Belle ragazze d'Italia... chiaccheriamo un po' - Мами в Италия - част 53

• 13 725
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Скоро четох интервю с актьора от Спайдермен, не му знам името. Бил вегетарианец, и скоро ще му се ражда дъщеричка. Казваше, че щял да я огледа като вегетарянка от раждането й, вкл. без млечни продукти и яйца, и нямало да има достъп до храните-боклуци. Горкото дете!!!!
Shocked Shocked Shocked ooooh!

# 136
И с какво ще го хранят като новородено ми е интересно  Rolling Eyes

# 137
Линдита,аз мога да ти кажа за нашата община,при Деси нещата са различни  Rolling Eyes
    Thinking Когато тя вадеше карта ди соджорно на родителите си,тук упорито отказваха да я дадат на мен при положение ,че съм омъжена Tired  ooooh! изобщо навсякъде интерпретирането на закона е различно. Peace
  А горепосочения минимум средства е точно ,за да имаш право на здравна застраховка тук,или поне така пише. Peace

Най-много да те объркаме повече. Confused Нека си пита Паоло на място. Peace

# 138
Скоро четох интервю с актьора от Спайдермен, не му знам името. Бил вегетарианец, и скоро ще му се ражда дъщеричка. Казваше, че щял да я огледа като вегетарянка от раждането й, вкл. без млечни продукти и яйца, и нямало да има достъп до храните-боклуци. Горкото дете!!!!
Shocked Shocked Shocked ooooh!
Я фърлете тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108661.200;topicseen едно очо , ще останете  ShockedАз си мисля, че да не позволяваш на детето си да консумира месо е направо кощунство и е възмутително.Не разбирам такива родители как могат да постъпват така със собствените си деца .Познавам майка която не позволяваше на детето си(около 3 годишна възраст )  да консумира месо под никаква форма дори и след молбите на дъщеричката си .Детето яде месо настървено само при баба си по обясними причини.Направо ми се къса сърцето за такива деца , а техните родителки #2gunfire ми иде да ги удуша и с мерак бих ги осъдила ако мога .Това си е форма на малтретиране ....Спирам че кипнах направо.Незнам кво съм писала във гореспомената тема , но със сигурност е било доста остро... #2gunfire

# 139
Върху опаковката на финокиото на Плазмон пи6е 4е е подходя6то за новородени дори,никъде не пи6е за майки,а и не съм 4увала около мен майки да са го пили...Киара си го пи сама,но след 4-5 мес,за колики и давах Миликон.До колко е еднакво с копъра newsm78,то на много билки им се приписват ка4ества разли4ни,но на отделните хора действат разли4но.

Italina, az изпратих на бебешорите Миликон и Симетик.
като гледам опаковката основната съставка е еднаква.
на едното бебе не му действат въобще, на другото италианските май му действат.

във връзка с документите, които разисквате, мисля, че питането, отиването на място е най-доброто.
всяка община е различна. а понякога се чудя в една страна ли живеем, като ви слушам как чакате, и напред-назад нон стоп.
тук е доста по-подредено, пътеките са ясни, чакането не е мъчително, не те връщат по хиляда пъти.
засега нямаме идея да вадим на майка ми карта ди соджорно, нито санитария, не мисля, че е необходимо, да не говорим, че моето мнение за тукашното качество на здравното обслужване е много ниско. на легълца и чаршафчета и внимание към пациент го докарват, но лекарите не са читави. пак казвам - лично мое мнение е това.

# 140
Лени,могат да пият...аз съм давала...но по принцип важно е и твоята кърма да е 'лайт' т.е по-лесно усвоима от оргамизма  Peace
Ако майката яде люто бебето ака кръв...това най-често се случва,....преминава де,но трябва да се избягва   Peace

Все пак си мисля,че детето трябва да си избере само какво обича и как ще се храни  Peace

# 141
аз също един ден ще карам по-леко с месото и млечните храни за детето ни.
не отричам напълно нищо, но  мисля, че кравешките продукти са по-скоро вредни, както и яденето на месо всеки ден. Rolling Eyes

# 142
Ако майката яде люто бебето ака кръв...това най-често се случва,....преминава де,но трябва да се избягва   Peace

Crazy Кала,с това ме хвърли в оркестъра ,аз съм върл почитател на лютото(и то доста пикантно).  Peace
  Кърмила съм дъщеря ми година и 3 месеца,никога не ми се е случвало тя да е акала кръв.  Peace

Lennie ,колкото по-малко чужденци има някъде,толкова е по-подредено и ясно. Peace
В Ломбардия са съсредоточени почти една трета от чужденците на цяла Италия.Писнало им е и на службите да се оправят,да не говорим и колко изменения претърпяха законите напоследък. Rolling Eyes

Оставям ви за днес - лека вечер!   bouquet

# 143
Гери,ми аз така съм чувала...от Дани знам,че при нея се беше получило и разни други мацки от форума и педито така ми каза Rolling Eyes ,но май е по-добре да не обобщавам,както винаги;)

Наоколо съм уж  Crazy

# 144
добре де, ако не е много нахално да попитам.. за какво ги вадите тия карти ди соджорно на роднините си? newsm78

# 145
Ей ме на и мен, след кратко (мн. кратко) отсъствие Laughing
Хайде сега кака ви да се изкаже компетентно по вси4ки въпроси bowuu Joy

Първо, Ани: мом4енцето ти е просто прекрасно, да ви е живо и здраво и все така послуШно. А мама и татко мнооого да му се радват Heart Eyes
Бай дъ уей, да успокоя бъдеЩите мами, 4е има и много кротки бебоци, тъй 4е да бъдеШ родител не зна4и непременно," хрони4но" да не си доспиваШ Hug Райа до 3тия си месец не беШе плакала въобЩе #Crazy даже се 4удехме с баЩа и, сега само си помрънква, ноЩем спи по 10/12 4аса. Споко Peace

Ник, радвам се, 4е бебко се развива добре. Тия дет натсикат коремите са за #2gunfire Забелязала съм, 4е жените гинеколожки са по внимателни към бременните ( не по принцип Confused) Не ходиШ ли при един и съЩ док. Thinking
Анджи, 4естит месец на мъника.  Hug Пък за пъп4иците: моми4етата ве4е са казали : или си е нормално и отШумява или е показател за атоп. дерматит...

Деситка, малко неприятности при вас, важното е, 4е си все така позитивна Simple Smile
Калка, не коментирах Паоло Коельо, тъй като явно съм попаднала във фен клуба му Crazy Малцинството си трайка Wink

Сега по бебШките въпроси, за разнообразие Laughing
За "кайвето": ако потопи пръст не е проблем мисля. Ма преди 14 год. и аз не бих дала..кола съЩо бих избягвала..туй в рамките на намеренията ми, реалността може да ги обори Whistling
Гледате ли по канал7 S.O.S Tata? Много забавно и поу4ително предване: та там видях, 4е едни родители наливаха на 3годиШно дете водна 4аШа бира #Crazy На забележката на тата_та, 4е това е недопустимо, таткото и ре4е : "Не мисля, 4е е проблем, граппа не съм и давал пък никога..." Shocked
За месото: аз съм дълбоко убедена, 4е 4ервените меса имат малко положителни нутриционални характеристики и ги избягвам (пък и не харесвам), така Ще гледам и детето, пък ако си поиска телеШка пържола например, Ще дам. На мнение съм като Кала, 4е трябва само да изгради хранителните си предпо4итания Peace
Туй за 4ая от копър, дето се пие от кърма4ката е  Rolling Eyes На детето съм давала, съЩо и Камомилла, имат ефект. В от4етния ми форум кърма4ките(в бг) де ли пиеха 4ая и се 4удят Що не помага на децата..ми то една малка 4аст Ще се усвои, 4рез кърмата...Има ги и на Плазмон и Милупа, финокио и Камомилла Peace
А Италин4е, все да те питам: ти мед. сестра ли си или док., 4е ми е убягнало newsm78

Хайде стига толкоз от мен, наваксах Blush
Бимби4, бръм4иШ ли яко с Пандето Wink

Лека ноЩ
  bouquet

# 146
СОС тата е едно от най-смешните предавания на света.
Гледах миналата година някои по Фокс лайф.
За повече нямам нерви, всички минават по една схема  - драма, тата, правила, оправяне на драмата.
за  7 дни постига чудото. децата нови новинички. послушни и респектиращи. родителите отделят повече време за децата.
а ит. семейства, които съм гледала , са безумни. много изтрещЕл народ се появява в тези риалитита  Rolling Eyes
имаше една майчица, която гонеше децата с чиниите спагети из къщата, и хранеше едната девойчица в тоалетната.
тази възрастната тата Лучия е върха просто - става за уроци по италиански - говори бавно, ясно и по-пискливичко да не задремваш много , много.

на мен ми допада американското издание на размяна на съпруги.
италианското не става и за чеп, но вчера слушах  едно, по-интересно. едната беше казалинга с 8 деца, горката жена забравила на кой свят е. мъжът й убеден сексист, смяташе, че върха на радостта за нея е, да сготви една бака макарони за армията и да не стои на масата с тях, за да ги обслужва.  тази жена се смени с една , която си пада повече по сладкия живот.  през първата седмица молиите живеят живота на другата, а на втората сменят в посока нови правила ( техните).
на втората седмица когато трябваше да промени стила, казалингата рече " а, ама аз нищо не искам да променям, супер е така"  Laughing съжалихме я, лекинко.

# 147
  • София
Камомила и хамомила мисля са съвсем различни неща.  newsm78

# 148
Добро утро момичетаааа !!!!
Хайде пак по едно късо хубаво италианско кафенце  Coffee с по едно хубаво италианско сандвиченце  food002 ....Такива хубави колбасчета имате , та да сложим няколко парченца от тях между две филийки ....и да си закусим стабилно с по едно силно кафе .
Успешен ден на всички !!!!  bouquet  bouquet

# 149
  • Torino,IT
Добро утро,
Гледам Маркрит като най-ранобудна пак предложила първа закуската. Мерси, имам нужда от едно хубаво кафе - с мляко.
Успешен ден на всички.. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт