Има ли желаещи?!? - 2 част

• 29 635
  • 603
  •   1
Отговори
# 525
Аз пък искам да подкрепя мини_79. Аз точно затова се отказах да поръчвам от прайсщуц с втората поръчка, защото темата се пусна, котето 123 се ангажира, после се появиха личните проблеми и изчезна, темата замря. После ме нямаше в събота и неделя, която се оказва краен срок за пускане на поръчките към друго момиче и в крайна сметка се оказа, че играчката въобще е свършила. Ако знаех, че ще стане така, щях да си я поръчам, и сама да бях го направила щеше да ми излезе 24,90 евро+20 евро доставка=44,90. А сега в ЛаРедут същата е 59,90 без доставката. И много ме е яд, честно казано Close
Ако казвам всичко това, то е с единствената цел да ви обърна внимание, че поемайки такива ангажименти (свързани и с много пари, тук при мини_79 става въпрос за над 200 лв.! ) трябва да си помислите сериозно дали можете да доведете нещата докрай. Не - "5 дена докато отговорят австрийците, 5 дена докато аз им пиша за сметката..." (щот аз не знам немски...) и накрая децата без играчки за подаръци или Коледа Crazy
Да не говорим за огромното доверие, което са гласували тези майки, изпращайки такива суми на напълно непознат интернет потребител с ник нейм...някакъв си  Crossing Arms
Така че недейте да нападате мини и стига вече с тоя Продавалник. Ако си купувахме всичко за да се ангажираме още веднъж, продавайки го в Продавалника и разпращайки го из цялата страна, нямаше въобще да предприемаме такива авантюри.

# 526
  • гр.Варна
Така,не знам какво да кажа...Аз си направих следните изводи:
1.Поръчването и цялата организация ,повярвайте ми е много сложна работа,изискваща много внимание и време.Най добре е да се прави от един човек,той да е в течение на всичко,а не -един парите,друг поръчва. Naughty
2.Много е важен контакта с чужденците-т.е.владеенето на езика Peace
3.Да имаш представа от банк.сметки,банкови преводи ,кредитни и дебитни карти  Money
4.Да имаш време да обединиш отделните поръчки в една  ooooh!
5.Преди да пуснеш сумата,задължително да се уведомиш,дали има липсващи артикули,което би забавило поръчката и би последвало от още разходи по преводи и т.н.  newsm78
6.Да следиш във всеки един момент движението на стоката(пак т.2)  #2gunfire
7.Да получиш пакетите от митницата(физич.работа)  bowuu
8.Да разпределиш доставката между участниците  Grinning

Който си мисли,че е много лесно,греши...НО,който се е заел,би трябвало да го свърши със съзнанието за отговорността,която поема.Аз съм сигурна,че организирането на тази поръчка е било най- добронамерено-никой не го оспорва.Имало е време и всички участници да си кажат мнението и да се съгласят или не.Както се казва :"...Който не работи,той не греши,но задачата на другите е ,когато забележат грешка,моментално да я покажат,а не да премълчават,защото докарват още негативи,от които всички страдат..."
Затова имайте търпение и вяра в добрия край,никой не е искал да се забави поръчката.Въпрос на случайност е,че фирмата е нямала налични някои артикули и на грешка от страна на организаторите,че не се е осъществявал предварителен и последващ контакт(пак т.2-много важна!)

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 16:21 от marianik

# 527
  • София
Аз пък мисля, че Владка, като няма възможност не трябваше да се замесва въобще в поръчката.
В крайна сметка това са 2 месеца, аз какво да я правя например дъвкалката на Стефания при условие, че има зъби- да я спука ли, явно ще е за второто. Когато някой поеме ангажимет си го изпълнява съвестно и докрай. Разбирам желанието й да помогне, но в случая се получава неудобно и за нея и за нас. Владка  Hug- нищо лично, благодарна съм за помощта, просто наистина става въпрос за много пари и трябва да се отнасяме сериозно към това нещо.

По-лично от това няма на къде. Именно защото поех ангажимент пуснах поръчката. Попитах дали има желаещи, тъй като исках да взема на малката столче за хранене. Докато се съберат - столчето се изчерпа. Пуснах поръчката само защото бях поела ангажимент към хората и си взех столчето от друг сайт. Не само, че във въпросната поръчка не съм се включвала, но и съм платила транспорта и банковите разноски с лични пари, които до момента не съм си потърсила от вас. Ситуацията ми е безкрайно неприятна, а хора като теб я правят още по-неприятна.  Мейла за липсващите играчки го получих един месец, след като бях пуснала поръчката. Имаш ли представа колко пъти съм разкарвала мъжа ми до митницата да проверява дали не е пристигнала поръчката? 

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 22:14 от vladkab

# 528
  • в центъра
По-лично от това няма на къде. Именно защото поех ангажимент пуснах поръчката. Попитах дали има желаещи, тъй като исках да взема на малката столче за хранене. Докато се съберат - столчето се изчерпа. Пуснах поръчката само защото бях поела ангажимент към хората и си взех столчето от друг сайт. Не само, че във въпросната поръчка не съм се включвала, но и съм платила транспорта и банковите разноски с лични пари, които до момента не съм си потърсила от вас. Ситуацията ми е безкрайно неприятна, а хора като теб я правят още по-неприятна. 

И аз мисля, че е безкрайно некоректно да нападате Владка  Naughty
Тази ситуация можеше да се случи на всеки. Имайте малко търпение и ще си получите играчките Hug
Недейте да си изкарвате яда на единствения човек, койте въобще се нави да се заеме с тази неблагодарна задача.  Peace

(А колкото до това, че някой си е поръчал нещо, което вече му е непотребно, мисля, че сам си е виновен. Поръчката е пусната втората половина на септември, от самото начало беше ясно, че доставката се бави около месец. Въпрос на лична преценка е дали това ще ти е нужно след месец, а и винаги трябва да се има впредвид, че всичко се случва... за съжаление както в случая)

# 529
  • Русе
Хайде стига вече. Всеки каза каквото му беше на душата. Мисля, че е излишно да се нападаме, така или иначе всички сме потърпевши. По-добре се въоръжете с търпение и това е. Ще чакаме и ще се надяваме да получим играчките или парите си. Не си помагаме с нищо като се ядем една друга.   Peace

# 530
Мисля че   всеки сам си е поел отговорността че нещо може да се случи като е премислил дали да поръчва и си е пресметнал риска.  Е много пари са да така е и какво? Аз примерно си чакам поръчка от ебай вече месец и парите пак не са малко и няма да дойде но съм си поела риска и никой не ми е виновен че не ги купих от магазин в България на много по-високи цени. Така че ако на някой не му е изнасяло можел е да си ги поръча от България на много по-висока цена.  Крайно некоректно да се обвиняват хора които нямат вина и които са искали да направят добро. мини_79 Владка не е магазин и мисля, че беше коректна до край, защото ако беше някой друг и му я няма играчката можеше да каже майната ви аз поръчка няма да правя тъй като аз нямам изгода спасявайте се, но не го направи. И не мога да разбера къде и видя несериозното отношение?   И още нещо след като е толкова несериозна що сте си поръчали и втора поръчка пак през нея и най важното защо тази поръчка  е тук?
Мисля че това с липсващите артикули е номер да се прикрие вина по забравянето на изпращане на поръчката от септември на тъпанарите от preissturz. Защото не може да кажат че всичко е наред един път и на 20-24 (после ще видя постинга) да кажат че поръчката е изпратена и изведнъж след един месец когато се пита къде е да почнат да обясняват че липсват артикули. Е много ясно че ще липсват като не е изпратена на време а след месец. Но за такива нападки към добронамерени хора които работят за доброто на всички  скоро ще си купуваме играчките в България на тройни цени..... Ама кво нали по български маниер трябва все някой да обвиним независимо колко е виновен...
Сори за злия постинг но съм много ефектирана....

ПС: А ето и въпросните псотинги:
Пуснала съм и превода - чакам да ми изпратят мейл, че са получили парите и че ще пуснат поръчката.

Днес получих мейл, че парите са получени и ще пуснат пратката. Peace
А сека кажете как става номера с лиспващи ирачки 1 месец по-къно след като всичко е било ток на 26.09 ?

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 23:36 от Mish

# 531
Момичета,
съжалявам, че нахълтвам във вашата тема, но искам да защитя Владка по една причина - австрийците се оказаха супер некоректни. Аз лично се разправям като луда с Мател. Писала съм си и с тези ваши хубостници. Съвсем ме усъмниха и затова тръгнах да пазарувам през ибей-а и пейпал-а от Мател и въпреки всичко пак се пробват да ме работят. От вчера си общувам с мамите от Австрия. Страшно съм им благодарна за съветите, подкрепата и помоща. Преди да нападате Владка прочетете в тяхната тема какво пишат за тази фирмичка  preissturz. Не е само въпрос на това дали им владееш езика или не. Аз ги побърках и пак се стигна до заплахи, че ще информирам компетентните органи. Така че вместо да се нападате, помислете дали не можете да се оплачите - задържат ви парите 2 месеца, аз за 10 дни нададох вой. Момичетата от Австрия са дали координати.

# 532

ПС: А ето и въпросните псотинги:
Пуснала съм и превода - чакам да ми изпратят мейл, че са получили парите и че ще пуснат поръчката.

Днес получих мейл, че парите са получени и ще пуснат пратката. Peace
А сека кажете как става номера с лиспващи ирачки 1 месец по-къно след като всичко е било ток на 26.09 ?

Ха-ха, същата схема и при мен. Миналият понеделник ми писаха, че са получили парите и веднага ми изпращат играчките. Аз чакам-чакам. няма и няла и понеже съм "Тома-неверни" пиша мейл-след-мейл. Едва този вторник ми пише шефът на фирмата, че за нещастие играчките ми ги няма (а продължава да ги предлага в ибеа и е-магазина си) и ми благодари за депозита. МОМИЧЕТА, РАБОТЯТ НИ! Аз ще ги побъркам тези от Мател!

# 533
  • гр.Варна
но искам да защитя Владка по една причина - австрийците се оказаха супер некоректни.

О,в това съм абсолютно убедена,дори знам,че липсващите артикули са по вина на Mattel ,тъй като Preissturz зарежда от тях цитирам...dann war es ein Problem von Mattel da die Lieferung an uns extrem verzögert wurde.Така,че спокойно,всичко ще е о.к. Peace

# 534
но искам да защитя Владка по една причина - австрийците се оказаха супер некоректни.

О,в това съм абсолютно убедена,дори знам,че липсващите артикули са по вина на Mattel ,тъй като Preissturz зарежда от тях цитирам...dann war es ein Problem von Mattel da die Lieferung an uns extrem verzögert wurde.Така,че спокойно,всичко ще е о.к. Peace

Грешиш! Един господ знае кой откъде зарежда. Тези моите Мател се оказа, че нямам нищо общо с големия Мател. И там направих запитване. При мен има подобно изречение - 10 дни след като уж са пратили всичките ми играчки по куриер за БГ. А не си ли се замисляла, че не трябва да ти продават неналична стока - особено както е при мен през ибей. Това е скандално!

Последна редакция: пт, 09 ное 2007, 00:20 от danybon

# 535
  • в центъра
... Така,че спокойно,всичко ще е о.к. Peace

Аз не се съмнявам, че всичко ще е ок, но не мога да приема да са правят изказвания от типа
Аз пък мисля, че Владка, като няма възможност не трябваше да се замесва въобще в поръчката.
Ами mini_79, тя не се замеси, а я организира, има доста голяма разлика. По твоята логика, може да се каже: ти като си имала възможност да избираш, да си си взела нещата от магазина, не е трябвало да се включваш в поръчката!
Съжалявам, но изказвания от типа: аз знам как трябва да се направи, но няма да го направя, ще чакам някой друг да го свърши, ама ще му търся кусури, ме изкарват от кожата.  newsm61

# 536
За мен участието в поръчката с покупки, гарантира лична заинтересованост.
А сега- разпънете ме на кръста и ме замеряйте с камъни  Mr. Green

# 537
  Момичета,  по- спокойно, ще си издерете очите.... недейте така, всеки един си поема риска на едно такова начинание....ако щеш и всички да са коректни може и по пощата са загубят и пак да сме с пръст в... така , че дишайте спокойно, имайте търпение и ако ни е писано ще си получим нещата...
 А Владка като се е заела няма да се врътне накрая... все ще се покрижи момичето
 Влади, не се притеснявай ако можеш ги попитай дали са го пратили поне и кога.. а аз мисля ,че и не са олигофрени сигурно и на английски могат да контактуват..
 Аз поръчах самостоятелно от Мертина и беше им много смешен английския (the money is here) ама се оправихме... е чакам да видим кога и как ще дойдат ама...
 Търпение  и пак търпение  Hug

# 538
Момичета,
съжалявам, че нахълтвам във вашата тема, но искам да защитя Владка по една причина - австрийците се оказаха супер некоректни. Аз лично се разправям като луда с Мател. Писала съм си и с тези ваши хубостници. Съвсем ме усъмниха и затова тръгнах да пазарувам през ибей-а и пейпал-а от Мател и въпреки всичко пак се пробват да ме работят. От вчера си общувам с мамите от Австрия. Страшно съм им благодарна за съветите, подкрепата и помоща. Преди да нападате Владка прочетете в тяхната тема какво пишат за тази фирмичка  preissturz. Не е само въпрос на това дали им владееш езика или не. Аз ги побърках и пак се стигна до заплахи, че ще информирам компетентните органи. Така че вместо да се нападате, помислете дали не можете да се оплачите - задържат ви парите 2 месеца, аз за 10 дни нададох вой. Момичетата от Австрия са дали координати.
Наистина да спрем с нападките и да вземем да напишем един мейл, който разбира немски, ако може да го преведе и ако има възможност vladkab да им го пуска всеки ден профилактично. Щом danybon за 10 дена закъснение ги е задръстила с мейли и се е стигнало до заплахи, не можем повече да чакаме и да имаме каквото и да е търпение  Peace Все пак 2 месеца не са малко и колкото и да сме си направили сметката за нещата, които сме поръчали наистина скоро ще се обезсмислят. Не че децата няма да се занимават с тях, но няма да е същото. Аз вече взех гърне на малкия, защото е безсмислено детето да се нааква в памперса, като виждам, че показва вече кога идва акито  Rolling Eyes Но и другото ще чакам , тъй като не е малко пари, а и много ми харесва. Явно сайта е скапан и малко се поупарихме, ако знаехме че ще се получи така нямаше да поръчваме, но сега ще си носим кръста, колкото и да ни е неприятно. Наистина предлагам да спрем нападките, защото всеки си има гледна точка и за всеки неговото мнение е правилно. vladkab, имаш ли нужда от помощ за евентуално писмо, по-скоро за превода му? Започвай всеки ден да им пускаш мейли с питане за поръчката и да искаш възвръщане на парите от липсващите играчки. Ако трябва и ние като danybon да ги заплашваме и каквото там ни дойде наум, но трябва да има резултати вече. На мен не ми пречи и имам време да ги тормозя с мейли ежедневно, но незнам дали можв, ако не е от твоя мейл? Ако не пречи, давай номера на поръчки и всичко което е нужно, за да се знае за коя поръчка иде реч и да започвам да ги задръствам  Peace

# 539
  • София
Да побутна темата  Mr. Green
Влади, развитие някакво?
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт