Опитните цветарки 8

• 38 130
  • 523
  •   1
Отговори
# 345
  • под тепетата
Това цвете на gertruda -1-то, го имам и аз.Много е нахално,малките падат по другите саксии и няма отърване от тях. Прилича много на алое, но не е. Сестра ми му вика крокодил, щото листото с малките по него и прилича на устата на крокодил  Joy

# 346

моето цветенце каланхое ли е  newsm78

понеже първо пиша после чета Embarassed

Баш каланхое ти е цветето!
Аз имам червено празно(като твоето) и жълто пълно(то в момента нещо боледува, та е на терапия)

тоя "крокодил" алоеподобния на гертруда, наистина е много интересно. newsm78

# 347
аз да си заплюя от Биляна или Гертруда едно цветенце, която има повече за даване, че ми е много интересно Peace

# 348
  • София
Момичета и аз да се похваля с част от моите цветя ТУК.  Hug

Много красиви цветя Hug
Аз да те питам за восъчното цвете  newsm78 Как го гледаш и цъфтяло ли ти е?
Щях да пускам питане за него ...ето го  моето
Имам го от почти 3 години, а досега не е цъфтяло, само расте на листа ooooh! А колегата, който ми го даде каза, че цъфти много newsm78

# 349
бреееееей и аз да не знам до сега, че го имам това чудо - каланхоето  Joy hahaha аз си му викам "цветенцето"  Blush ама много цъфти (купила съм го на 01.март и до сега не е спряло!) и наистина не пуска много корени - така като гледам май още бая ще изкара в малката си саксийка....

биляна, има вероятност на 25.05 да съм в Пловдив, ако ти се дава от "нахалника"  hahaha, може да ми дадеш координатите си и да ти звънна да се разберем нещо  Blush ако ли не, ще чакам или ти, или гертруда да ми донесете до старопрестолния град (или да ми пратите)   bouquet бе как пък една цветарка опитна  hahaha няма от Търново значи  #Cussing out

Дими, за кивито някой беше пуснал специална тема в "хоби" потърси я, но и там нямаше кой знае колко практични съвети доколкото си спомням... само знам, че е нещо като лоза  Peace

# 350
гертруда, щях да те питам какво ги правиш твоите теменужки, че цъфтят толкова обилно  newsm78 аз една имам, ама е цъфтяла само като ми я подариха и от тогава вече втора година само листа и листа  #Cussing out тука ми предлагаха противозачатъчни да й слагам, но още не съм сколасала  ooooh!

# 351
  • Карлово
Такова цвете като на Гертуда и аз имам. Наистина е мн нахално, но ме впечатли начина на размножаване, затова го търпя, докога ли  Crossing Arms

# 352
  • гр.Добрич
Мириел, Цветето в МОЛ-а според мен е драцена.

Дими, това, което ти показа също според мен е вид драцена , ако не не е и Калатея. Според мен пресади Каланхоето, щом е в този плик може и да загние ако го поливаш често, а няма как да диша. Каланхоето е вид сукулент, тоест задръжа вода в месестите си листа и издържа на суша.

Гертруда много са хубави цветята ти. Кипарисната трева се казва Циперус, а Восъчното цвета – Хоя, ако не се лъжа.

Шнее
, да това е Каланхое, но на Дими е кичесто. Ако теменужките ти са с много листа, късай най-външните.

За Кивито знам, че май са мъжки и женски дръвчета, но как им се обравуат хромозомите не знам.  LaughingАз пробвах в мокър памук, но нищо не стана.

# 353
аз да си заплюя от Биляна или Гертруда едно цветенце, която има повече за даване, че ми е много интересно Peace

Може ли и аз а помоля за едно листЕ? Hug Ако кажете и, че не обича много светлина, ще съм адски доволна.

schneee, наскоро четох как да отглеждаме теменужките. Утре ще намеря вестника и ще пиша как се отглежда, за да цъфти повече.

# 354
Аним, и аз имам восъче от много години и не е цъфтяло ни веднъж Confused
Както е казала спинки, казва се Хоя.
Знам че да цъфти не трябва да се мести и иска най- обилното слънце. Чвно не му удовлетворявам желанията...

Мацки, някоя има ли рео? И искате ли? Не че имам как да ви пратя де...

# 355
  • Разпиляна във въображението
spinki наистина се оказа, че дървото е драцена - D.Reflexa "Song of India". Сега само трябва да я намеря Blush

# 356
айде да се организираме и да обходм МОЛ-а по цветаркси Joy

# 357
  • Разпиляна във въображението
По обясними причини не мога да се включа в набега на МОЛ-а, но грабнете едно клонче от дръвчето и за мен Peace

# 358
Дими, това, което ти показа също според мен е вид драцена , ако не не е и Калатея. Според мен пресади Каланхоето, щом е в този плик може и да загние ако го поливаш често, а няма как да диша. Каланхоето е вид сукулент, тоест задръжа вода в месестите си листа и издържа на суша.

Така и ще направя .
Притеснява ме на истина да не вземе да изгние.
Ще погледна какви празни саксии ми се намират ,ако нямам подходяща още днес ще купя.

# 359
моля ви кажете ми с какво си пръскате цветята, моите като ги напръскам и стават целите на бели петна, а ми е голяма мъка особено драцената едно по едно да ги забърсвам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт