Витамин D - приемате го, но достигате ли достатъчни нива?

• 1 028
  • 137
  •   2
Отговори
# 120
Изследвали ли сте нивата си, какво ви подтикна да го направите и изненада ли ви резултатът? Приемате ли витамин D сезонно или целогодишно и проследявате ли нивата си с последващо изследване?
Не съм ги изследвала, но предполагам, че са ниски по ред причини. Още повече, че и всички около мен, които се изследваха имаха ниски нива. Общо взето през зимните месеци го приемам под формата на капсули.
🔵 Ако досега не сте ги изследвали, разкажете ни как решавате кога да приемате витамин D и какво бихте искали да знаете за проследяването на резултата.
Решавам да го приемам през студените месеци, защото имунитета ми пада, прекарвам повече време на закрито. Искам да знам доколко е важно да се приема с вит.К, защото тези, които ми препоръчват и лекари, и фармацевти е без.

# 121
Никога не съм изследвала вит. D, не се е налагало.
Витамин D приемам само като част от други хранителни добавки

# 122
  • София
Редовно изследвам нивото на витамин D в кръвта си и последния път беше на долната граница. Пия го целогодишно под формата на капки. Този, който приемам в момента е на привършване и точно бях тръгнала да разглеждам какви варианти на витамина има и във форума случайно отворих тази тема! Grinning

# 123
Изследвам го редовно т.к. съм с дефицит от години. Приемам го целогодишно в различни форми.

# 124
  • някъде
С Хашимото съм. Изследвала съм няколко пъти витамин Д и ми е на долната граница.

# 125
Не, не съм се изследвала и не съм пила заради друг проблем. Бих пробвала този препарат.

# 126
  • Nesebar
Изследвах се и бяха ниски стойности,пия цяла зима ,а лятото го спирам ,но не се покачва много.

# 127
Не съм изследвала нивата на вит Д. Бих пробвала този препарат.

# 128
Изследвам Витамин Д много рядко  за съжаление, защото цената на изследването е много висока.Все още съм с голям дефицит и бих се радвала да опитам този препарат.

# 129
  • София
От 3 години се боря с дефицит на витамин Д. За съжаление доста продукти съм използвала, но не е имало ефект.
Има какво да се желае по нивата на витамин Д все още. Изследвам го доста често, може би на 3 или 6 месеца.

# 130
Правя изследвания на витамин D, но винаги съм с недостиг. Затова цяла зима приемам, лятото разчитам на слънцето.

# 131
Не съм се изследвала. Приемам периодично. Зимата по-дълъг период, лятото пак пия, защото не се появявам на слънце. Пазя сянката.

# 132
През лятото сега не съм го изследвала, но винаги съм в долна граница, а зимата съм  остър недостатък.
Трудно  показвам стойности.

# 133
  • София
Изследвах Витамин Д отпреди повече от година  - за съжаление съм с голям дефицит / имам и автоимунно заболяване/. По препоръка на лекар трябва да пия през цялото време, до достигане на задоволителни нива, с изключение на юли и август. Бих се радвала да опитам този препарат, защото предлага добра усвояемост...

# 134
  • На планетата Земя
Не се бях изследвала въобще и се изненадах, когато видях ниските стойности при пуснати изследвания по друг повод. Сега приемам целогодишно, стойностите се покачват бавно. Не знам на какви интервали е добре да се проследява резултата.

Общи условия

Активация на акаунт