Какви са вашите изпитани трикове за по-лесен старт на учебната година?

• 1 763
  • 151
  •   2
Отговори
# 120
Сама ги оставям да си избират необходимите неща за училище - тетрадки, химикалки т.н.
И след 20-ти август някъде започвам постепенно сутрин да ги будя все по-рано и по-рано.

# 121
Нямам трик, но си имаме рутина и лятото също ставаме рано сутрин.

# 122
Не излизаме от ритъм и през лятото! Simple Smile

# 123
Започваме подготовката заедно. Пазаруваме заедно , оставям детето си само да избира тетрадки , раница и всичко което зависи от нас.

# 124
началото на септември  почваме преговор на материала и говорим как ще се види със съучениците си

# 125
Правене на списъци със задачи и предварителна подготовка.
Не обичам да оставям неща за последният момент.

# 126
Няма лесен трик, влизаме си в рутината като му дойде времето.

# 127
В началото помагам на детето си да разпредели правилно времето си , но постепенно се отдръпвам и го оставям сам да организира деня си.

# 128
Имам ученик, който ще бъде в 6-ти клас и ученичка, която ще бъде в 1-ви клас. Заедно избираме всичко за училище-раници, несесери, тетрадки, боички и др., защото искам да те да си ги харесат и да ги използват с желание.
Опитвам се да създам рутинна за ставане, хигиена, обличане.

# 129
Опитваме се да не излизаме от режим, дори и през лятото. Закуска , миене на зъби и всичко останало.

# 130
  • Плевен
Подготвяме нужните неща за новата учебна година заедно с детето. Тъкмо и то се адаптира по-лесно за нея.

# 131
Трикът ми, който работи, е 10-ина дни преди училище лека полека да внедряваме училищните навици. Най-вече ранното лягане и ставане.

# 132
Нямаме предварителна настройка ,всичко става внезапно и на мига .

# 133
Нямам трик, просто си знаят че ваканцията си е ваканция, но почне ли училище трябва бързо да се настроят. Обаче няма драма, всичко много бързо влиза в ритъм. Признавам си, че на мен ми е по-трудно отколкото на деца Wink

# 134
Каквото зависи от мен гледам да го набавя/подготвя предварително, не харесвам "в последният момент" или "има време". За съжаление не всички вкъщи са като мен, но нямат избор... началото на учебната година е близо и трябва да се влезе в ритъм.

Общи условия

Активация на акаунт