Belle ragazze d'Italia... chiaccheriamo un po' - Мами в Италия - част 53

• 13 731
  • 278
  •   1
Отговори
# 150
Набързичко да се разпиша. Wink

Бонжур ,дами. Hug

Маркрит грабвам от закуската и изчезвам. Hug

Калче,може би да се получава при хора,които не са свикнали,но аз от дете обичам и ям люто.Майка ми също.Виж дъщерята обича,но не толкова колкото аз.
 Линдита,ех че сладка картичка!! Heart Eyes
  Лек ден до после.  bouquet

# 151
Здравейте мацки  Hug
вклю4вам се на бързо, 4е след малко ще тръгвам на курс препарто Party
Много ми е интересен а и вси4ки моми4ета са много симпати4ни Grinning

Денис4е,по принцип си имам мой ли4ен гинеколог който ми следи вси4ки изследвания,но той в държавната болница не прави ехографии.Директор е на зала парто и се занимава пове4е с хирурги4ните въпроси Peace.Тук по принцип в държавната болница ти отпускат 3 безплатни екографии и на мен тази ми беше последната.За съжаление всеки път докторите са разли4ни. А аз в4ера попаднах за втори път на този некадърник. Crazy

Лени и на мен ми е много интересно S.O.S Tata Crazy.Последното предаване миналия ден направо ми скри топката.Ако и моето дете е такава лудница ще се гръмна. #Crazy

# 152
Гледам Маркрит и тя като мен оби4а сандви4 за закуска.Моя мъж само ми се 4уди,според него само кроасан и бисквити за закуска.
На мен оба4е така добре ми действат сандви4 или пица   Mr. Green
Ох ужасна съм  ooooh!
Трябва да слабея,а как 6те стане като само ядене ми е в главата  newsm78.Това тесто на Деси през ден го меся  ooooh!
В неделя открих,4е много хубави кренвир6ки стават с него  Mr. Green

В4ера откриха новия търговски център до нас,за който се говори 4е е най_големия в Европа.Та Маттео след работа ни взе с бебка и хоп на мястото на събитието.Ммммм да голям е наистина,ама 4ак пък толкова не ми се стори.Ина4е има вси4ко вътре,а супермеркатото е просто енорме.И сега за да зарибят клиенти такива намаления са пуснали,4е идея си нямате.Та се върнахме с една камара спеза и сега със зор си затварям хладилника  Mr. Green
Днес следобед пак 6те ходя с Паола,а бебка я връ4вам на свеки.....дупе да и е яко  hahaha

По въпроса за месото,няма как да ли6а детето си,понеже аз самата без месо не мога.Никога не мога да се наям с постна манджа,а за салами и разни там про6ута просто си умирам.Всякакво месо оби4ам без агне6ко  Sick
Най_много оба4е прасенце  Mr. Green

Ох млъквам,4е пак ми се дояде,а днес съм ре6ила да я карам на води4ка  Laughing

айде цун и до после  Hug

# 153
Бонжур Sunglasses
Временцето се пооправило тук, 3 дена духаШе.

Хихи Ленка, намерих и други фенове на СОС Тата Wink аз си го гледам винаги, при възможност.

Ник, мда така е тук, в  държавните болници нямат ехо. Знам, аз затова след първия ми безплатен преглед при един ...хм..."касапин"в такава болница се разтърсих и си намерих 4астен кабинент и док., която си правеШе вси4ко сама: и прегледи , и ехографии, 4е даже и някои изследвания, поне не се разкарвах. Не беШе много симпати4на, ма си върШеШе работа Mr. Green

Ей Бимб, моя милост съЩо похапваШе едно време сандви4и на закус, ма от няколко години набивам здраво  мюсли...Ма в бг може да си възвърна старите навици Wink

Клеми, незнам за разликата, аз за тази говоря http://www.saninforma.it/Sezione.jsp?idSezione=4974&idSezioneRif=4903  Hug

Хубав ден
  bouquet

# 154

Момичета, искам да ви попитам, поръчвали ли сте си доставки на книги от България? Защото аз влизах в един сайт за книги, който винаги посещавам, но от информацията там, разбрах, че трябва първо да им изпратя пари, а след това те да ми пратели книгите.Това много не ми харесва  Thinking

Да, от books.bg чрез PayPal, сериозни са, книгите ми пристигнаха за 2 седмици.

# 155
Добро утро !
Ако майката яде люто бебето ака кръв...това най-често се случва,....преминава де,но трябва да се избягва   Peace

Crazy Кала,с това ме хвърли в оркестъра ,аз съм върл почитател на лютото(и то доста пикантно).  Peace
  Кърмила съм дъщеря ми година и 3 месеца,никога не ми се е случвало тя да е акала кръв.  Peace
Кала , браво !
Истина е че става така .
Поне при моето дете реакцията беше такава , че даже и до пронто сокорсо я водих .
Освен това домати и ягоди изобщо не можех да хапна веднага се получаваха пъпки и при двете .

# 156
 newsm78Даниелче,явно си зависи от човека,яла съм всичко от нищо не съм се лишавала и не съм имала проблеми. Rolling Eyes Peace
   newsm78Ти принципно обичаш ли люто?Защото е вероятно ,ако самата ти го  ядеш от време на време да се получава такава реакция. Confused Мое предположение. Rolling Eyes

# 157
Джиорджа , това също е възможно .
Аз обичам люто , но ям по-рядко защото ме кара да ям повече .
Иначе имам една позната от Тунис тя на детето си от 4 месечно дава и люто ядене и не се е оплакала да е имало проблеми .

# 158
Камомила и хамомила мисля са съвсем различни неща.  newsm78

klemka,  в италианския няма дума, която да започва с акка.
предполагам, че на юг малко променят акка и чи и затова италина казва хамомилла.
тука с произношенията са луди малко и всеки си попива акцента на областта.
като бяхме в египет, групата беше от всякакви хора, наслушах се на акценти.
моят мъж не може добре да казва Ч и Ш, както и Ц.
една Чушка не може да каже, като хората  Joy

# 159
Ей ме и мен, дойде си мъжо и до компа не мога да се добера   bouquet
За хамомила, чувам за първи път, не знам какво  newsm78 Виж камомила пием,  у дома чай пием само като сме болни  Whistling Peace
СОС Тата гледаме, но рядко Peace В момента и на нас ни допада американското издание на размяна на съпруги, големи изцепки има Laughing Rolling Eyes
Поздрави на всички   bouquet  bouquet

# 160
  • Torino,IT
Бонжур   bouquet

Току-що се прибирам от обяд - като мокра кокошка съм - Тук вали като из ведро.Направо буря. Успях само да отида до банката ми, която вече е Уни - Кредито Булбанк, защото се обединяват Хеброс , Биохим и Булбанк и да изям една софийска баниза. Mr. Green без боза.
Исках да попитам дали ще мога да тегля пари чрез италианската Уни Кредито от сметката ми, но банковите такси са високи нищо че вече са част от една банка.
Сонче, днес не си идвала.. newsm78 Какво ли правиш? newsm78

# 161
  • Севлиево
Здравейте момичета   bouquet Имам въпрос към вас, на който се надявам да получа отговор  Wink Мъжът ми в неделя ще лети за Италия. Интересуват ме цените на такситата /примерно от летището в Рим до центъра на града/, както и на градския транспорт. С кое е по-удобно и евтино да пътува там? Купуват ли се карти или само билети има... Извинявам се, че въпросите ми са малко глупави  newsm78 , но искам да имам представа, защото много малко командировъчни му дават и се чудя дали ще му стигнат или да иска повече  Rolling Eyes Предварително ви благодаря   bouquet

# 162
Без да живея в Рим,това което мога са кажа е,че такситата са доста скъпи тук. Twisted Evil
Това ,което знам е :
Ако такситата са от община Рим (бели коли). тарифата им е около 40 евро .
Ако  са от община Фиумичино (където се намира летището), тарифата  е около 60 евро.
Цени преди около година. Rolling Eyes
    Летището е на около 30 км от града.  Peace
Най-лесният начин да се придвижиш е от гарата на летището да се вземе експресния влак „Леонардо“. Той пристига за 35 минути до централната гара „Стационе термини“. 
Билетът струваше 11 евро (преди около година).
Влакове има на всеки 30 минути .
От летището до централната гара „Стационе термини“ пътуват и автобуси на „Terravision shuttle”.
Билетът струва 9 евро в едната посока.(и това за преди година).
    Вътре в града се продават дневни карти за всички транспортни карти,включително и метрото.Купуват се от будките за вестници или където продават цигари (Табакерии)мисля ,че 4 еуро беше дневната карта. Peace

Дано се включи някоя римска мама ,ако трябва да ме поправи.Че и тук променят цените постоянно. Wink Hug

# 163
Всъ6тност пустата му лайка я написах с h,на майтап,исках да зву4и леко ирони4но,за6тото за пиене за мен е... SickОт друга страна латинското име е Matricaria Chamomilla,така 4e h си има,много от лекарствата на база на лайка запо4ват с h ,а на руски си е откровенна хамомилла  WinkТака 4е едно и съ6то си е,не ходете в аптеката да дирите друго Joy
По отно6ение на транспорта,мисля 4е искаха да се договарят,таксито от аеропорта до която и да е то4ка на Рим да е 30евро,но не 4ух дали се прие и нямам представа от цената.Билетът е 1 евро,за 75 мин. пътуване,като в тези минути само 1 път е с метро/но ако си само с метро може6 да се прика4и6 от 1 линия на друга./Купуват се от баровете.Могат да се купуват и дневни и седми4ни билети,но не знам то4но на каква цена и от къде.Ако някой знае,да си каже.

# 164
Italina, ти в какви разсъждения ни вкара с тази ужасна лайка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт