Самотна на 29. Как да се запозная?

• 1 394
  • 53
  •   4
Отговори
Здравейте. Искам да споделя и аз. Не съм имала приятел от гимназията, сега съм на 29г. Не знам защо така става, просто се разминаваме. Имала съм краткотрайни излизания, но не са прераствали във връзка. Само сме се целували. Девствена съм. Най-масовите запознавания са чрез общи приятели или в нета. Нямам много приятели, а онлайн запознанствата изобщо не ги приемам. Работната ми среда е предимно с жени. Моля, дайте ми съвет какво да правя. Къде и как мога да се запозная и завържа отношения с мъж на моите години?

# 1
Най-масовите запознавания са чрез общи приятели или в нета. Нямам много приятели, а онлайн запознанствата изобщо не ги приемам. Работната ми среда е предимно с жени. Моля, дайте ми съвет какво да правя. Къде и как мога да се запозная и завържа отношения с мъж на моите години?
Извън работата нямате ли някакви хобита? Запишете се на нещо - планински преходи, танци, рисуване, езиков курс и т.н.
Защо отричате онлайн запознанствата? Не говоря за сайтовете за запознанства, а за обикновените СМ. Ако някой ви допадне може да се видите и в реала. Имам много приятели, с които съм се запознала там. Синът ми така се запозна с жена си, след 2 години онлайн общуване се видяха на живо и след още 2 години се ожениха.

# 2
  • Plovdiv
Ако темата не е пързалка искам да питам авторката приятели нямали, не излиза ли по заведения с тях. Някоя общ познат няма ли, с който да се запознае. Извинявам се, но за мен не е нормално на 29 да си още девствена и да не си имала гадже, вероятно проблемът е и в теб, а не само в околните.

# 3
Темата не е пързалка. Не казвам, че проблемът е в някой друг. Хобитата са ми доста интровертни - чета книги, редя пъзели и решавам судоку

# 4
Запознай се с някого онлайн, в Тиндър или каквото сега е модерно.

# 5
Работната ми среда е предимно с жени.
Ако си близка с колежките си, обърни се към тях да ти уредят запознанство. Винаги се намира по някой свободен син, брат, братовчед, съученик, приятел. Вървят с не по-различни рискове от онлайн запознанствата, но щом не приемаш онлайн, доброто старо сватосване си е в сила.

# 6
Освен идеите дотук дадени, ще допълня още няколко.
С твоите занимания мисля, че може да намериш групи по интереси. Примерно, група се събира да реди пъзел, да се състезава да решава судоку и разни такива. Също виж дали няма някъде нещо като литературен клуб, където да обсъдите някоя нова книга или ако имаш любим жанр (примерно фентъзи) или си фен на определена поредица да намериш група. Вярно е, на такива места обикновено ходят основно жени, но пък както се каза - я син, я братовчедско дете или познат.

# 7
  • София
Така са днешната младеж. Ами - онлайн, но гледай да не останете онлайн.

# 8
  • София
Авторке, какво ти е ежедневието, с кого живееш?

# 9
Не искам онлайн. Става много тромаво и не можеш да бъдеш сигурен до колко отговаря на действителността. Сега случаят от Пловдив е още един арумент срещу. С колежките ми не съм толкова близка, за да им споделя. Иначе идеите са групови интереси са добри.

# 10
Направи си някаква работеща политика за онлайн запознанствата. Не искаш, ама иначе обичаш да си седиш вкъщи и да решаваш судоку, чакайки човека да потропа на вратата
Например: пиши само с грамотни хора, ако за ден-два проличи че нямате общ език или господина иска неща, които ти не искаш - закривай.
Даваш шанс на следващ и така.
Ясно е че си имала лош опит или разочарования, но много бързо си се предала. Ма то нещата не стават по поръчка. Не се изпълнили 10 от 10 първите поръчки и айде - ще се откажеш и ще продължиш да чакаш наготово.

Дори не е задължително да си с лични снимки онлайн, намери начин да загатнеш коя си, без риск да те разпознаят.
Пиши там и за судокото и спокойния живот - все ще има някой твой тип
Сума народ около мен се запознаха с всякакви, някои са повод за вицове, други се оказват приятни жени и мъже.

Такъв е света сега.

# 11
Според мен не трябва да заклеймяваш така виртуалните запознанства. В днешно време много хора срещат партньорите си именно онлайн, за пример мога да ти дам моя много близка приятелка, която срещна страхотен човек в Тиндър, ожениха се, и са изключително щастливи и сплотени. Добрите попадения не са масово явление, но ако не търсиш, няма как да ги намериш.

# 12
  • Beyond the stars
Мда, и покрай мен масово се ползват приложения за запознаства - tinder, facebook dating и т.н.
Минахме времената на elmaz.com, flirt4e и подобни култови сайтове, където вероятността да срещнеш нормален беше пренебрежимо ниска, сега всички са онлайн, все някой свестен ще да има.

# 13
Излизали са ми в интернет някакви събития, походи или уикенд пътуване за необвързани. Може да ги потърсиш и да пробваш.

# 14
О авторке, то наживо да се запознаете пак няма гаранция дали срещу теб не стои някоя откачалка. Има добри актьори, но ти пък си отваряй очите и не изпадай в паника или параноя. Гледаш, даваш време и това е.
Като близко до твоята възраст аз отдавна изхвърлих онлайна в кошчето.  Хубаво се дават съвети за това, но тия методи станаха единствено за чук и беж. Извъртя се цялата идея. Мои приятелки изпатиха тъпо, защото играха доста добра роля мераклиите, че са сериозните мъже, защото това беше написала в профила си и след 4-5 месеца ги гоустват и викат ми аз не знам дали искам връзка, не знам си какво. Знаем ги номерата.
Липсата ти на опит обаче те прави на потенциална жертва за всякакви .

Общи условия

Активация на акаунт