Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 9 202
  • 314
  •   22
Отговори
# 285
В залата в Бургас не са правени концерти, защото е сравнително нова, а Бургас си има Летен театър, където от ранна пролет до късна есен има концерти. Много концерти напоследък се правят и на Морска гара, като например наскоро проведения Spice musik festival.

# 286
Арена София още като я откриха я сефтосаха с няколко концерта. Че и Лейди Гага докараха на следващата година. 3-годишна зала не е никак нова.

# 287
Специално проектантът на "Арена Бургас" отговаря на огромния брой българи, които се оказа че разбират от строително инженерство и конструкции: https://www.focus-news.net/novini/regioni/Proektantut-na-Arena-B … hena-kaza-3011213

# 288
Специално проектантът на "Арена Бургас" отговаря на огромния брой българи, които се оказа че разбират от строително инженерство и конструкции: https://www.focus-news.net/novini/regioni/Proektantut-na-Arena-B … hena-kaza-3011213
Абсолютно,не разбирам.... Какво е значението за бял или черен таван?

# 289
  • София
По принцип бялото отразява повече светлината. Може в този случай да е важно какъв ще е.

# 290
Черното поглъща светлината, а бялото я отразява. Така акцентът е върху сценичните ефекти.

# 291
Черното поглъща светлината, а бялото я отразява. Така акцентът е върху сценичните ефекти.
Това е ясно,но е написано в текста за акустика и малко си помислих, че е свързано с нея.

# 292
Каквото ще се добавя за по-добра акустика, ще е под черния цвят. Аз поне така го разбрах.🤔 Нали се коментираше и че прозорците биха били проблем за визуалните ефекти (ако ги имаше).

# 293
За акустиката е нужна открита порестост на материала, който ако е черен, и ще поглъща светлината.

# 294
  • София
Във фейса гледам появяват се предложение за втори талисман на Евровизия 2027 г. да бъде капибарата (Капи).

Не ми е ясно кой я предлага, то първо това животно (колкото и да е симпатично) не е характерно за Европа, а пък за Бълггария въобще.

# 295
Ето ги предишните талисмани през годините, няма никой характерен за държавата, но защо да нямаме първи път.
Само туристите да не си мислят, че гларусите са симпатяги и да се оставят да им отмъкнат странджанките

# 296
Мога да се съглася да не е характерен за държавата, АКО е предложен от самите българи.

# 297
  • Glasgow
Много са сладки тези капибара, в съседния ми град в Шотландия се роди бебе в зоологическата градина пролетта, имаше конкурс за име 🤭
Гларусите аз не ги свързвам конкретно с България, какви други предложения има?

# 298

Гларусите аз не ги свързвам конкретно с България, какви други предложения има?

В момента гларусите (чайките) са навсякъде в България в големите градове, не само по морето. Не е лично мнение, чета мнения на много хора.

# 299
Само за контекст - Гларусът го предложи Кукленият театър в Бургас, а Капибарата - Зоологическата градина.

Радвам се, че "институциите" (не се сещам за по-добра дума) в Бургас не спят и яхват вълната. Още по-интересно е, за мен поне, че това идва от публичния сектор. Браво на тях Simple Smile

Иначе коментарите за гларуса бяха особено забавни - ами наистина не изглежда много свежо тази птица, но мисля, че идеално ни описва Joy Отделно, че за черноморските "гларуси" легенди се носят.

Друго прочетох, което не бях забелязала - че залата прилича на капак на тоалетна чиния Satisfied Има нещо такова - по проект трябвало да е риба.

Общи условия

Активация на акаунт