Belle ragazze d'Italia... chiaccheriamo un po' - Мами в Италия - част 53

• 13 751
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
Нямах време да ви чета подробно, само да вмъкна набързо за caffèllatte - то.
Граматическото (уж) правило е, когато две думи се пишат слято (съчетание от думи), да се удвоява свързващата съгласна: ma chè - macchè, sopra tutto - soprattutto ecc.

# 196
дарзамен, аз пък да вмъкна , че дъщеря ти е голяма сладурка  Laughing

правилото си е правило, поне ние да го спазваме! Peace

# 197
Линдита,от Торино има полети само до Тимишоара. Peace
Директни до Букурещ няма. Rolling Eyes

Погледни тук (не искаше да ми постне линка с ричерката,така че сама си сложи градовете  Wink)

# 198
Брава,Ленка,много си права,за прясното и киселото мляко и за ензимите.То4но за това се препоръ4ва,когато детето се отбие да се мине на кисело,не на прясно мляко.Киселото е разградено,така да се каже,освен това има витамини създадени все от тези бактерии.Тук оба4е масовата практика е да дават прясно мляко след 6ти мес....За това и после не диджерирват,това и онова.Ние като деца отгледани с кисело мляко нямаме такива проблеми Mr. Green
За Дани,всъ6тност големия проблем е то4но да я откаже от гърдата.Големите деца така са свикнали,като зависимостта от биберона е WhistlingТо,ако 6те пие от 4а6а,може и друго да пие,номера е 4е иска цица  ooooh!

# 199
Лени, аз също съм забелязала, че дебелея от млечни продукти.
Виж, когато ям нутела с хляб примерно, не дебелея въобще. Много е странно. Огранизъм, метаболизъм, всичко е индивидуално, затова и строгите общи диети не ги уважавам въобще  Crossing Arms
Знаеш каков те кара да дебелееш, не го ядеш и вече имаш много по-малко проблеми  Crazy
Имаше нещо и за храненето по кръвни групи, аз съм А, а там май зеленчуците бяха на почит, но не се сещам точно.
И от плодове дебелея, сега наблягам главно на киви и ябълки само.

# 200
Италинка, може да ти звуча крайно, но бих отложила прясното краве мляко максимум време за детето ми.
Предпочитам да му давам в шише/чаша кърма човешка, или формула, отколкото да започва с прясното мляко преди 3г.
не знам дали има такъв опит някой... формулата поне е пригодена да прилича на майчината кърма.
кравешката кърма - не.
А за отбиването от цица - детето разбира всичко и по всяка вероятност му е по-лесно да е гушнато и да яде. Свикнало е и знае, че това е нормалния начин да се храни.
От друга страна, имат по-голямо дете и този момент може да се използва, като се обясни, че вече пораства, че
големите деца не правят така и да се предложи едно хубаво цветно и интересно  шише,чаша, вмени му се някаква отговорност покрай храненто и така. После малко работа ще си отвори с помпичката да дава от шише или чаша, но си заслужава, според мен. Като увеличи майката гушкането, търкалянето по килима , игрите и целувките - убедена съм, че детето ще се откаже.  ( все пак, не говоря от опит).

# 201
Имаше нещо и за храненето по кръвни групи, аз съм А, а там май зеленчуците бяха на почит, но не се сещам точно.
И от плодове дебелея, сега наблягам главно на киви и ябълки само.

Сонче и аз съм от твоята група. Hug
Май трябва са обменим опит. Peace
А принципно в теорията за храненето според кръвната група ,хората от група ‘А’ били привърженици на вегетарианските хранителни режими. Лицата с кръвна група ‘В’ най-добре понасяли яйца и млечни продукти, а тези с група ‘АВ’ – консумирали безпроблемно смесена храна.  Peace
  Колко е вярна  е друг въпрос. Wink Rolling Eyes

И аз  мисля,като Лени за прясното мляко и наистина тук прекаляват с употребата му. Rolling Eyes

# 202
  • Italia, Palermo
Линдитка, с windjet летим.
Лени, напълно вярно. Аз си спомням лекциите на Емилова върху тоя проблем, а за месото се говореше, че много едри и енергични животни са тревопасни и нямат нужда да ядат месо, това от гледна точка на вегетарианците. Аз не мисля да правя вегетарианка от бебка обаче, с мен мога да правя каквото си ща, но за малките подрастващи е нещо абсурдно.
Ох,  бързам да чистя и да варя едно рагу за лазанята, че утре сме с гости на обяд и след това с тях из градо, че не са оттук . Вдруги ден ще имаме кратка визита на група колеги на Вито и казаха, че ще ни подаряват хомогенизатор за малката, та ще се вихря след време около него в кухнята

# 203
Как след 6ти месец прясно мляко #Crazy Ние до година и пове4е сме си на формула.

За кръвните групи и взаимовръзката с храните : за пръв път 4увам такова неЩо Grinning АЗ съм АВ: не мога да гледам по4ти месо Laughing

# 204
като съм тръгнала да се обогатявам по кърмачески в-си да попитам Италина ( и който се чувства компетентен):
флуор как се дава на децата и от кога? не познавам американец, който да не е с някакви извънземни зъби ( естествени) - големи,бели, здрави. дали има връзка с това, че там им се дава флуор отрано? newsm78

# 205
Ленка,там що пари се хвърлят по зъболекари за избелване  ooooh! ,не смятам ,че е нещо натурално. Peace
Поне от мой опит,всички познати американци с бели зъби са правили различни процедури. Peace
 Thinking Особено за черните е много важно да си с по-бяла усмивка. Wink

# 206
  • Italia, Palermo
А бе, аз знам, че съм гледана с 1 част кисело млеко и 2 вода, нямало е Ам навремето.
Прясното млеко ми причинява гадене.
Флуор даваха навремето поне, на децата в детските градини, профилактично. Тук гледам има продукти, дори дъвки за тях с флуор май Zimafluor ох не знам точно как се казва.
Аз не съм много по месото и съм дебела от въглехидратите, които от седмица намалих силно и съм с тъпкан хладилник с плодове и ортаджи да видим докъде ще я докарам. Много ги обичам  слава-богу, дано и малката да е с такива вкусове, че баща и е маймун- само банани яде и салати и останалото е месища, пържилки(макар и да му ги правя все по-малко) и паста, а е слаботия, защото яде малко и дъвчи бавно. Но аз съм спо-хубаво колорито на кожата хихихи, пия и сто пъти повече вода от него

# 207
като съм тръгнала да се обогатявам по кърмачески в-си да попитам Италина ( и който се чувства компетентен):
флуор как се дава на децата и от кога? не познавам американец, който да не е с някакви извънземни зъби ( естествени) - големи,бели, здрави. дали има връзка с това, че там им се дава флуор отрано? newsm78

Такова 4удо тук на нас не са ни изписвали и не съм 4увала досега от приятелки да са давали на бебета...Знам, 4е в бг масово го дават на бебоците (от от4етния). Само мултивитами давам.
Да каже Итали4ето как стоят неЩата. Hug

# 208
  • Torino,IT
Ми аз да мисля заглавието на следващата тема, че като гледам какво раздвижване цари днеска тук..направо докрая на деня май ще отварям... Laughing   bouquetМерси за информацията за полетите..

# 209
Хи,хи,хи и аз с кисело мляко съм отгледана.Мама ме е оставила на 18 дни и запра6ила да довър6ва стоматология в София.Пораснала съм 1.73 ,без алергии и стомах от желязо,не повръ6тах и като бременна даже.
Денис4е,утрепват се да дават прясно тука,верно е,от много места 4увам.Като им свър6и кърмата и за да не се хар4ат изли6но,праскат прясно мляко.Луд народ.
За флуора,до колкото знам последните напътствия са да не се дава.Слагат го достатъ4но в детски храни,млека,пасти,дъвки...Има държави и във водата добавят.Така 4е аз не бих дала,о6те пове4е 4е и флуорът е вреден в големи коли4ества.Американците я карат на процедури,както Гери е писала.За пове4е инфо 6те кажа на майка ми да пи6е.
Абе аз мислех за заглавие на темата.Харесва ли ви "Тема Италиана" или "Мами италиани" с номера.Кратко е и близко до мами в Италия,4е на много моми4ета дългите не им харесват...

Общи условия

Активация на акаунт