Малката не иска да заспива сама

• 401
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, дъщеря ми е на 1г. и я отглеждам сам, като искам да ви питам за съвети относно това как да я науча да заспива сама. По принцип тя спи до мен на спалнята, обаче единствения начин да заспи е на ръце в мен, докато обикалям из стаята или ако съм седнал трябва да и давам мляко от шише или да смуче биба. Винаги е заспивала така, но вече е малко по-голяма и исках да я науча да заспива в леглото до мен, пробвал съм, но тя или става и казва че не и се спи независимо колко е късно или реве, и съответно пак я взимам на ръце. Дори имаше моменти в които след като е заспала и я сложа на леглото тя започва да реве и така по цяла нощ та накрая е спала върху мен. Моля за съвет!

# 1
Почти всички родители минават по тоя път-.
Нищо кой знае колко обнадеждаващо не мога да кажа. Няма начин да започне внезапно да заспива сама, след като си е свикнала вече по един начин. Постепенно ще станат нещата. Първо да започне да заспива просто в леглото, да няма носене.
Пробвайте различни трикове - нощна лампа с мека светлина, има такива, които прожектират някакви картинки, звездички, има и лампи с лека музика.
Другото е четене на приказка в леглото, но детенцето ми се струва още малко.
Избягвайте да забавлявате с телефони и таблети.-

# 2
Оставете я да заспива така докато има нужда да чува ударите на сърцето Ви.

# 3
И аз не виждам какъв е зорът да заспива сама. Нека да заспива както си обича и като е готова, ще заспива сама. Тези моменти са безценни

# 4
Всичко при децата е на периоди. И всичко отминава, после се появяват нови неща и така.  Сега не иска да заспива сама, след време ще става посред нощ да си играе ... родителството е тежка работа.

# 5
Няма да заспива така до пълнолетие, спокойно. Просто е още малка. Ще отмине този период.

# 6
Малка е още, има нужда от теб и е съвсем нормално. Просто някои деца са така включително и моите две 😊 Радвай се че толкова бързо растат.

# 7
И аз не виждам какъв е зорът да заспива сама. Нека да заспива както си обича и като е готова, ще заспива сама. Тези моменти са безценни

Притеснява ме това, че не може да заспи без мен, и дори като се наложи да я гледа сестра ми за няколко часа, докато се прибера аз , тя в повечето случаи е заспивала след часове и ме е търсила или изобщо не е заспивала и е трябвало да се прибера по спешност.

# 8
Ами просто не е свикнала, ще свикне

# 9

Притеснява ме това, че не може да заспи без мен, и дори като се наложи да я гледа сестра ми за няколко часа, докато се прибера аз , тя в повечето случаи е заспивала след часове и ме е търсила или изобщо не е заспивала и е трябвало да се прибера по спешност.

Много деца са така. Особено, ако никой не помага в гледането, привързват се, свикват си по един начин. Трудна работа е да ги приспива друг..
Може би трябва да остава по-често с леля си, за да свикне и с нея. И пак не е гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт