл ,преди да го свалиш.
Можеш да избереш след свалянето да с е отвори веднага,
но това така или иначе става чак след като файла вече е свален

# 253
Оооо,много ти благодаря,Хипатия!!!!  bouquet

# 254
  • в зоната на здрача
Сега да ви кажа,дами,за кончетата купих конците/оставаше и да не ги купя Laughing/и Айда 16и ще ги шия с кръсчета,ама бяла взех.

Та ходих и в оня магазин с евтините конци,ама то трябвало да си член на някъква гобленарска група,май към"Златен гоблен",та да можеш да ползваш намалението от 0.60лв.
Жената разправя че само бабки били членки,щото няма ли какво да правят по цял ден,иначе файда никаква от клуба.
А редовната цена е 0.70лв.,има и Любица/пасват си с някой от Вилеровите конци/,Медейра,Ариадна и Пъпец,Анхор и ДМЦ.
Те това в общи линий свърших с мойто разузнаване Mr. Greenкажи-речи нищо..

Общи условия

Активация на акаунт