Опитните цветарки 8

• 38 070
  • 523
  •   1
Отговори
# 390
......
от много време имам стайна лоза,но ми стой в една чашка.още не е пуснала коренчета  newsm78 чудя се,дали да не я бодна и отгоре да сложа буркан
Остави я във вода тя трябва да си пусне коренчета иначе ако я сложиш в почва може и да не се хване.

# 391
gertruda ,тя е във вода около 2,5 месеца  Shocked бяха 3 клончета,2 от тях изсъхнаха,но още ги държа.страх ме и третото да не го сполети същата съдба.освен да го засадя и да му сложа вкоренител и буркан

# 392
gertruda ,тя е във вода около 2,5 месеца  Shocked бяха 3 клончета,2 от тях изсъхнаха,но още ги държа.страх ме и третото да не го сполети същата съдба.освен да го засадя и да му сложа вкоренител и буркан
За това става въпрос нали? Цисус
Майка ми има такава и винаги са се вкоренявали, ако искаш ще ти взема от там когато си ходя и ще ти донеса, а може и с коренчета да има, че тя всичко което се отчупи го слага във вода.  Peace
Това "резерватското " се казва Седум и се използва на места в градинките покрай бордюрите. Поне ма мен на това ми прилича.

# 393
Ламита, резерватското е диворастящо. Взех го от "кайрака" поле близо до мамината къща. Там е степна растителност и резерват, та затова го кръстих така. Цъфти жълто май беше, но според мен няма декоративна, а по- скоро сантиментална за мен стойност.
За висящите- хоята ако сте забелязали вместо висяща я правя катерлива Laughing или увивна...

микки, за гинкобилобата, прасчо май беше писала, че се купува напролет от разсадници като фиданка newsm78

# 394
Майка ми вече ми е издействала Китайска роза дето цъфти в бяло.

Каланхоето вече го пресадих. Wink

# 395
от много време имам стайна лоза,но ми стой в една чашка.още не е пуснала коренчета  newsm78 чудя се,дали да не я бодна и отгоре да сложа буркан

Лами, не си казала до сега....Мота директно я бучнах в пръстта, 2-3 седмици развитие никакво, ама сега...не мога да се нарадвам на хубавите листа......По-късно ще пусна снимки, ако скаш...Никакъв буркан, никакви такива....

# 396
да,за същата лоза става въпрос.ще я боцна веднага,пък каквото ще да става  Laughing
а това сукулетното ми го дадоха,защото се запалих от няколко алпинеуми тук,и реших да правя пред входа.за 1 седмица прорасна с около 10-15см  Shocked а си е в една чашка с вода.сега е напъпила да цъфти и ще го видим
дими,каланхоето ти нали беше цъфнало  newsm78 трябваше да го изчакаш,за да не му паднат цветовете.но пък то,хич не е капризно,знам ли  Thinking

# 397

дими,каланхоето ти нали беше цъфнало  newsm78 трябваше да го изчакаш,за да не му паднат цветовете.но пък то,хич не е капризно,знам ли  Thinking

Да цъфнало е ...ама гледам ,че май скоро няма да спре да цъфти.. Rolling Eyes
Ами станалото станало...вече го пресадих Heart Eyes
Дано се захване...повече ме притесняваше дето е беше увито в найлонов плик...а от долу с целофан и накрая в тази кошница... Rolling Eyes

# 398
  • Sf
Ще ви споделя нещо много просто, дори смешно, което се отнася за цъфтящите растения Simple Smile Аз вкъщи доскоро нямах, само листорастящи.

Та, в една близка приятелка то не би теменужки, китайски рози, каланхое и какви ли не още цъфтящи цветя. Тя ги тори с една много специална тор - воден разтвор от хапче-две противозачатъчни  Mr. Green Сериозно, не се шегувам - за да й цъфтят така обилно цветята, ги торяла със счукани анти бебе хапчета, разтворени във вода. Съвсем обикновени хапчета - ако са ви останали от някоя коричка или ако нямате, то вземете си възможно най-евтините Simple Smile

Аз съм събрала няколко хапчета, останали от преди и сега мисля да си захраня кросандрата, че засега само тя ми е цъфтяща Simple Smile

gertruda, удоволствие беше да разгледам албума ти с цветя, за всеки един любител на цветята, това е радост за очите Simple Smile Simple Smile

Прасчо, добре, не се притеснявай  Hug Аз не съм разбрала добре, тя schnee ми каза в един свой постинг, ама като не чета внимателно  Blush

Аз продължавам да се радвам на лудналия ми замиокулас. Не съм снимала цветята си /нямам апарат/, но ако не се сещате какво цвете е замиокулас, ето от гугъл намерих: http://www.bio-forum.pl/messages/527/40506.jpg - Цвете, което не се нуждае толкова много от светлина, но все пак да има светлина и малко вода - на 2 седмици. Simple Smile Самите му стъбла са дебели и съхраняват водата Simple Smile Като запаси Simple Smile

П.П. Нещо забравих, не знам дали в предишни свои мнения съм споменавала, но страшно ви препоръчвам тор MASTERBLEND, има го във всеки цветарски магазин. Син на кристали в пликче и в зелена правоъгълна картонена кутийка Simple Smile От този тор /една каф. лъжичка от него се разтварят на 2 литра вода, да стане бледо синя/ и поливате на 2 седмици всичките си цветя Simple Smile Ако не стане с противозачатъчни цветята ни да "родят" цветчета, то от личен опит ви гарантирам за Мастърбленда   bouquet

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 15:14 от Кроасания

# 399
Ох, тези противозачатъчни.......Кроасания това е много смешна тема тук, защото всеки го мисли за майтап....Но и всеки казва само хубави неща за тази тор.....

# 400
  • Разпиляна във въображението
Може да ви се стори въпроса смешен, но може ли всички дръвчета да се увиват  по две-три? Може ли да си увия така и китайска роза?

Това за противозачатъчните съм го чела на много места.

# 401
на мен не ми отваря снимката Rolling Eyes

# 402
  • БГ
gertruda поздравления за красивите цветя
schneee за теменужката не се отчаивай аз водих 1 год. борба с мойте, но ги възпитах да цъфтят на южен прозорец, поливане когато засъхнат и махане на розетки ако са станали повече нищо друго
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=129150&photo=10 
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=129150&photo=8

# 403
# 404
о да, много е хубаво, къде го има това, навсякъде ли?

Общи условия

Активация на акаунт