🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 10 547
  • 431
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, а вие как се обезкосмявате? Ако е сами в вкъщи, как се справяте вече? 🤭

Относно обиколника (с дървена кошара съм) за сега няма да взимам. Но може би като стане по-голям ще трябва.

Иначе аз още не съм почнала с пазара, че имаме още някакви неща да купуваме за вкъщи, също и още един майстор чакаме. Но вече от другата, по другата седмица почвам, че то времето си минава. Поне списъка е готов и мисля нещата да ги вземем от 1 магазин, макс 2. Не ми се обикаля цяла София за по едно нещо😄

Относно бащата в болницата, аз съм в Токуда и няма такава опция да присъства с мен на раждането. А й да ви кажа честно май и аз не искам, нищо че ме е супер много страх😄

# 361
Обезкосмяването е цяло приключение 🤣🤣
Засега вкъщи с бръсначка, така процедирах и предната бременност. Накрая и мъжът ми ще помага, няма къде да ходи 😁
Иначе живот и здраве, ако стане за вбак, ще присъства на раждането. За съжаление на секцио в Надежда не могат да присъстват външни лица. Има болници в София, където и по време на операция може, но не бих отишла да раждам там само заради това. След това в болницата даже предпочитам да не съм сама в стая, добре си изкарахме предния път и подържаме връзка с една от съквартирантките все още.

# 362
Аз преди десетина години правих лазерна епилация и съм много доволна. Ама може да има някой косъм появил се от хормоните, трудно ми е да проверя обаче 😂 Иначе на една приятелка мъжа й ми даде съвет. Крем депелатоар на Veet с алое вера. Той ползвал тоя метод като го оперирали от херния.

# 363
И аз бях с лазерна преди първата бременност. В началото всичко беше топ обаче от хормоните се появиха пак все едно никога не съм ходила на лазерна. Успях да направя 3 процедури преди да забременея пак и сега отново все едно нищо не съм правила 😑
Това е едно от нещата,  които ще започна първо след раждане/кърмене.

# 364
О, не, при мен ако има, то е около срамните устни, в никакъв случай, колкото преди да започна.

# 365
Лазерната епилация е от най-добрите ми инвестиции. Като клекна и каквото махна, то почти няма. Като родя задължително пак ще ходя.

# 366
Тъкмо се бях наканила и аз да ходя на лазерна и забременях. Няма търпение да мога да ида, както и за някоя друга процедура за лице. Ама за сега ще си действам с бръснача явно😃

# 367
Момичета, да се включа и аз, че бях поизчезнала 🤣. Бях се разболяла, а преди това имах много тежък период на умора. Направо беше кошмар, и киселини, от които не можех да спя(нищо не помагаше и спях 3-4ч полуседнало, кошмар).
Онзи ден си мислех, че бременноста е наистина самотен период, но аз съм малко саможива последните години. Като цяло с мъжът ми прекарваме свободното си време и не ни тежи, само го търсим. Подтиквам го да се вижда с приятели, но не са на същата вълна, а и си има негови хобита - падел, китара и игри - та не го мисля 🤣. Уви, двете ми най-добри приятелки са далече, едната в другия край на България, а другата в другия край на Европа, но редовно с е чуваме. Те много ми помогнаха със съвети и списъци. Даже станахме още по-близки, като сме на една вълна. Със свекърва ми много се сближихме също, тя ми е подкрепа, освен майка ми и сестра ми. Имам си още 1-3 приятелки и ми стига на този етап. Хората идват и си отиват от живота ви, важното е, че имаме подкрепящи партньори.
На никого не давам да ми раздава акъл, ако не е поискан. Много “режа” и съм на моменти безпардонна. Не апелирам за такова отношение, но по принцип съм такава и през бременноста, не стана по-добре🤣. Травмиращи истории за раждане, кой колко качил, ама как нямало да спя, как лесно не се ставало майка, как така съм тренирала - често ги карам да се засрамят и после са много мили.
В 3-4м, излизам с кучето на разходка. Непозната, възрастна жена ми препречва пътя и ми обяснява - ама раждайте деца, стига с тези кучета. Обясних й, че съм бременна, много се засрами. Но не спрях до тук, а я последвах и я питах, ами ако не бях? Ако не мога да имам деца? Ако съм изгубила дете? Направо й идваше да потъне в дън земя.Бях с приятелка на телефона, когато се случи и тя каза, че ако не го е чула с ушите си, нямаше да повярва, че има такива хора. Друга пък ми държа сметка, докато ми взема кръв, защото споделих, че ми става лошо и да ми даде няколко минути седнала - лесно се не ставало майка. Питах я това ли й е критерия за добра майка и каква е статистиката й по този повод. Тези хора не очакват да им отговорите, за това и изпадат в шок, когато се случи. Още повече, когато си много учтив човек(знам, че от по-горните примери не звуча така, но на 90%съм адски любезна и учтива🤣).
Иначе всичко сме купили май, без малки неща - козметика, памперси, биберони. Гледах да се огранича откъм дрехи, защото умаляват бързо. Трябва да си стегна багажа за родилното, но още отлагам, въпреки че ми остават само 4 седмици 🤣🤣🤣.
Намерихте ли педиатър?

# 368
Аз съм на малко по-различно мнение и поне засега изобщо не се чувствам самотна 🙈Вярвам, че този процес е двустранен и че не трябва да спираме да се интересуваме от приятелите си и да се вглъбяваме изцяло в това, което ни предстои. С правилния баланс според мен спокойно можеш да поддържаш връзка с всичките си най-близки хора — включително и такива, които нямат деца (както е при мен масово).

С най-добрата ми приятелка например буквално сме в контакт всеки ден, нищо че ни делят 500 км. Тя роди точно преди 1 година и беше бременна в период, в който аз тъкмо бях загубила дете. И за двете ни беше трудно да запазим връзката си тогава, но успяхме. Тя доста дълго време се съобразяваше с това, че ми е трудно да слушам за бременност и раждане, и някак си намерихме начин да останем близки, въпреки че и двете бяхме в много различни моменти от живота си.

А иначе на съветите от знайни и незнайни хора просто им се смея и си продължавам напред. 😂 Имам чувството, че голяма част от тези коментари идват от хора, които правят деца, без изобщо да си дават сметка какво предстои, и в процеса напълно губят собствената си идентичност.

Аз винаги казвам, че за мен, колкото и да е желано едно дете, то трябва да се впише в моя живот, а не аз да завъртя целия си живот около него. Трябва да намерим някакъв баланс, в който всички да сме добре, а не аз да престана да бъда себе си, защото вече съм майка. За мен това просто не е здравословно.

Иначе ние успяхме да намерим педиатър — личната лекарка на мъжа ми от бебе записа и нашето бъдещо бебче 🙈

# 369
Tally, много ме кефи как им отговаряш, ще си открадна някои реплики.
Аз съм запазила час за 08.10 при лекаря на племеницата и ще се надявам да ни приеме.

Ели, за двустранния процес, аз останах с впечатлението, че комуникацията е била само от страна на момичетата в групата. Та явно от другата страна няма желание. Колкото и да балансираш, ако отсрещната страна не желае да поддържате връзка, няма да се получи.

Ето ви и снимка на един лигльо, който ме преследва и ни вика един час, докато не си полегнах с него, за да го "приспя" Grinning

И другите двама от тази сутрин.

# 370
Оле, Мини, минавам само да кажа, че котаците са страхотни. Heart
Аз съм с две кучета, но те са твърде стресирани от пищящия тодлър, за да ми обърнат внимание и да си легнат при мен.

# 371
Момичета, в 34 седмица съм и имам бяло течение, без мирис е, но забелязвам по 2-3 пъти на ден следи по бельото. Пускахме стерилна урина, вагинален секрет - всичко е окей, та сега не знам опасно ли е? Някоя от вас да има подобен проблем?

# 372
Аз имам от към два месеца вече. Правим цитонамазка и пускам микробиология, нищо не излиза, но АГ каза, че е нормално при бременност да има течение. Стига да няма мирис и сърбеж, всичко е наред.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2026, 10:01 от AriaOY

# 373
Аз също имах доста обилно бяло течение и се оказа, че имам бактерия. Но не беше нещо страшно или опасно, просто трябваше да се лекува. Но иначе на мен доктора ми каза, че е нормално по засилено течение по време на бременност.

Малко отклоненение. Последната една две седмици от време на време усещам моментна болка/напрежение под гърдите и трябва да сменя позата за да отмине. На вас случвало ли ви се е?
И също, супер много ми остават следи на корема от банелите на сутиена. Да си взема нов сутиен ли, по-подходящ?😄

# 374
Аз имам от началото засилено течение, бяло, прозрачно, като желе, воднисто. Сто пъти пусках микробиология и нищо няма. АГ каза, че е нормално. На следващия път ще пускаме последно преди раждането. 😁
Vall, и при мен е така с обикновените сутиени. Аз съм си взела за бременни и кърмачки и също от едни от Пепко безшевни и с тях нямам такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт