Опитните цветарки 8

• 38 089
  • 523
  •   1
Отговори
# 360
моля ви кажете ми с какво си пръскате цветята, моите като ги напръскам и стават целите на бели петна, а ми е голяма мъка особено драцената едно по едно да ги забърсвам  ooooh!

Сигурно водата е варовита? Ако започнеш да я преваряваш и прецеждаш, може би няма да стават петна newsm78 Или пробвай с дестилирана.

# 361
schneee, наскоро четох как да отглеждаме теменужките. Утре ще намеря вестника и ще пиша как се отглежда, за да цъфти повече.

honey13 , ще ти бъда много благодарна! листата външните ги окъсах, но пак не помага! нали не трябва да е на пряко слънце  newsm78 забелязах, че листата горят от слънчевите лъчи и затова е на балкона под сянката на едно друго цветенце  Blush
абе то накрая ще се окаже, че всички имат от нахалния крокодил, само аз теди и хъни сме назад с материала  hahaha

днес най-сетне си посях едното бенджи (краднато от мъжа ми) теди, специално за теб снимах коренчетата (малко го бях позабравила и трябваше отдавна да го посея, ама  Blush цък а ето го и посято пак цък и последно цък

теди, и според мен водата ви е много варовита!

# 362
нагласили са ми 6 литра дестилирана и почвам с нея, уж я чакам едноденонощие и пак е гадна да му се невиди водата, аз се чудя като торя защо тръгват така ooooh!, значи правилно съм се ориентирала, само сега да се оттърва от белите петна по листата ooooh!

# 363
schneee, наскоро четох как да отглеждаме теменужките. Утре ще намеря вестника и ще пиша как се отглежда, за да цъфти повече.

honey13 , ще ти бъда много благодарна! листата външните ги окъсах, но пак не помага! нали не трябва да е на пряко слънце  newsm78 забелязах, че листата горят от слънчевите лъчи и затова е на балкона под сянката на едно друго цветенце  Blush
абе то накрая ще се окаже, че всички имат от нахалния крокодил, само аз теди и хъни сме назад с материала  hahaha

днес най-сетне си посях едното бенджи (краднато от мъжа ми) теди, специално за теб снимах коренчетата (малко го бях позабравила и трябваше отдавна да го посея, ама  Blush цък а ето го и посято пак цък и последно цък

теди, и според мен водата ви е много варовита!

благодаря, аз тигровия бенджи си го държа нищо че е изсъхнал, все се надявам да е съживи, иначе и моето беше такова с малки листенца като го взех, сега като се климатизира е като луд, този с тъмните листа, много му се радвам Party

# 364
аз мисля да посея до него и другия бенджи (краднатия от варна  Mr. Green) и да ги сплета по-нататък! може би някой тъкмо може да ми каже от кога започват да се сплитат стеблата  newsm78
а с шарен още не съм се снабдила  Blush (но в МОЛ-а и от него има  Mr. Green, като ще правите набези, поне взимайте от всичко  Joy)

# 365
какво значи правите, правим се казва Joy, ще обродим, аз така и не съм се заглеждала какво има там, пък то само красоти Party, а стъблата според мен колкото по- рано ги сплетеш, толкова по- ефектно ще стане Peace

# 366
spinki точно така се казват, но имената им ми избягаха за момент.  Embarassed
моля ви кажете ми с какво си пръскате цветята, моите като ги напръскам и стават целите на бели петна, а ми е голяма мъка особено драцената едно по едно да ги забърсвам  ooooh!
Защо не ги "къпеш" веднъж или два пъти месечно, а през останалото време да си ги пулвелизираш. Аз така процедирам и нямам проблеми.  Peace
мимиту с кирилизация какво е рео, че това за първи път го чувам?  newsm78
Хоята не ми е цъфтяла още  Cry , но аз я имам от 2 години и по стечение на обстоятелствата трябваше да я местя не веднъж, а това и пречи в образуването на цветове. Сега съм я сложила за постоянно в кухнята, където е доста светло (когато не вали  Joy) и се надявам да цъфне.
А за теменужките не правя нищо особено освен поливане и торене, а и видя ли че някой цвят оклюма веднага го отстранявам. Явно им харесва мястото и за това така цъфтят. Сложила съм ги на прозорец, където слънцето ги огрява само сутрин.  Wink За противозачатъчните и аз знам, но засега не ми се е налагало да прибягвам към тях.
Почвам да събирам малките на "крокодила", че досега ги изхвърлях и после ще раздавам.  Laughing
Моите и двата бенджамина са сплетени о отгледани от савсем малки (клончетата са отбкаднати от един разсадник). Почнах да ги сплитам когато пораснаха около 15 см, но го оставях да растът само на височина (чистих издънките и оставях само най-горното), така растът на височина по-бързо. Когато станаха достатъчно големи ги оставих да се раклоняват. Тук се вижда малко как е преплетен зеления clik

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 11:10 от gertruda

# 367
ами точно че след пулверизирането стават на бели петна Peace

# 368
еми моята теменужка явно е ялова  Naughty Mr. Green да му се не види  #Cussing out и аз поливам и торя! и се кахъря отгоре на всичко  Rolling Eyes

gertruda , мерси за инфото! аз ще поизчакам да се хванат хубаво и тогава ще почна да сплитам, но на мен ми се ще и на ширина да растат! на колко сантиметра горе-долу едно от друго си посяла двете коренчета  newsm78

# 369
Сложи ги в банята и с душа ги изкапи хубаво и виж как ще бъдат. Други вариянт е да пребаряваш водата и с нея да пръскаш.
schneee  прибери я вътре в някоя светла стая. Може на вън да не и допада климата, а и досега не съм виждала да се гледат навън. И когато я поливаш внимаваи да не е намикриш листата.

# 370
Mоята хоя (восъче) цъфти в момента:
http://images17.snimka.bg/002878372.jpg
Нищо осеобено като гледане, фиксирано е, затова и снимката е контражур, чат-пат наторяване с течна тор, юг-югозападно изложение, зад пердето... Цъфна ообаче след поне 2-годишно гледане.
Кроасания, нямам семенца от гинко. Само листа. Този, дето ми носеше листата, имаше поръчение и за семена, ама ме забрави Sad Обаче вижте какво, в Бг се оказва, че има доста дървета по парковете, напр. в Пловдив- ето къде (копирам от поста на любознателна от другата тема):
Има 2 големи дървета в двора на завод "България"(от миризливите), мисля че и отвън имаше едно, има едно малко дърво до завод Флавия, има 2 на улицата на новото данъчно, пресечка на Скопие, това само в нашия район,има и едно на "Конюшните на царя"(не знам да ражда плод),  сигурна съм , че и още има!
Та... който има път, да събира!
Теменужките са от малкото цветя, които не ме обичат. От 3 години не мога да отгледам такава, дето ще цъфти.

# 371
Сложи ги в банята и с душа ги изкапи хубаво и виж как ще бъдат. Други вариянт е да пребаряваш водата и с нея да пръскаш.

вземам дестилирана направо и няма да се занимавам, иначе водата от чешмата като я налея я чакам едноденонощие и тогава я ползвам, представи си ако ги сложа направо под душа Shocked

# 372
Mоята хоя (восъче) цъфти в момента:
http://images17.snimka.bg/002878372.jpg
Нищо осеобено като гледане, фиксирано е, затова и снимката е контражур, чат-пат наторяване с течна тор, юг-югозападно изложение, зад пердето... Цъфна ообаче след поне 2-годишно гледане.
Кроасания, нямам семенца от гинко. Само листа. Този, дето ми носеше листата, имаше поръчение и за семена, ама ме забрави Sad Обаче вижте какво, в Бг се оказва, че има доста дървета по парковете, напр. в Пловдив- ето къде (копирам от поста на любознателна от другата тема):
Има 2 големи дървета в двора на завод "България"(от миризливите), мисля че и отвън имаше едно, има едно малко дърво до завод Флавия, има 2 на улицата на новото данъчно, пресечка на Скопие, това само в нашия район,има и едно на "Конюшните на царя"(не знам да ражда плод),  сигурна съм , че и още има!
Та... който има път, да събира!
Темежките са от малкото цветя, които не ме обичат. От 3 години не мога да отгледам такава, дето ще цъфти.

искам и аз някой ако събира Гинко, Снежната ти ще имаш ли път към парковете?

# 373

ей, хора, тази хоя се оказа, че я има и моята свекърва  Joy и цъфти, та се пръска, цяло лято! мога да я питам от кога я има!  Blush тя много много не й се връзва в грижите!

не се смейте, че не помня имена на цветя, но просто работата ми е свързана с много неща, които трябва да помня и затова си забранявам да товаря мозъка си с глупости  Mr. Green

Прасчо, то за имане, има билоба, и аз в търново ги знам къде са  Mr. Green, но те нали са мъжки и женски newsm78 освен това как да събера семенца, като дърветата са адски високи  newsm78 утре обаче ще мина специално да огледам и после ще докладвам...

бях обещала и до практикер да ходя, ама време не остана  Rolling Eyes

# 374
  • София
Мерси момичета за Хоя-та Hug
попрочетох инфо в нет-а и сега ще я наторя и чакам да цъфне Mr. Green При мен седи на балкона, източен е и доста време я огрява
Но нещо по вашите снимки не мога да се ориентирам има ли бели петънца по листата, щото по моето цвете новите листа такива излизат newsm78

Общи условия

Активация на акаунт