Belle ragazze d'Italia... chiaccheriamo un po' - Мами в Италия - част 53

• 13 744
  • 278
  •   1
Отговори
# 165
Ми ха сега де,най-добре да си я нари4аме "ужасна лайка" и толкоз Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 166
Тук съм Линдита!  Simple Smile

От снощи ме боли ужасно глава. Истински кошмар  ooooh! А имах доста работа и то все по чужди важни документи  Tired

Мъж ми пие и ми препоръчва камомила вечер за храносмилане, отпускане, успокояване и не знам си какво. На мен като ми е нервно, ни камомила, ни нищо не ме оправя  Laughing Иначе си я обичам, ако ще е чай обаче, предпочитам да е черен или пък друг, според настроението.

И аз обичам люто, въобще всичко пикантно. За кърмене като чета какво не трябва да се яде, аз от глад ще си погина, ако спазвам всичко!

# 167
  • Italia, Palermo
Здравейте! Ама, че смях с тая лайкучка хихихи... Mr. Green
Лени, има места де на юг говорят доста чист италиански, аз обаче знам, че в Тоскана "к" произнасят като х, като Харта(карта), "дж" като ж Жоя(Джоя). Аз умирах от смях щом слушах бившия президент Чампи с тосканското си произношение, много забавно!
Мразя лайката освен ако не е за парна баня на лицето. Шашкам се от прочетеното дотук по отношение на децата, де пият кафе и ядат люто, бре, луд свят! #Crazy
Я ми кажете добре ли е да почвам да давам по някоя капка прясно изцеден ябълков сок на бебаІ Една приятелка от България ми каза, че от третия месец правела това, макар и захранването да е след 4-я. Макар и да има теми по различните проблеми около гледанате на деца ми е по-хубаво да се допитвам до вас Wink

# 168
Миликс, не е ли най-добре педиатъра да ти каже ...

За мен захранване преди 4 месец е мнооого рано, това като непрофесионално мнение, разбира се  Crazy  Аз лично съм за захранване след 6 месец, ако детето пък има алергия някаква, дори по-късно. Не знам от медицинска гледна точка какво е мнението, може Италинчето да ме светне  Flutter

# 169
  • Italia, Palermo
Ох, Сонитка, аз затова и питам мамите тук, че педито щял да ни дава схема с каши след 4-я месец и не мисля да го слушам! Много рано, да. Затова децата тук са като напомпени и грамадни...Страх ме е направо. Що ще сторя да си опазя моето не знам Shocked

# 170
Миликс , ти сама ще си решиш !
И аз съм за късното захранване , моите са захранени след 7-ми месец .
Да не говоря , че Фатима започна да яде след 9-тия .
Но това е така , защото освен кърма друго не признава нали и е по-лесно да смуче .
И сега от туй смукане , като тръгне да целува ме засмуква като вендуза  Laughing .
Мисля , че при ранно захранване може и колики да се получат .

# 171
  • Italia, Palermo
Мерси, Дани. И аз съм за по-късно захранване. Все мис е струва, че тия въглехидратни каши са за по-късно, а да се почва с плодово-зеленчукови. Аз май още съм неука по проблема, дори и да прочетох нещичко. Понякога има разминавания от сайт до сайт от книга до книга. Аз си чета и от една книжка с картинки по която са захранвали мен 71 година и ми харесва много.

# 172

Отивам да приспивам бебките и ще си пусна да гледам някой филм пък може и два докато си дойде мъж ми от работа .
Лека нощ !

# 173
Здравейте момичета.

Днес педиатърката ми изписа лактодал, т.е. въпросния чай от финокио. Прави хубаво мляко и се пие по следния начин. 5 лъжици в един литър вода, но не се вари. Пие се всеки ден по един литър. Каза ми че вкусът е отврат но си заслужава. утре ще го купя.

Какво друго исках да кажа....

Аааа...аз много жестоко се бях объркала онзи ден. Маттео утре става на месец, аз си мислех че 18ти е било онзи ден.

Нещо друго исках  да кажа, но забравих да му се невиди... newsm78

# 174
А ето, сетих се,

Най добре за бебетата е да са на кърма до 6ти месец, без никаква вода, сокчета и т.н. Разбира се не всеки ще се съгласи..

# 175
Уф,с това захранване в последно време е голяма анархия,всеки дава когато си иска и запо4ва с каквото си иска...Аз ли4но захранвах и 2те деца сравнително рано,но това са ли4ните ми виждания по въпроса и така се 4увствам в мир със себе си.Не оби4ам да съм зависима и някой да зависи от мен,такова аттакаменто ако може така да се каже с кърмене на Крали Марко до 3 год. не ми харесва.Изоб6то всяко не6то като се прекали е пове4е вредно отколкото полезно,вси4ко с мярка.Аз на 3 мес.съм им давала плодово и на 4 зелен4уково пюре,в 5тия ка6и/но само плодови и в 6тия месото.Вси4ко запо4нато мнооого бавно с по 1-2 лъжи4ки,после увели4авам.Бавно и полека до 1 год. ядяха вси4ко,гризеха и хрупаха достатъ4но добре.Не са имали след 2рия мес. колики,нито са дебели,виждали сте ги,нито са алерги4ни...Но и те са деца,които са си искали от вси4ко което видят.Баткото е кърмен 9 мес.,а малката 1 год.Ли4но мое мнение е,4е майката трябва да си гледа как реагира детето,ако като не6то му се подаде си хапва с кеф,да му го дава,ако не иска,да из4аква.Из4аква се съ6то ако има алерги4ни в семейството,и ако бебето е с проблеми или родено недоносено...Изоб6то,ре6ава се според детето.Не виждам за6то,здраво бебе,на 6 мес.обикновено тежат към 7-8кг. 4е и пове4е трябва да се държи само на мляко,както и да се насилва,дете с проблеми да яде като другите. newsm78 Съ6тото е и с водата-синът ми изпива6е стра6но много,малката по4ти не пие6е,много е индивидуално,нито него съм ли6авала от вода,нито нея съм насилвала

# 176
  • Torino,IT
Добро утро от мен и дъждовна София.. Hug
По едно кафе?

Има и яйце за Калка 
Надявам се днес да не вали така както вчера,ще си взема чадър при всички случаи.
Лек ден.. Hug Heart Eyes

# 177
Бонжур и от мен. Hug

И аз се мятам на яйцето,заедно с Кала. Wink
Мерси на Линдита!  Hug

Лек петъчен ден на всички!   bouquet

# 178
  • София
Лени, съвсем различни неща са. Камомилата си е лайка, хамомилата е хомеопатично лекарство. Просто леко съвпадение явно.  Rolling Eyes
За захранването - според мен трябва да се подхожда индивидуално. Въпреки това, от преди 30 години много неща са се променили, нито плодовете/зеленчуците са толкова чисти и натурални, нито децата са толкова здрави вече. Всяко второ дете проявява алергия, много често с астма като притурка. За това е виновна най-вече индустрията, която замърсява глобално всичко. Плюс това са се натрупали толкова много изследвания вече, които преди години не са правени, а се е действало повечко "на око". Не бих дала сок на 40 дневно бебе. Да, Никол я пробвах, добре че не искаше да го пие. Но на 3 месеца започнахме пюретата, тях ги ядеше с кеф. И до годинка и нещо нямаше никакви проблеми. Обаче миналото лято направи някаква ужасна алергия, която ту минаваше, ту се повяваше и сега има белези от пъпките. След това като направи първата пневмония имаше съмнения за астма.  #Crazy Заради всичко това реших дани да го захрамин сравнително по-късно. Започнахме след 4 месец и то с оризова каша, както е според най-новите педиатрични изисквания, препоръчва се от българската педиатрична асоциация. След 10 дни му дадох зеленчуково, от няколко дни и плодово. За сега само плодовите яде с удоволствие.

# 179
Привет от слънчево Милано и хубав ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт