Отговори
# 255

Между другото има ли мами от Люлин че аз съм в 3 да се виждаме като се пооправи времето .
Ние сме от Люлин 1!  Laughing

# 256
за два месеца Стела е дръпнала с 8 см,1600 за двата месеца,уич та вие с големия Джон сте високи що се чудиш,че детето е порастнало толкоз Heart Eyes
Уим нищо му няма на сокчето,хипп-ското де за 24 часа,о в началото е така после няма да им стига ,ама те и плодовите пюренца на хипп са много хубавикакто и кашата Лека нощ,но цената им е доста дебела,на Ганчев са яко гадни обаче или поне бяха преди 5 години,особено тези с месото ама Вики ги ядеше та ушите и плющяха,хиппабеше нещо като меню за уйкенданещо по-така hahaha Joy

# 257
за стряскането и Стела се стряска,това е  един от признаците на рахит,но в съчетание с потна главица,аз много и се шашкам за това стряскане,ама педката каза,че засега няма да увеличаваме капките вигантол пък да я наблюдавам де....

# 258

Аз я храня на поискване, но то детето само си направи режим долу-горе по едно и също време. А новото двайсе от последните няколко дена е да яде 4 пъти на ден. Сутрин към 9, после към 1-2, зависи кога се събуди, след това 17-18 и вечерта като я окъпем. И като заспи - чак сутринта в осем.   

Нашта мацка се вкара в същия режим още към 10-тия си ден и в резултат от това за първия месец наддаде само 400 грама и педиатърката ми препоръча да я будя през 2 часа да яде,обаче аз пробвах веднъж и нищо не стана,чоплих я половин час и тя само се стресна,подскочи и продължи да си спи,опитах се да й навра зърното в устата,но тя стиска устни и така не става, и си караме все така до днес.За втория месец е наддала 600грама, и сега е точно 5 кг( роди се 4,400, изписаха я 4,000 кг).Четох в няколко различни статии,че децата с голямо рожденно тегло не бива дасе очаква да наддават както тези,родени 2,500 - 3 кг,обаче лекарката се опита да ме убеди,че това не е вярно и всички бебета трябва да наддават според таблиците по 800грама на месец.Иначе на дължина дърпа доста - през първия месец 7 см,сега не съм я мерила,но гледам,че ританките окъсяват.
     Много ви благодаря отново за подкрепата да се преместя в София,заради вас вече размишлявам по нов начин.Аз в Ловеч живея сама в апартамент на мъжа ми,а бях писала "при мама" образно,тя живее в съседния блок,но идва при мен само като я повикам за нещо, и тя ходи на работа.За бебето и за домакинството се грижа сама,но съм свикнала с всичко тук,създала съм си ред,апартамента ни е снабден с всички удобства,от които може да имам нужда,а в квартирата в София нямаме нищо - един телевизор и едни хладилник "Мраз".Да не влизам в подробности,но страхът ми е от това,че ще трябва там да си създавам нов ред,а понякога се стряскам от новите неща.Освен това имам една колежка в София,която роди с мен и тя ми разправя,че й е страшно трудно сама и ме съветва да си стоя тук,имам и една съученичка с бебе на 1година,тя роди в София,постоя там 2-3 месеца,беше й трудно и си дойде тук,а мъжа й остана там,точно като нас сега.И досега никой не ме беше насърчавал да се преместя,всички познати ми казваха да си стоя където се чувствам добре и смятам,че и за детето е добре.Сега с вашата подкрепа реших да отидем за начало за 1 седмица и ако видя,че не е толкоз зле,ще останем и за повече.

# 259
Как сте в поредния дъждовен ден? Аз вече зомбясвам, а като гледам и джуджанка също.
Сигурно никой не е прочел молбата ми за намаляването на снимки. Свалих си програмата, но нещо не мога да я използвам.
Относно буденето на сън с рев и писък, и Вики понякога се буди така. Първо заплаква много силно, направо крещи, а после едно такова жално, жално. Не знаех, че е признак за рахит. Мамите на момиченцата - бяхте ли вече на ортопед, ви ели си искахте направлението или педиатъра сам ви го даде? На нас не са ни казали нищо за този преглед, но ще трябва да се обадя да питам.
За ушите - и Вики имаше такъв проблем. Не мажех с нищо. Просто хубаво намокрях там по време на къпане и насъпунисвах с душ - гела на Мустела, с който й къпем цялото тяло, вкл. и лицето и косата. След това забърсвам с тензухена пелена и те падат някакви кожички. Вече й се оправиха напълно.
За второто дете - възхищавам се на тези, които вече са решили. Ние обаче сме си големи "пъзльовци" и сме отложили въпроса за по - натам. Аз съм с операция, но с нея няма да се оправдавам.
За сокчетата съм решила да ги давам след въвеждането на кашите и пюретата. Педиатърката ми каза да й давам по лъжичка ябълков сок, аз врътнах глава разбиращо и й казах: "Добре" Laughing
А пък относно бисквитките, аз съм чувала и по- фрапантни случай - сдъвкана от майката вафла Боровец  Shocked

# 260
4o4ka, аз прочетох молбата ти за програмата, но понеже не знам сайта наизуст (въпреки че съм си сваляла програмата), а трябва да го търся в интернет, и така и не ми остана време. Извинявай Embarassed За намаляването на размера - аз разбрах как да я намаля като МВ - използвам Sava as, но въпреки това като я сложа в подписа си пак излиза една огромна, само дето е с по-лошо качество.

# 261
Iga, аз така и досега не съм я научила Ралица да цока залъгалка. И аз накупувах какви ли не модели - не ще и не ще. Вече се отказах да я мъча. Щеше да е все пак добре да си заспива със залъгалката вместо да се люлеем на ръце, или да открадвам по някоя минутка докато тя си цока там... ама уви. А за смученето на ръцете - всичките минават през такъв период, само че някои наистина продължават доста дълго да го правят.
Аз сокчета не смятам да давам скоро. Досега не съм давала нищо (на 3 месеца сме) и мисля да започна не по-рано от 5 навършени месеца, и то н е със сок. Може би със зеленчуково пюре, но още не съм решила. Образовам се по въпроса в момента Simple Smile
Това за стряскането като признак за рахит нещо не ми излиза от ума.... почвам да се шашкам за това пък сега.

Нашта мома от няколко дена откри, че има ръчичка (засега е открила само едната Simple Smile ) и постоянно си я гледка  Grinning

404ка, аз не я знам тази програма. Ползвам си Photoshopa.

# 262
  • Пловдив
4o4ka, ако искаш да намалиш снимка за аватар, може да толзваш тази програма http://www.jql.co.uk/avatartight.htm

# 263
Благодаря ви момичета! Сега ще пробвам да намаля снимката

# 264
Здравейте момичета  Hug

от гръмотевиците в София до сега нямах интернет - цели 3 денонощия  #Cussing out, а вие сте изписали доста, има и нови темички. Та да се включа и аз:

За ушичките - на моето гюленце и аз най-случайно му открих по 2-3 като ранички зад ушетата, но повечето сами си паднаха  Peace.

За водата - аз питах в д-р нивеа и ми отговори, че в горещите дни може да се предлага макс х 200 гр. иначе ще му повлияе на апетита на бебо, и то поне 1 час след или преди хранене.

За храненето и наддаването - ние сме само на кърма, даже вода не давам, нито за промиване на устата. За 2 месеца и 6 дни бебчо е качил 3 кг и 9 см общо. Докторката каза, че на кърма всичко е нормално, обаче аз се притеснявам от размера на главичката. От м.1 до м.2 има нарастване 4 см. Някои твърдят, че над 1 см.  за месец не било хубаво  Thinking. Някой знае ли нещо по въпроса  newsm78.
За кърма не е хубаво да се ядат фъстъци  Naughty, даже въобще по принцип не е хубаво, защото може да имат някъкви мухъли вътре, нали си спомняте по телевизията даваха за онези камиони с отровните фъстъци, а те като ги изпекат, това нещо вътре не се усеща, а ние го ядем  #Cussing out. По-добре лешници - при мен има невероятен ефект. 50 гр. и омокрям тениската  Embarassed.

Ръчичките и бибата - моя хубавец си намери ръчичките, но най му е хубаво да хване бибата за дръжката докато я цока и по някое време като реши, я изхвърля със замах  Joy. От време на време я изхвърля от леглото  Shocked.

Амели - идвай бързо в София!!! и въобще не смятай да пробваш за 1 седмица, направо идвай за постоянно!!! Бебе вече имаш, ама нали искаш и мъж да имаш!!!
На мен майка ми ми помага, и тогава мъжа ми въобще нищо не прави в къщи - малко се порадва на бебо и това е. Но има периоди, когато я няма по 10-тина дни и не можеш да си представиш каква промяна - той се занимава с бебето /което прави връзката му с бебо/, а аз в това време домакинствам. Особено в събота и неделя - посочваш им вратата с количката - и на мъжлето и на бебето им е гот, а ти си вършееш в къщи. Една идея от моята кума - наготвяш си примерно 2-3 супи в по-големи количества и както са горещи ги сипваш в буркани с въртящи капачки. Те се вакумират. После съхраняваш в хладилника. Един буркан са точно 2 порции и така имаш за цяла седмица готово ядене, даже издържат и по 10-тина дни. Аз така правя. При мен през бременността не можех да спя много и сутрин ставах още от 4-5 часа и така си и свикнах. Ако и ти имаш такъв период, в който бебо спи, а ти не- тогава също можеш да си вършееш по дома  Peace. Абе въобще - ще се оправиш  Peace. Но най-важното е да не прекъсваш връзката си с мъжа си и неговата с бебето.

За пъпчето - майчета, моля ви се споделете как се слагат тези лепенки, по колко дни ги държите и въобще подробности.

За къпането - всеки ден ли правите ваничка  newsm78 newsm78 newsm78 Ние все още караме на режим през вечер

Леле, колко съм изписала  Embarassed - ама така е като не съм ви "виждала" цели 3 дни  Laughing . Мерси на всички, дето ще имат търпението да изчетат писанието ми

# 265
Ние я къпем всяка вечер, като мием и косата но без шампоанче. С шампоан 2 пъти в седмицата. И всяка сутрин правим сутрешен тоалет - мия я от кръста надолу. Когато се наака пак си мием дупето и мажем с крем против подсичане. И засега е много мекичка и гладичка, макар че е с много гънки Simple Smile

Mary Jane, това е добра идея да сготвиш няколко супи и в хладилника. Ама аз ако го държа моя тати само на супа цяла седмица ще поиска развод  Mr. Green
Та си сготвям по нещо по-сериозно като има време и също зареждам хладилника, макар че не е много полезно. Ама няма начин.

# 266
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин

Зайо и Дени_к вие май имахте проблеми с кърмата стабилизираха ли се нещата ?
Да, наистина имах проблем с намаляла кърма в началото, но сега нещата са си нормализирани и слава богу.
Гласувахте ли , момичета?
Ние вече втори ден не сме излизали, защото е лошо времето.

# 267
Здравейте момичета  Hug

За пъпчето - майчета, моля ви се споделете как се слагат тези лепенки, по колко дни ги държите и въобще подробности.

Аз го изчетох твоето дълго писание! Laughing .Ако си решила сама да я слагаш ще ти е трудно.По-добре дай на педиатърката.Ние така направихме.Иначе трябва така да го хванеш че да се прибере.Трябва едва ли не да го прещипеш зада има ефект...абе най-добре е лекарката! Simple Smile

# 268
  • София
Ох, нашите ушички бяха в страшно състояние  Rolling Eyes , мажа след къпане с масло на мустела и чакам да изчезнат тез люспи съвсем.
За водичката давам по малко, но тя пие  само, когато е много топло.
Майките, които давате вода - чиста, на чайче или с мляко  Misc Baby Bottle, каква ползвате и ако изворна преварявате ли я?
За къпането - всяка вечер, косата 2 пъти седмично със шампоан (всеки път много ме е страх да не влезе водичка в ушенцата)  bath и сутрин от кръста надолу, лицето и ръчичките.
Mary Jane  във вторник педито ще ни слага лепенката на пъпчето, та ако до тогава няма инфо ще кажа.
 Peace

# 269
 Embarassed Ама то май излезе, че само на супи я караме  newsm53 .
.. но за манджи не знам как да си сготвиш 2-3 на куп и да ги съхраниш за седмица напред  Thinking така че поне при мен второто се готви през ден, най-много през два.

То сега дойде времето и на тараторите и салатите, а при тях си трябва да се хапнат веднага.

smile3515  Уф... мисълта ми беше, че Амели все ще се справи без помощта на майка си или свекърва си. Всеки си намира начина  newsm10 , а ние можем да и помогнем със съвети, защото нея я е страх, че няма да се справи.

Общи условия

Активация на акаунт