Спешно спиране на кърма без лекарства?

• 349
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте. Вчера родих и се налага да си спра кърмата заради хиперлактация и мастит при първото ми дете. Не искам да се повтаря,защото и без това се чувствам много зле физически. Все още нямам кърма,гърдите ми са меки,но още снощи и днес на обяд пих половин таблетка достинекс. АГ иска да изпия 4,но след втората половинка получих сърцебиене,заглъхнаха ми ушите и се започна ужасна депресия,не мога да се успокоя,а съм още в болницата. Казах,че няма да го продължа,но тя казва,че друг начин няма. Страх ме е като тръгне кърмата какво ще правя след като няма как да спре без лекарства. Ако се цедя по мъничко няма ли да спре? Или някакъв друг начин да знаете?

# 1
  • Melmak
Пийте достинекса вечер. Ако го пиете преди да тръгне кърмата е най- лесно. Аз така го пих, три хапчета и никаква кърма не тръгна. Сега е момента да го направите ако не искате да кърмите. Друг начин не виждам…

# 2
При мастит и хиперлактация не бих рискувала да стане без лекарства. Най-много да започнеш да се запушваш отново.
Почнеш ли да цедиш, това стимулира кърмата, предполагам го знаеш.
Аз лично дори и с Достинекс трудно успях да спра кърмата, аз също бях с хиперлактация и постоянно се запушвах.
Не знам колко хапчета успях да изгърмя преди да успее да спре, но бяха някакви конски дози.

# 3
Пийте достинекса вечер. Ако го пиете преди да тръгне кърмата е най- лесно. Аз така го пих, три хапчета и никаква кърма не тръгна. Сега е момента да го направите ако не искате да кърмите. Друг начин не виждам…

Пречи ли да е по половинка вечер? Само така горе долу се чувствам една идея по-добре. Но няма да е на 12ч както пише

# 4
В болницата сте още. Слушайте си лекаря.

# 5
В болницата сте още. Слушайте си лекаря.

Опитвам се,но изпадам в депресия,а трябва и бебе да гледам,и да се възстановявам след секцио...

# 6
От едното хапче дето си изпила депресия,? по скоро тя си е отделно, а ти се панираш.

# 7
  • София
Щом искаш да спреш кърмата, никакво цедене. То е това, което стимулира лактацията.
Вероятно си имала хиперлактация, защото си се цедила и с първото дете.
Най-доброто регулиране би било детето да се кърми и постепенно да се заменят хранения с АМ. Но това преди Достинекса. Сега просто трябва да си го изпиеш по схемата,за да не объркаш съвсем тялото си.

# 8
  • Melmak
Слушай си лекаря, ако си в болницата не вярвам чак да се грижиш кой знае колко за детето. Ако ти е зле, давай го на акушерките и спи нощем.
Аз го пих по схема - втори ден след раждането - 1 хапче, трети ден 1 хапче, после ден почивка и след това още 1 хапче.

# 9
Лекарите знаят ли за всичките тези проблеми - депресия и т.н.?

# 10
Лекарите знаят ли за всичките тези проблеми - депресия и т.н.?

Да,предложиха ми да изпия поне 3,за да са сигурни,че няма да имам кърма,но като ме видяха в какво състояние съм ми казаха да спра с двете и ако тръгне кърма ще ми изпишат още таблетки,но поне ще си ги пия вкъщи. Тук на третия ден ние си гледаме бебетата изцяло и нощем,просто вече съм тотално изтощена с болката от секцио,хормоните,депресията,смяната по цял ден на дрехи на бебето,защото повръща постоянно и просто нямам сила повече. Имам болка в кръста и гърба,и вече всичко ми идва в повече,а вкъщи поне имам помощ. Засега не усещам гърдите си подути,нито да слиза кърма,но ме притеснява да не тръгна докато съм тук.

# 11
А за депресията какво казват? Ще предприемат ли нещо?

# 12
А за депресията какво казват? Ще предприемат ли нещо?

Докторката ми махна абоката 3 дни преди да ме изпишат,за да се почувствам по-добре и ми каза да излизам на разходка навън извън болницата. Друго не. Взех си витамини за след раждане на своя глава,надявам се да си помогна. Днес се видя,че хемоглобина ми е много нисък,дано да има общо.

# 13
  • Melmak
Говори да оставиш бебето на акушерките нощем. Да се наспиш поне, че после и без това не се знае кога пак ще спиш. Така ще се почувстваш по-добре, имаш нужда от възстановяване.

# 14
Дъщеря ми имаше много нисък хемоглобин след операция, едва ходеше, нямаше никакви сили. ЛЛ ѝ каза да пие ампули с желязо, вече не помня как се казваха.  ( ПС Май бяха тотема.)

Добре е да вземат мерки за депресията още докато си в болница. Ако е следродилна депресия, не вярвам само с разходки да се оправи.  Поискай да те консултират с психиатър, да прецени дали е следродилна депресия и да се вземат мерки навреме, ако е това.

Тази статия може да ти даде лек ориентир.
https://www.mirtamedicus.com/sledrodilna-depresiya/
Каква е разликата между бебешка тъга, следродилна депресия и следродилна психоза?

Последна редакция: пн, 10 авг 2026, 22:56 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт