Belle ragazze d'Italia... chiaccheriamo un po' - Мами в Италия - част 53

• 13 745
  • 278
  •   1
Отговори
# 180
  • Italia, Palermo
Здравейте!
Линдита, мерси за закуската!
Клеми, мерси за инфото. В моята книга захранванетео е както ти го правиш. Говорех, че май и от страна в страна е различно. Тук са малко странни и гадни дори с тая тяхна паста и пастина от малки. Това ме плаши. А плодовото пюре пак по лъжичка -две на ден ли си правила и какъв вид, т.е. от какъв плод? Знам, че и това е важно. Гледам от писаното от теб и сестричето ти, че и двете сте захранвали и с каша от 5-я месец.
А бе, аз днес ще и дам лъжичка пресен ябълков сок та да видим или пюре. Май е нещо като захранването на Емилова Mr. Green- малки дози и плавно, с търпение ден след ден.

# 181
  • София
Аз захранвам малко по-бързо /откъм количество/. Не лъжичка по лъжичка. Първият път около 30мл, втория 60, следващия колкото изяде, но повече от 120 не е изяждал малкия, освен млякото де. За плод,  ябълка беше първо, след това дадох ябълка с круша, без захранване, колкото изяде.
Наблюдавайте си децата, всички са адски различни. Моите са съвсем различни човечета, имат различни вкусове, различна терморегулация дори. Никол я обличах по-леко и все беше претоплена, Дание е все по-облечен и никога до сега не е бил претоплен. Една майка, един баща...но страшно различни деца. И като темперамент са различни, макар че разбира се, имат много общи черти. Според мен всяка майка си има някакъв усет и инстинкт и си усеща детето. Слушайте повече него, отколкото педиатъра. Ако нещо отвътре ви кара да захраните малко по-рано, или малко по-късно, значи може би това е по-подходящото.
 Тук на кашите /безмлечни и безглутенови/, пише от 4 месец. Не само на българските /дето се чудя от какво са направени, че струват 2 лв  newsm78/, но и на Нестле, Фризолак, Милупа, Хипп.

# 182
  • Italia, Palermo
Да, Клеми, аз чета сега една книга, която ми стана настолна- от Penelope Leach- " Il bambino", толкова интересни неща има в нея и верни, аз гледам внимателно какво става с дъщеря ми всеки отминаващ ден и книгата ми е и съветник, и ме "тласка", "акъл ми дава" дори само ако говорим от гледна точка на наблюдение и след това  прости занимания с детето по нея, за които не съм се сещала, че подпомагат постепенното развитие на движения и прочие. Вчера и пуснах за малко едно анимационно филмче и и бе интересно и смешно, и пак пропя' Mr. Green
Мисля си аз, че бебка би опитала нещо различно от млекото и знаете ли какво ме кара да мисля затова- ами гледа ни с огромен интерес от близо( слагам я за малко в столчето за хранене- на САМ е и се накланя да е полулегнала дори, че е малка да е на дупе задълго) докато се храним; от млекото не винаги си яде дозата за месеците възраст,  огладнява често обаче на 2-2,5 часа, явно стомахчето не поема много, но от друга страна млекото не е може би достатъчно питателно за нея. Чудя се... на сама глава не ще захранвам още "яко", но да близне нещо като пресен сок или пюре ще пробвам. 

# 183
Момичета,я вижте това

http://www.airitaly.eu/index.php?lang=bg

От 01.06 . Аър Итали започва полети от Верона за София на цена 35 еуро в едната посока. Wink

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 11:20 от Giorgia

# 184
Добро утро и от мен !
Линдита , мерси за закуската ще си я позволя само защото е виртуална !
Аз сега съм на диета 1 барета плюс 2-3 чаши вода за закуска .
Ха сега като виждам , че четете много бебешки книги кажете ми !!!
Как да спра да кърмя , че много хапе вече ?
А и аз започнах с оризова каша , но не я ядеше изобщо затова преминах направо на зеленчуци след това комбинирах с месо или топено сирене .Плод ябълка , круша и банан . Като банана го стържех с лъжичка и така я хранех .
Сега е върла фенка на плодовете .
А иначе вече яде всичко което ядем и ние с изключение на люто и пие всичко с изключение на кафе .
Мляко прясно не иска да помирише , кисело си хапва с охота .
Ние излизаме така , че после ще ви чета .

# 185
Това,дали едно дете 6те се приу4и към нови храни лъжи4ка по лъжи4ка или от 30 6те мине на 60мл от определената храна,всъ6тност определя самото дете,не майката.Зависи дали е готово за този вид храна и дали му харесва.То4но както го е написала сестра ми е пример 4е сега няма никакъв ред.Аз пък никога не бих запо4нала с ка6а,след като е много по тежка от плод,тои и затова Дани си хапва плодовите с удоволствие WinkЗнае си детето.Освен това не бих давала нова храна на 10 дни,захранвала съм с нов елемент,месец след 1вия.Това е за да ви е ясно колко сме разли4ни със сестра ми де Joy Joy Joy
Гери,това е много удобно за живее6тите до Верона,за другите оба4е винаги 6те е по изгодно да си вземат билет от 0.01 ,4.99 ,9.99......и т.н. Други компании имат по-ниски цени.
Дани,Киара около годинка су4е6е само сутрин и ве4ер.Сутрин просто я минах само на закуска,както се казва"една яка попара" и ве4ер мина на кисело мляко с бисквити,от 6и6ето преди заспиване.Но тя бе6е по-малка и прехвърлянето стана лесно.Аз то4но това имах предвид като казах да не се прекалява,за6тото твоята е сега голяма,разбира много пове4е.За да я откайе6 6те трябжа да премине6 през безсънни но6ти и детето 6те трябва да си го преболедува...

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 11:43 от Italina

# 186
  • София
Ами сестра ми, не е до тежка и лека храна. А до силно и слабо алергизираща.

# 187
  • Italia, Palermo
Ааа, италинке, и аз я мисля така относно кашите, нали промених изцяло мирогледа си от години, давайки предимство на плодовете и зеленчуците. Според мен, те най-лесно се усвояват от организма и транзитират. Всичко де съдържа мнооого вода, съдържа живот.
Ами аз мисля по лъжичка за да не е доста изведнъж, пък ще се замисля обаче много над всичко, което разбера от вас.

# 188
  • Italia, Palermo
Стана ми смешно, преставям си се с въртяща се глава между две сестри де играят на топка която лети над главата ми и събирам инфо с пълни щепи, много ми стана весело с вас тая сутрин и съм доволна, че ми отделяте толкова внимание, грацие!

# 189
  • Torino,IT
Момичета,я вижте това

http://www.airitaly.eu/index.php?lang=bg

От 01.06 . Аър Итали започва полети от Верона за София на цена 35 еуро в едната посока. Wink

Да, и на мен ми казаха за тези полети от Верона. Момичета, хелпнете за някой евтин полет от Торино за Букурещт. Миликсче, ти щеше да летиш за Бурурещ, ако не ме лъже паметта, но от Рим , нали с УизАйр? Колко излиза билета за един човек така? Тиенкс.. Heart Eyes

# 190
  • Italia, Palermo
Линдита, аз летя от Палермо до Букурещ за 650 еври тримата

# 191
Бонжур Hug

За захранването: Миликс4е, всяка мама сама трябва да реШи кога и как, другото са съвети.
Вси4ки съвременни проу4вания и педиатри съветват захранването да запо4ва сравнително късно. В книгата на док. Спок (настолно 4етиво за мен  bowuu) пиШе, 4е захранването би тябвало да се запо4не не по рано от на4ало на 5ти месец и не по късно от края на 6ти Hug
Ние се захранихме след 6ти. (добре, 4е слу4ихме на пед., който споделя възгледите ми, инак Щяхме да се разправяме Crazy

Хубав ден на вси4ки
  bouquet

# 192
  • Torino,IT
Миликсче, с коя авиокомпания?

# 193

даниелка,
няма причина да спираш кърменето, ако не искаш.
можеш просто да не даваш от цица, а да даваш в шише или чаша ( според колко е голямо детето), като добавка.
при наличието на здрави, бели зъбки не виждам  причина детето да виси на цица.
така хем няма да хапе, хем лека полека ще намалиш кърмата до пълното й спиране ( когато прецениш).
четох, че така може да се увеличи времето на приемане на кърма и до 3г. но не кърмене Wink след 3г, децата така или иначе престават да произвеждат ензим ( лактатдехидрогеназа мисля, че беше), та и да й даваш - файда особена няма. 

клеми, няма да споря, че хамомилата, която продават като хомеопатично лекарство за успокояване при растеж на зъби, всъщност е лайка на хапчета, драженца и тн. ( прочетох го в интернет).

аз мисля, че алергиите и проблемите при хората  се коренят в храненето и по-скоро в яденето на прекалено количество млечни продукти. кравата дава мляко за телетата, не за хората и кърмата им е пригодена за нуждите на телетата да изградят мощни и здрави кости и от там маса. логиката ми е проста, но вярвам, че е така. да не говорим, че белтъка на кравето мляко е практически неразградим от чов. организъм.
по-лесно се усвоява киселото мляко, но то е, защото при него бактерията вече е 'смляла' до някаква степен кърмата на кравата. аз имах един период , когато можех да ям по цял ден сирене и прясно мляко. не искам да ви казвам колко бях напълняла и как се чувствах.  сега съм намалила до максимум пиенето на прясно мляко ( само в кафето), и не прекалявам с никакви сирена.

каква тирада дръпнах за кравето мляко  Laughing

# 194
  • Севлиево
Джоржия и Италина, благодаря за отговорите   bouquet От тях ми стана ясно, че действително е скъпичко и че мъжът ми ще трябва да иска повече командировъчни  Confused Още веднъж благодаря и слънчев ден на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт