Отговори
# 240
Бимба,за мен породени са да са в поредни години, а така реално ще вървят с 2 години разлика и в детска и в училище  Rolling Eyes
Браво на момичетата дето мислят за второ, то ако ви кажа че аз си мисля за 3то, но само ще си го мечтая, сега искам вече да поработя че да си оправя заемите. Ако нямах апартамент за изплащане с непосилна вноска, щях да си родя още 1 дете, с такава малка разлика и вече щях да мирясам  Embarassed Grinning

# 241
Добро утро  Sunglasses

gertrudke, Ралица като почне да реве така е или памперса наакан, или е гладна, или иска да я носим на ръце и като я гушна млъква. Досега все съм успявала да спра рева и не е ревала толкова дълго.
А за пропуснатото ядене - от почти месец малката сама си разреди яденетата на 5 на денонощие. Аз я храня на поискване, но то детето само си направи режим долу-горе по едно и също време. А новото двайсе от последните няколко дена е да яде 4 пъти на ден. Сутрин към 9, после към 1-2, зависи кога се събуди, след това 17-18 и вечерта като я окъпем. И като заспи - чак сутринта в осем.   Това ми се струва много малко... преди поне си похапваше и към 4 сутринта. Чудя се дали да не я храня стриктно на 4 часа, а не да я оставям сама да огладнее и да си поиска.

За бирата
- аз пия по малко бира. По една чаша когато мъжа ми пие през 2-3 дена. Чувала съм че не е вредно, но пък и не прекалявам. То аз по принцип бира не пия, ама откакто забременяк и кърмя все ми се пие бира. Шантава работа  Wink

Мишчице, и Ралица много се стряска напоследък. Когато спи. От най малкия по-рязък шум цялата подскача и се буди. А на няколко пъти не знам, сънува ли нещо, какво ли - събужда се с писък и рев... аз скачам и я успокоявам за секунди и пак си заспива. Но все подскача такава....

Chillysun, за бирата съм съгласна, ама за фъстъчките... те са много силен алерген и на мен ми казаха да не ги ям. Всички други ядки да, но не и фъстъци.

Айде стига че май се поувлякох Simple Smile

# 242
Зайче, ти си доста младичка още, мила- и си мъжко момиче- сигурна съм,че ако искаш 3-то ще намерите начин за в бъдеще  Peace

Ти и всички мами тук имащи/искащи/работещи за второ детенце- моите искрени адмирации, момичета   bouquet Толкова зорно ми беше през бременността /а и сега/, че само треперя да не ми се "случи" второ бебе Embarassed Чак ми опротивява мисълта за креватчето и завеските от притеснение...

Амели, нека и аз се намеся в нещо, което трябва да си е само твое решение...
Та аз мисля,че всеки сам си знае колко са му силите, издръжливостта и кога от кого/какво/ има нужда.
Ако съпругът ти не е тип, който да чисти,готви,простира и сменя пампи нощем, а по-скоро ще се връща "скапан" от работа и ще поиграе с бебето, може би е по-разумно да останеш там,където ти помагат.
Ако можеш да издържиш по цял ден сама с бебето,нощем също, да домакинстваш и т.н.- ОК, редно е да си при съпруга си.
Има и друга гледна точка и тя е,че усилията на мъжа ти да пътува да ви вижда едва ли могат да се сравнят с твоите да износиш, родиш и гледаш детето му... И ако за момента си по-спокойна при родителите си, нищо няма да му стане за още 2-3 месеца.
Извинявай за дългите разсъждения... Embarassed

Лек ден на всички, в Пловдив валят кучета и котки и се чудя как се забавлявам младежа цял ден  newsm78

# 243
Въпрос към мъжките майки:

Посестрими, колко см порастнаха децата ви за 2 месеца... Светлин 11, лекарката каза, ч е много и ме стресна малко  Rolling Eyes Иначе на кг е добре, наддава по около кило на месец.

За бисквитки в млякото не знам,но давам по 3-4 лъжички сокче. Посъветваха ме да избягвам круши и ябълки от пазара, защото на тази възраст организмът не може никак да пребори нитратите и химиите в тях. Затова по-добре било сокчета на Хип.
Някой да знае това сокче може ли да се съхрани в хладилник за 24 часа, или след като съм дала около 2.50 за едното, след 3 лъжички трябва да го пия аз и на другия ден ново?  Mr. Green

# 244
Амели, нека и аз се намеся в нещо, което трябва да си е само твое решение...
Та аз мисля,че всеки сам си знае колко са му силите, издръжливостта и кога от кого/какво/ има нужда.
Ако съпругът ти не е тип, който да чисти,готви,простира и сменя пампи нощем, а по-скоро ще се връща "скапан" от работа и ще поиграе с бебето, може би е по-разумно да останеш там,където ти помагат.
Аз също съм гледала Деница сама Naughty Но това не ме е натоварвало. Хем и работех през деня още от 40тия й ден та до ден днешен. Мъжа ми се прибираше вечер, и за 1-2 часа да ми е помагал с Деница. Така че ако има желание, има начини  Peace
По цяла нощ съм будувала с нея като й растяха зъби, през деня работех, а мъжа ми не е участвал в това

# 245
Уичи, ние сме порасли с 8 см.
И аз също давам сок от ябълка го минах, сега съм на морков, но много скоро ще трябва да мина на нещо разхлабващо  че ето пак 5ти ден не сме акали  ooooh!

# 246
И ние с 8 см. за 2 месеца сме порастнали. И Уии, не се тормози. То това мерене на сантиметрите малко бошлаф работа... те се мърдат, разтягат се бебоците и много май не е точно.
И на мен никой не ми помага освен таткото когато си е тук.  Така успявам да сготвя и да свърша нещо домакинско. Макар че имам свекърва на етажа над нас. Но ми е по добре никой да не ми се меси тук.

# 247
Зайче, аз теб съм те признала още като беше бременна, бачкаше, домакинстваше и гледаше Деничка- хубавичка  Peace
Както и мамите с изпитите, като Дени и Уини /май има и други/...

Сок круша разхлабва и е също подходящ за "начинаещи" според нашата лекарка.

# 248
Здравейте милички  Hug
Да ви се похваля аз от тази сутрин отново си имам цикъл  bowuu Много се радвам, щото хормоните ми най-после ще се нормализират Joy

Да ви кажа, че качих снимки на моето момче в албумчето на тримесечните  bouquet

# 249
  • София
Здравейте момичета  Hug
Много бързо изписвате тез страници  Wink, докато прочета всичко дотук вие ще привършите темичката   Laughing.
И ние мислим за второ, но решихме да изчакаме година и половина - две максимум.
С таткото сами гледаме беба, в началото бяхме като зомбита сутрин, ама свикнахме.
Бабата идва от време на време Grinning да помогне малко (рядко, ама пак по-добре от нищо Laughing), но тя мама е модерна Sunglasses и не дава разни "съветчета" относно отглеждането на детенцето.
Witchie, zayo  и Благовеста много са ви пораснали бебоците  Hug, ние във вторник сме на консултация - ще видим колко сме пораснали и ще ни сложат прословутия пентаксим, дано да няма усложнения!
Моля ви кажете как приучихте бебчетата да смучат бибероните - залъгалка? newsm78 Знам, че не са много полезни, но е по- добре от това да си лапа нон-стоп ръката baby_neutral. Вече изпробвахме почти на всички фирми силиконовите без никакъв ефект, а като си гледам моя деформиран палец от неосъзнатия  период от живота ми ми става лошо ooooh!.
Честито на всички празнуващи мини рожден ден   bouquet
 Peace

# 250
Здравейте на всички! Simple Smile И аз искам второ обаче трябва да чакам заради операцията ми...НО веднага след това почваме да работим по въпроса.
Я кажете има ли някой от вас който да е роден на 31.03.07? Embarassed
За сокчетата почнахте ли вече?На коллко месеца дадохте първото?Интересува ме  специално за круша примерно,че ние много трудно акаме... Laughing
Колкото до порасването ние сме за месец и половина 4 см и 1,600.Средна работа! Hug

# 251
  • София
Засега не давам сокчета , мисля чак края на четвъртия, началото на петия месец да започна със захранването и то май с оризова каша първо и тогава сокчета  newsm78.
Относно трудното акане говореха някъде преди за свещички глицеринови май.
Някой по-наясно може да се включи. Grinning
 Peace

# 252
И мен ме интересуват тези свещички  Peace

# 253
И мен ме интересуват тези свещички  Peace
Четох някъде че ги няма в България.Ама дали е така?

# 254
За порасването ние сме +9см. и 2.350 от изпижането . Сокчета не давам защото според мойта педиатърка захранването трябва да е след 5 тия месец и аз го одобрявам това .
Между другото има ли мами от Люлин че аз съм в 3 да се виждаме като се пооправи времето .
Зайо и Дени_к вие май имахте проблеми с кърмата стабилизираха ли се нещата ?
За режима на хранене ние сме на поискване и от тази седмица ядем долу горе на 3 часа с едно пропуснато в 24 ч. За 2-ро детенце иска ми се ама не ми стиска още по-насетне като с купин жилище може (а ние вече си търсим де Laughing)
Това е засега от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт