Клуб " Ръкоделие - гоблени " - 5 част

• 35 400
  • 454
  •   1
Отговори
# 270
  • София /Абсурдистан
вденах  Peace ама това е ужасно трудно за шиене  Shocked някой шие ли така ?

Аз  Mr. Green. В началото ми беше трудно и на мен, но откакто шия Дименшънс шия така, защото такива са им инструкциите за шиене. Ами свиква се и не се губи от бързината, стига да има човек време.

Много им здраве на инструкциите  Mr. Green Аз изобщо не мога да шия така . Опаковата страна на гоблена е скрита от подложката в рамката, така че на кой му пука как изглежда отзад  Simple Smile

# 271
  • варненка от София
това е гобленът ми от предната страна, а така изглежда отзад

Unknown_lady, така отиват по-малко конци. Не мога да си позволя да не спазвам инструкциите и да ми свърши даден конец, не ми се търси на кой цвят отговарят. Надявам се това не е упрек или сарказъм, че шия така.

# 272
  • варненка от София
marulka_s, a защо така се шие дименшън знаеш ли?

Ами не зная, предполагам, че е така защото по-голямата им част от гоблените им са с кръстчета, та от там. Общо взето в гоблените им има няколко бода, бавничко се шие, но пък е красиво и релефно.

# 273
  • София /Абсурдистан
това е гобленът ми от предната страна, а така изглежда отзад

Unknown_lady, така отиват по-малко конци. Не мога да си позволя да не спазвам инструкциите и да ми свърши даден конец, не ми се търси на кой цвят отговарят. Надявам се това не е упрек или сарказъм, че шия така.
Нееееее, изобщо не е обида, извинявам се Hug просто ми се струва, че така се шие по-трудоемко. Гобленът ти изглежда страхотно, аз не бих го докарала така  Simple SmileПробвах вече да шия по този начин, но някак си много странно трябва да си извъртя ръката, че да го шия и хич не ми е удобно.  И съм бясна на фирмите, че слагат толкова малко конци. Кой знае какво ще им стане ако сложат малко повече, нали си плащаме комплекта, 2-5 лв. да вземат повече, все тая. Ама не, от всичко трябва да се изстиска максимално. И на мен не са ми достатъчно, винаги поне от един цвят е сложено съвсем малко и се налага да си купувам още от него. Дори панамата, която е вътре е малка и после трудно се рамкира. Аз вече предпочитам сама да си ги окомплектовам, така ми остават конци, които ползвам и за други гоблени.
Преди време, купувах едни комплекти с български конци. Имаше достатъчно сложени +поне за още един гоблен оставаха. Между другото, ако някой не знае, вече няма да се произвеждат български конци, затворили са производството им.

# 274
  • Варна
Сега като погледнах картинката на marulka_s, и се сетих да ви питам - а Вие как шиете когато има два или повече по-дълги редове от един и същи цвят?

вденах  Peace ама това е ужасно трудно за шиене  Shocked някой шие ли така ?
Аз също шия така, в едната посока по този начин, на обратно по стандартния. На мен също ми беше много трудно в началото, неудобно ми идваше, но после свикнах.
marulka_s, страхотно става и отзад  Peace

# 275
Като прави чертички от опаковата страна става,ако шиеш с гобленов бод,а ако шиеш полукръст-стават наклонени черти.

Нещо май не съм съгласна с теб!  Thinking

Аргументирай се  Simple Smile

# 276
 Дали ми се получава огледания образ  newsm78 ,уж се старая,ама......

http://sissak.hit.bg/IMAGE0019.JPG отпред

http://sissak.hit.bg/IMAGE0020.JPG отзад

# 277
браво на вас. аз ако трябва да шия така, ще шия с години един гоблен  Tired
sissak, добре е

# 278
Тук има много мнения за класическия гобленов бод и бод полукръст.Те са разновидност на един и същи бод,но се изпълняват по различен начин и за това опаковата страна става различна.Единият бод си е petit point ,а другия half cross stitch.  bouquet

http://www.goblenite.org/showthread.php?t=2623

Последна редакция: вт, 22 май 2007, 09:36 от Dayli

# 279
  • Варна
А пък аз никога досега не съм знаела че може и гоблените да се шият като става на чертички отзад. Винаги съм ги шила както отпред така и отзад. Е отзад като препъхвам конци и преминавам от един цвят на друг сата малко грубо на кота цяло се  както е лицето.
Всевиждаща, гледа ли тоя линк дето го дадох, какво мислиш.
Кетри, благодаря ти.   bouquet На мен и на 70ст са ми евтини, тъй като тук са 90ст, но в момента нямам готовност за купуване на конци.

# 280
А пък аз никога досега не съм знаела че може и гоблените да се шият като става на чертички отзад. Винаги съм ги шила както отпред така и отзад. Е отзад като препъхвам конци и преминавам от един цвят на друг сата малко грубо на кота цяло се  както е лицето.
Всевиждаща, гледа ли тоя линк дето го дадох, какво мислиш.
Кетри, благодаря ти.   bouquet На мен и на 70ст са ми евтини, тъй като тук са 90ст, но в момента нямам готовност за купуване на конци.

И аз шия като теб.Нещо не ми харесва отзад като стават прави черти и наистина конеца се захваща трудно. Hug

# 281
  • гр.Добрич
Тук има много мнения за класическия гобленов бод и бод полукръст.Те са разновидност на един и същи бод,но се изпълняват по различен начин и за това опаковата страна става различна.Единият бод си е petit point ,а другия half cross stitch.  bouquet

Точно по тази причина не мога да разбера как се шият лицата. Не мога да разбера по обяснения, трябва да видя на живо. Засега нямам такъв проблем, защото всичко, което досега съм шила е 1:4. Това с чертичките отзад и аз го пробвах, но не ми привира, отгоре на всичко работя само с лявата ръка и такива акробатики правя като шия.....
Момичета с какви игли шиете или поне колко са дълги на см? В гоблена на "Милена стил" имаше игла и с нея шия, но сякъш ми е малка и неудобна.

# 282
  • в зоната на здрача
Всеки си шие както е свикнал и както му е удобно Peace аз шия така както съм описала в снощния пост.
Деси,когато кажеш ще скокна и ще ти купя и после по пощата,ставали.
Ааааааааа,забравих и после като дойда на морето,дръж се,ще черпиш яко Joy Joy Joy

# 283
Голям спор поставих май за тези бодове  Embarassed
marulka_s благодаря за помощта за обяснението. И аз търсих подобна картинка, но не намерих и бях готова вече да чертая и да я го покажа това нагледно.  Hug Японката ти става страхотно  bouquet и аз съм й мераклия, но кога ще стане... newsm78
И аз шия с този бод само един гоблен съм ушила с другия защото го бързах. С този полукръсчетата (или както аз го наричам икономичния) гоблена не се изкривява много и по-лесно се изправя след това при гладенето.
sissak това е оригиналния гобленов бод и при теб се получава чудесно.
spinki  моите игли са 3,3см, но тези които слагат Милена стил в комплектовките не ми харесват, затото са ми дебели. Иначе най-важното при мен за една игла е да има голямо ухо.

# 284
Despina, разгледах един-два само, но твоето предположение се потвърди. и аз ги виждам други цветовете, по-убити. ще разгледам още малко, но тези, които видях са така

Общи условия

Активация на акаунт