Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 5 част

• 35 341
  • 454
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
http://photo.163.com/photos/ativeleva/73145242/2040973472/
Този ключ странен ми се вижда... някъде пише DMC, а другате A и тук там с въпросителни...а и на обикновен лист написано.... Чудя се дали може да се доверя на ключа newsm78
там ,където пише А се има предвид Анкор.
Момичето ,което е сравнявало конците ,за да може да направи ключа,
превеждайки вилеровите цветове в някои ,които се купуват свободно
не  е било съвсем сигурно за точния нюанс и заради това са въпросителните.
Както знаете вилеровите гоблени вървят в комплект с конци ,разработени
само за тях и непродаващи с е отделно.

Честно казано за първи път чувам това Rolling Eyes но аз толкова и разбирам от гоблени...
И пак имам въпросче.../ може глупав малко да ви се стори/ как се започва гоблена , от ляво на дясно или обратно, или няма значение?И колко метра беше едно чиле - 5?

# 256

И пак имам въпросче.../ може глупав малко да ви се стори/ как се започва гоблена , от ляво на дясно или обратно, или няма значение?И колко метра беше едно чиле - 5?

започваш така както ти е удобно:)
ДМЦ е 8.

# 257

започваш така както ти е удобно:)
ДМЦ е 8.

Peace
Някои почват гоблените от ляво други от дясно, трети отгоре, затова ти сама си прецени как ще ти бъде най-удобно.

# 258
Ама кой е тоя бод ,който отзад става на чертички-кръстат ли имаш предвид Thinking

А иначе аз пак нямам мерак за чаршафа"Пътят към църквата",ще отлежи още малко ,а сега ще започна тези кончета

Искам да ги шия с кръстат бод и без фон ,ама дайте акъл за панамата..

Не само кръстатия става на чертички, може и гобленовия, но става по-бавничко. След обяд ще снимам моя гоблен отзад и ще покажа. Сега малката е много кисела и нама да мога.

Като прави чертички от опаковата страна става,ако шиеш с гобленов бод,а ако шиеш полукръст-стават наклонени черти.

# 259
Като прави чертички от опаковата страна става,ако шиеш с гобленов бод,а ако шиеш полукръст-стават наклонени черти.

Нещо май не съм съгласна с теб!  Thinking

# 260

Нещо май не съм съгласна с теб!  Thinking
и аз така. полукръст и гобленов бод не е ли едно и също  newsm78

# 261
  • в зоната на здрача
И аз не съм съгласна.Полукръст и гобленов са едно и също/според мен/и правят наклонена чертичка/отзад/ /-1:1
а кръстатия бод прави права чертичка ! като удивителната без точката Laughing/отзад/
и огледалния мисля че казват -когато шиеш 1:4 и отзад и отпред е еднакво и красиво.
вилеров=1:2
Не е ли така,а Laughing

# 262
огледален може и 1 към 1 да е. важното е откъм гърба да е като откъм лицето. не си го предствям кръстатия бод как става на чертичка отзад  newsm78 нали се шие гобленов и после се повтаря на другата страна  Thinking значи няма как да стане тази отвесна черта

# 263
  • варненка от София
Зависи от посоката, в която се прокарва нишката, когато се прокарва от долния край по диагонал направо в съседната дупка на панамата, отзад се получава огледален наклонен образ. А за да остане права чертичка от обратната страна се шие така:

всевиждаща, ако се опиташ да избродираш малка част като следваш номерата на картинката, ще видиш, че от обратната страна ще останат чертички.

# 264
вденах  Peace ама това е ужасно трудно за шиене  Shocked някой шие ли така ?

# 265
  • варненка от София
вденах  Peace ама това е ужасно трудно за шиене  Shocked някой шие ли така ?

Аз  Mr. Green. В началото ми беше трудно и на мен, но откакто шия Дименшънс шия така, защото такива са им инструкциите за шиене. Ами свиква се и не се губи от бързината, стига да има човек време.

# 266
Аз шия така кръстчетата, не ми е много трудно. Гобленовия бод го докарвам така, че и на гърба пак е наклонена чертичка, но в никакъв случай не шия огледално.  newsm78 Но ме мъчи следното: как се прехвърля конеца при кръстчетата, когато последния бод на едно кръстче съвпада с първия на друго ( така се получава, когато например два реда са с еднакво начало, т.е. един над друг). Ако някой въобще разбра таз изтормозена тирада, моля да даде консулт!  Wink

# 267
  • варненка от София
Ами просто започваш първия бод от горната дясна страна на реда, а не както трябва от долната лява. Надявам се го обясни както трябва и ме разбра. Blush

# 268
Ами просто започваш първия бод от горната дясна страна на реда, а не както трябва от долната лява. Надявам се го обясни както трябва и ме разбра. Blush
Hug Гледай как два акъла могат да мислят еднакво Simple Smile Досега така го правех, лесно ми е, не ме обърква, но тогава се губи малко от нанизаните чертички на гърба, т.е. различно е само началото.  Ще си продължавам така значи .  Hands Thumbsup Много ти благодаря, мила ми Марулке!

# 269
marulka_s, a защо така се шие дименшън знаеш ли?

Общи условия

Активация на акаунт