Евровизия (тема 38) - Burgas 2027

• 33 725
  • 807
  •   1
Отговори
# 735
Тоест да разбирам, че никой от софиянците в темата няма да ходи на Антигони в Строежа другата седмица (мисля?) да ми вземе автограф? Хейтърс гона хейт Grinning

# 736
Сега,че момичето ,не е най-добрата вокалистка е  ясно. Ама чак на строеж да я карат да пее е прекалено Sob
 👷‍♀️

# 737
  • в сърцето на един мъж...
Сега,че момичето ,не е най-добрата вокалистка е  ясно. Ама чак на строеж да я карат да пее е прекалено Sob
 👷‍♀️

Ми тъй то, Бургас като открадна залите Sweat Smile

# 738
  • София
Ееех, Дизи, Съединението се е случило, ама Обединението още го чакаме (и най-вече и най-много се "обединяваме" по двойки) - но това като шега на твоята шега от поста.

София е сред осемте финалисти в конкурса Европейски столици на туризма 2027. Столицата е избрана след независима експертна оценка измежду 43 кандидатури от 18 държави и е една от двете столици, достигнали до финала в категорията за градове над 100 000 души. Това съобщиха от Столична Община.
Изданието за 2027 г. е първото в новия формат на конкурса, който обединява досегашните инициативи Европейска столица на интелигентния туризъм и Европейски зелен пионер на интелигентния туризъм под общото име Европейски столици на туризма.
https://dariknews.bg/regioni/sofiia/sofiia-e-sred-naj-dobrite-v- … a-stolica-2465973

# 739
Ще има полет от Сткхолм до Бургас на 10.05.  - TUI Sweden

# 740
Казахстан: Агенция „Хабар“ кандидатства за пълноправно членство в EBU.

Имат амбицията да участват в Евровизия през 2027 Open Mouth До колкото разбирам, били са поканени да участват в Евровизия Азия, но те плануват да участват в нашата и затова им трябва пълно членство. Иначе с асоциирано такова, трябва да бъдат поканени от EBU.

Това би било интересно и явно EBU работят здраво, за да компенсират за бойкотиращите държави.

Ето и превод на цялата статия:
Скрит текст:

Агенция „Хабар“, казахстанският национален обществен телевизионен оператор, е кандидатствала за пълноправно членство в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

Според отговор на писмо, изпратено до казахстанското Министерство на информацията и културата, Агенция „Хабар“ е подала заявление за пълноправно членство в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), както и за участие в песенния конкурс „Евровизия“ през 2027 г.

През последните години Агенция „Хабар“ се опитва да направи своя дебют на „Евровизия“. Кемелбек Ойшибаев, председател на управителния съвет на Агенция „Хабар“, присъства на Общото събрание на EBU в Лондон през 2025 г., където участието на Казахстан в „Евровизия“ е било обсъдено с Ноел Кърън, генерален директор на EBU. В края на 2025 г. казахстанското Министерство на информацията и културата заяви, че EBU ще обсъди участието на Казахстан в „Евровизия“ в началото на 2026 г. Министерството обаче отбеляза, че участието на Казахстан в песенния конкурс „Евровизия“ би изисквало значителни финансови средства и че настоящият бюджет не предвижда такива разходи. Казахстан не направи своя дебют в песенния конкурс „Евровизия“ и тази година.

През април тази година казахстанското Министерство на информацията и културата разкри, че Агенция „Хабар“ е била поканена да участва в предстоящото първо издание на песенния конкурс **„Евровизия Азия“**.

EBU все още не е коментирал кандидатурата на Агенция „Хабар“, нито дали Казахстан ще получи разрешение да участва в песенния конкурс „Евровизия“ през 2027 г.

Казахстан и „Евровизия“

Казахстан проявява интерес към песенния конкурс „Евровизия“ още от 2010-те години, като казахстански телевизионни оператори излъчват конкурса почти всяка година от 2010 г. насам.

Първите информации за потенциално участие на Казахстан в конкурса се появиха през 2015 г., когато беше обявено, че Агенция „Хабар“ е придобила асоциирано членство в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). По-рано същата година делегация от Казахстан присъства на 60-ото издание на песенния конкурс „Евровизия“ във Виена.

За да участва в песенния конкурс „Евровизия“ при настоящите правила, Агенция „Хабар“ трябва да бъде поканена от Референтната група на „Евровизия“ да участва в конкурса. В историята на конкурса това се е случвало само веднъж — през 2015 г., когато австралийският телевизионен оператор SBS беше поканен да се състезава. Австралия продължава да участва в конкурса и до днес.

Агенция „Хабар“ излъчваше песенния конкурс „Евровизия“ ежегодно в периода 2010–2021 г. През 2022 г. обаче телевизионният оператор обяви, че повече няма да излъчва конкурса заради ниската гледаемост и високите разходи за телевизионно излъчване.

# 741
Да, «Хабар агенттігінің» участват на детската Евровизия от 2018. А за средствата... те са голяма държава, могат да си го позволят. Но... въпрос на приоритети.

# 742
5минути преди да изтече, ЧРД на ДАРА , без която нищо нямаше да се случи 🎂🎉🧨
бъди здрава и продължавай да се усмихваш, на пук на хейтърите

# 743
Честит рожден на Дара! Това прекрасно момиче, което ни направи толкова горди и щастливи!

# 744
Попадна ми, че EBU са отказали на Казахстан. Аз ги виждам повече към азиатската версия, може би и те. 🤔

# 745
Дара в Германия:

Чак сега обърнах внимание на надписа Ich liebe dich.🙂

# 746
Попадна ми, че EBU са отказали на Казахстан. Аз ги виждам повече към азиатската версия, може би и те. 🤔
И аз минавах това да напиша и да добавя колко грешах с долното.. поне по отношение на Казахстан. Жалко - биха ми били интересни.

Това би било интересно и явно EBU работят здраво, за да компенсират за бойкотиращите държави.

# 747
Жалко. Защо са отказали за голямата Евровизия, а за детската няма проблем да участват?

# 748
Жалко. Защо са отказали за голямата Евровизия, а за детската няма проблем да участват?
Не отговарят на условията за членство в EBU, а за JESC това не е необходимо правило.

The EBU said in a statement that Kazakhstan falls outside the European Broadcasting Area, is not a Council of Europe member and lacks formal observer status with the organization. “Khabar Agency therefore does not qualify for full membership at this time.”

https://www.politico.eu/article/kazakhstan-eurovision-2027-not-q … ed-for-entry-ebu/

# 749

Общи условия

Активация на акаунт