Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 33 733
  • 807
  •   1
Отговори
# 720
Иначе водещият леко изтърва шанс да я пита кой е плащал за тази кампания. Много набързо Дара го споменава. Според мен едва ли визира цяла държава, въпреки че не може да не се направят паралели как някакви православни откачалки тук наричаха Бангаранга демонична, сатанинстка песен и после Лавров се изказа с абсолютно същите думи за Евровизия, буквално 1:1 Grinning истината е, че който плащаше за тази кампания доста бързо удари спирачката като видя, че май няма да им се получи psyop-a срещу Дара, защото хейтът от националната кампания до малко след полуфиналите беше много целенасочен, но след силното представяне на полуфинала, когато стана ясно, че Дара има реален шанс за победа, изведнъж тотално секна пробутването на постове с едни и същи ключови думи срещу Дара от определени популярни онлайн фигури в България. Май, защото да говорят против нея вече не работеше в такт с останалата им пропаганда.

Не мисля, че кампанията срещу нея е спирала, просто е в по-малки мащаби. Определено след отпора ѝ срещу Киркоров и последвалото ѝ участие на София Прайд кампанията срещу нея сред онази част от населението ни си продължава стабилно..

„Сатанизъм“. Как атаките срещу Дара вероятно са били част от координирана антиевропейска кампания
https://svobodnatochka.bg/istorii/dara-i-dezinformacziya/

Определено се поднови след София Прайд, но бих казала, че се поуспокои сериозно след полуфинала, а в седмиците след финала тотално спря. Особено в директно сравнение с преди това.

Вече след София Прайд някои от сатанистките параноици пак имаха храна да бият същата камбана, а и на много българи им се задействаха комплексите, когато Дара започна да получава финансови премии за успеха си. Най-смешно беше покрай концерта на Варна как имаше опити да се създаде скандал, че щяла да прибере 50 000 евро, или нещо подобно, за сравнение преди няколко години за същия празник общината беше платила на някакъв тъп анонимен американски рапър с половин хит 150 хилки в евро да си изпее двуминутната песен и никой не го дискутираше като скандал.

Ясно е, че някои хора, организации, или каквото искате, нямат желание човек като Дара да бъде харесвано лице в България. Прекалено е отворена към света, прекалено широкоскроена, прекалено "западна". За това се търси от всяка муха да се направи слон в опит да бъде превърната в негативна фигура.

# 721
  • SF
Нали съм ви споделяла, че аз не бях наясно със съществуващия хейт и скандал около избора на Дара. От вас тук научавам, че е имало такъв. Не съм чела/чула нищо срещу нея. Тя го намекна в едно от всичките си тв интервюта, репортерът не задълба и нямаше да ми направи впечатление, ако тук не се пишеше редовно за огромна хейтърска вълна, която се е изляла върху нея.

# 722
За мен темата в бг-мама от националната селекция до полуфинала беше единственото място, където беше възможно да се дискутира нормално Дара и Бангаранга. Не казвам, че е било тотално обаяние, не е и нужно, но конструктивни разговори за песента, какво може да се подобри, какво е хубаво. В други социални мрежи беше просто нетърпимо. Първоначално беше замаскирано от уж, критика към БНТ и как провели националната селекция, но накрая си ескалира в чиста помия към Дара. Тя и за това имаше онова интервю за БТВ, където каза, че обмисля отказване, но все пак реши да продължи.

Тогава първоначално си мислихме, че е някаква платена кампания от Мона и ко, хаха. Аз също бях склонна да вярвам, защото ако се сещате в първия концерт от селекцията Тони Димитрова си позволи да критикува Мона и имаше след това много странни онлайн атаки срещу Димитрова все едно е разкритикувала Исус. Но с времето тази теория ми издиша, защото онлайн нападенията срещу Дара бяха прекалено масирани, за да седи зад тях някоя огорчена певица и феновете й. Личеше си, че е нещо по-голямо. Не знам на какво Дара базира твърдението си, че атаката срещу нея си е била планирана и платена, но аз й вярвам като жив свидетел. Grinning

# 723
За мен винаги е голяма грешка, когато българи (и не само) се опитват да звучат прекалено много като natives. Лирично отклонение, но една близка приятелка доста години излизаше с уж, британец и преди да го срещнем, тя ни говореше какъв невероятен британски акцент имал, а като се видяхме за първи път , просто от един разговор усетих, че това не е британски акцент, а акцент на някой, който екстра се опитва да говори с някакъв дженерик британски акцент Grinning разбира се, че се оказа, че британецът е украинец, който действително от малък живее във Великобритания, но е учил в руско училище и говори точно като "научен". Британци, американци, имат толкова много регионални акценти, че тия опити да се звучи като native speaker винаги изглеждат нелепи.

Карай, де. Не е само в България. Като цяло ни е заложено в тази част на Европа да компенсираме за уж, ужасния си балкански/източно европейски акцент. Grinning според мен всеки може да дава един минимум да произнася думите правилно, но няма нужда от това meowww-кане в опити да се звучи като нашата криворазбрана идея за човек на който майчиния му език е английски.

Иначе водещият леко изтърва шанс да я пита кой е плащал за тази кампания. Много набързо Дара го споменава. Според мен едва ли визира цяла държава, въпреки че не може да не се направят паралели как някакви православни откачалки тук наричаха Бангаранга демонична, сатанинстка песен и после Лавров се изказа с абсолютно същите думи за Евровизия, буквално 1:1 Grinning истината е, че който плащаше за тази кампания доста бързо удари спирачката като видя, че май няма да им се получи psyop-a срещу Дара, защото хейтът от националната кампания до малко след полуфиналите беше много целенасочен, но след силното представяне на полуфинала, когато стана ясно, че Дара има реален шанс за победа, изведнъж тотално секна пробутването на постове с едни и същи ключови думи срещу Дара от определени популярни онлайн фигури в България. Май, защото да говорят против нея вече не работеше в такт с останалата им пропаганда.
Аз не видях,да има ударена спирачка срещу Дара! Каквото и да излезе като публикация за нея,се отварят големите уста и се започва! Най вече с това сатанинство!
Не се ли измориха тези хора,не им ли писна...

# 724
  • SF
В социалните мрежи масово тонът и отношението са такива. В групата на квартала някой снимал нещо мръсно, уж с цел да покаже на общината нивото на хигиената в скъпарския ни район. И отдолу поне 50 човека са написали: Боклук снима боклук!; Земи го изчисти, бе тъпак!; Аз ли да ти събирам мръсотията под прозорците!; Като не ти харесва, не го гледай!; Мърляч, себе си ли си снимал?; Още един боклук се възмущава от боклуци!; Ти много ли си чист, бе!; Еми така е, като ви се живее под Витоша, елате при нас на село, да се научите да си чистите! и т.н.
Нищо не се възприема като такова, каквото е. Всичко се върти и обръща към обидната страна, заяждане и кой колко тарикатски изрази е овладял.

# 725
Относно произношението на английски - като се "запознах" преди години с произношението на някои италианци и индийци на английски, веднага стигнах до извода, че не българите са най-зле откъм акцент. Разбира се, говоря за хора, които говорят езика по-свободно, не за съвсем начинаещи.😉
Иначе румънците докарват много лесно произношение на италиански, защото езикът им е от същата група.
Впечатлена съм всеки път, когато Дара говори на по-сериозни теми. Мисля, че се справя много добре на интервютата.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2026, 18:49 от dolce miele

# 726
Концертът на Дара в Белград. "Роклята" е ужасТ. Розови пухчета и голо дупе като за участие в чалга кръчма.
Има някаква промяна в стайлинга й в последно време, която никак не ми харесва. Включително и гримът - просто не е съобразен с даденостите на лицето, преди беше много по-сполучлив.

# 727
Най-гледаните за месец август - Бангаранга под номер 1 и 10:

# 728
Джала си е една много мелодична чалга. Кога ли ще спечели нещо такова 😂

# 729
Когато поне е подплатена с вокали, а не да вие, като магарица в разплод, като кака Антигони

# 730
Тя, че не става, не става. Но песента си е мелодична.
Все още си ми харесват Гърция, Румъния и Израел.

# 731
Когато поне е подплатена с вокали, а не да вие, като магарица в разплод, като кака Антигони
Към горното добавям, че танцуваше все едно магарицата се е облегнала на електропастира.

# 732
Към горното добавям, че танцуваше все едно магарицата се е облегнала на електропастира.

# 733
Антигони беше с по-добро представяне на гръцкия финал. Е, като изключим всичките ефекти, които ги имаше на Евровизия. Песента имаше повече потенциал.

# 734

Тази песен доказва, че много често най-хубавите песни не печелят.

Общи условия

Активация на акаунт