КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 15 (Сезон 5)

• 42 616
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
То не е лошо да се следва това, което пише в Библията. Но пък и Диона прекали с глупостите. "Библията е написана с цел пропаганда и промиване на мозъци", е това какво изказване е? А и като ставаше въпрос за смъртната присъда, тя се е фиксирала само на "насилието над деца", сякаш това е единственото престъпление, повтори го сто пъти.  Въобще и Диона слушаше само себе си и не приемаше чуждо мнение, страшно ме издразни в този епизод.
Пък за дилемата Кариера/деца.... Ами окей де, ще си спреш кариерата за 2-3 години и ще си изкараш майчинството. В това време може да "пишеш" песни (тя каза, че не знае нотите), но все може да си твори нещо... Просто нейният дерт е, че няма да може да се чекне по клубовете, да xоди на "участия", тоест да капят xилядарки нонстоп. Е.. за малко може да се поспре.
Изказването на Мати: "Само аз и Дамян имаме деца" беше с цел да уязви останалите, да ги принизи, да видим колко той е преуспял в живота и да го смятаме за най-мъдър!

Добре, че го нямаше Дамян на тази мисия! Представям си какво философстване щеше да е... (на варненски диалект)

# 46
  • София
Много се изложи Мати, отива ми в минуса, винаги Дули ми се е струвал пичагата от двамата, ама кой знае може и той да е плоскоземец.

След последния ББ и Къщата не мога да повярвам колко плоскоземци има, мислех, че хората се бъзикат, уви...

# 47
Главата му е плоска на Мати, не Земята

# 48
Той след всичките глупости за плоската земя на друг въпрос се аргументира с "проста физика е това. Не сте ли учили?" 🤣🤣
Не положението е тежко там. Но хората са казали, че никога не е късно да станеш за резил.

# 49
Благодаря за новата тема!Вчерашния епизод го гледах до 30тата минута(имам войо) и още не съм на играта, но четейки коментарите се чудя дали да си го причиня Grin Неприятни са ми Дамян, Мати, Стела, Тянко, Габи и Кристофър. Харесва ми, че този път са сериозни с епизодите, но според мен се дължи на продуцентската компания.

# 50
Като цяло чуеш ли някой да се аргументира с "така пише в Библията", трябва да ти стане ясно за какъв човек иде реч.
Не съм гледал епизода, но като чета коментарите май разбирам контекста и по-скоро такова изказване говори за непознаване и неразбиране основния смисъл и цел на Библията, който е да учи на добродетели, любов и саможертва.
За съжаление това са думи, които не са особено модерни сред обществото, а камо ли сред инфлуенсърите.

Иначе в подобни предавания съм скептичен и към твърде "добродушните" образи и изпълнения. Според мен истинското лице на човек се вижда: 1) когато е сам; 2) когато е в сериозна трудност. Не изключвам, че някои хора там (например Диона) може да са там с цел да си поизлъскат очукания и скандален имидж. Надявам се да не е така, но не го изключвам.

# 51
Пък за дилемата Кариера/деца.... Ами окей де, ще си спреш кариерата за 2-3 години и ще си изкараш майчинството. В това време може да "пишеш" песни (тя каза, че не знае нотите), но все може да си твори нещо... Просто нейният дерт е, че няма да може да се чекне по клубовете, да xоди на "участия", тоест да капят xилядарки нонстоп. Е.. за малко може да се поспре.
Точно така е, в попфолка печелят точно от тези "участия", които е невъзможно да се посещават в напреднала бременност или с малко бебе. Петя си каза, че при нейната работа това по никакъв начин не пречи, даже много хора спекулират, че гледанията се вдигат при наличието на бебе.
Не разбирам защо почти никой не казваше, че "за него" е така, а си налагаше мнението.

Като цяло чуеш ли някой да се аргументира с "така пише в Библията", трябва да ти стане ясно за какъв човек иде реч.
Не съм гледал епизода, но като чета коментарите май разбирам контекста и по-скоро такова изказване говори за непознаване и неразбиране основния смисъл и цел на Библията, който е да учи на добродетели, любов и саможертва.
За съжаление това са думи, които не са особено модерни сред обществото, а камо ли сред инфлуенсърите.
Да, по-скоро искам да кажа, че имам против аргументът "това е така, защото го пише така в Библията, точка". Това е употребено в защита на плоската Земя между другото, мисля, че още повече се придобива представа.

# 52
Много поп фолк певици са ходили по участия в сравнително напреднала бременност. Спомням си че Емилия ходеше по дискотеките с издут корем. А и след раждането веднага тръгват обратно по участия.
Тоест това е макс 2-3 месеца без допълнителни доходи от участия.

# 53
А и като хора с доста добри доходи, могат да си наемат бейби ситърс и да не са по цял ден с децата, винаги да има кой да ги отмени. Какво да кажат другите, дето нямат доходи да наемат бавачки, а не могат и да си позволят да не работят и става доста трудно да се съчетава всичко това.

# 54
Имате доста розова представа за бременността и отглеждането на бебета, дори и при хората с неограничени финанси е възможно да не може да се намери кой да гледа детето. Също така има бременности, при които от втори месец си неработоспособен, както има и такива, в които до деня на раждането си в топ форма и на една жена могат да се случат и двете в две последователни бременности. Дори и да си от вторите, не е най-здравословното нещо да се лишаваш от нощен сън и да стоиш в задимени пространства.

# 55
Ама този епизод наистина защо свършва така 😀 Всеки път се изумявам колко неадекватна продукция гледаме.

Бо в началото на епизода пак коментира как Стела била двулична, а той? Не се ли видя той какви ги върти?

Мати отиде на страната на плоската земя само, за да е по-различен. Той сам обясни, че не вярвал баш в плоската земя, ама не вярвал и в кълбото. Винаги са ми били много интересни такива хора- дори и да е вярно, че Земята е плоска, това какво ще промени? И защо смятат, че ако има голям заговор, който крие от човечеството формата на Земята, точно те са открили истината?

За Луната… битката за Луната е била много ожесточена и предвид факта, че руснаците първи успяват да приземят летателен апарат на Луната, и аз имам съмнения дали първото кацане на Луната не е снимано тук на Земята.

За семейството не слушах много. Беше ми много тъп разговор/спор. Семейство не се изчерпва с децата, не знам защо се запънаха на тях. Който не иска да има деца, най-добре да няма, че резултатите от безразборното размножаване са потресаващи. Весо много глупаво се изразява.

За смъртното наказание пак глупости говориха. Някой от тези, които бяха за каза- “Никой няма право да отнема човешки живот” е ок, а ти тогава защо си ЗА смъртното наказание? Диона и тя пак всезнайка. Педофили, изнасилвачи, не знам си какво. Глупости са това. Колко хора са били осъдени на смъртно наказание по време на комунистическият режим просто, защото не са били удобни някому.

За браковете Мати пак наговори някакви глупости. Да имали права като от гражданския брак, ама да не се било наричало брак? Защо? Хиляди хетеросексуални семейства по света живеят без брак години наред. И пак говореха за продължаване на поколението все едно сме 1000 човека на Земята и ще измрем, ако Бо и Тянко не оставят поколение след себе си.

За изневярата Мати какви ги бръщолеви пак. Дървен философ с някаквъв комплекс все да е различен.

Последните три въпроса ми бяха скучни. Тази игра май са я разделили в два епизода, защото имаше едно изказване на Диона за “хората без матки”, което не го видяхме. А Дамян защо винаги удобно пропуска тези игри? Миналия сезон Биляна също излизаше, но нямам спомен да е пропускала съществени игри?

# 56
Диона не е толкова напред с материала,  но се чудя на певици от ранга на Преслава,  Емилия, Галена? Натрупали са огромни суми от участия, клипове и какво ли не, какъв ще е проблема да изкарат 1-2 години вкъщи?
Едно е майка с майчинство 1000 евро, ама ти си натрупал сигурно стотици хиляди и да не ти е най-важно да гледаш детето...

Попадна ми клип с Мондьо и може би Борис Дали да беше, там го питаха става ли се милионер с поп-фолк и той си отговори съвсем искрено, че да.

# 57
какъв ще е проблема да изкарат 1-2 години вкъщи?
Първата презумция в поп фолка е, че подобна почивка ще те вкара в десета глуха и няма да можеш да се върнеш обратно при топ имената.

А след това идва и алчността за повече пари. Преди еврото последно Галена и Преслава взимаха по 11 хиляди лева хонорар (като Галена от години е без продуцент и не отчита проценти). Преди правеха по 30 участия на месец - сметни за какви пари става въпрос.

# 58
Диона взема по 2556€ на участие. Преслава взема 7669€, ако е сама 10225€, ако е с бенд. Това са актуалните цени към януари 2026.

Диона няма толкова много участия, г/д по 5 на месец.

# 59
Диона не е толкова напред с материала,  но се чудя на певици от ранга на Преслава,  Емилия, Галена? Натрупали са огромни суми от участия, клипове и какво ли не, какъв ще е проблема да изкарат 1-2 години вкъщи?
Едно е майка с майчинство 1000 евро, ама ти си натрупал сигурно стотици хиляди и да не ти е най-важно да гледаш детето...

Попадна ми клип с Мондьо и може би Борис Дали да беше, там го питаха става ли се милионер с поп-фолк и той си отговори съвсем искрено, че да.
Преслава, Емилия и Галена изгряха на по 18 години. Първата роди след като беше 18 години на сцената, през почти всички от които е била едноличен лидер на компанията си по приходи. Татковците на децата на Емилия и Галена пък са доста заможни мъже и не са изпитвали напрежение да изкарват доходите.
Много важно е да се отбележи също, че допреди 10-15 години изпълнителите не поемаха почти нищо по песните, които пускаха, тъй като продуцентите ги финансираха. В последните години обаче получават съвсем нищожно продуциране (бях чела преди години за 6000 лева, а песен+клип струвало минимум 20000, което е много малък процент) и много от тях се самопродуцират. Тоест ние виждаме 2500 евро хонорар за Диона, но като трябва да даде 20000, за да пусне нова песен, още 2000, за да кара лъскава кола (защото се прави на много оборотна), още 1500 за наем, нови 1500 за лъскави дрешки, то тя не трябва да излиза от дискотеката само за да си поддържа "стандарта" на живот.
Тя затова беше една от най-шумните по време на пандемията, когато затвориха дискотеките. За 3 месеца бяха на 0 всичките от тези по-новите.

И после чалга културата не вредяла.

Общи условия

Активация на акаунт