Отговори
# 210
Двучасовите серии ще ги разделят на три предполагам. Въпреки че има доста по 2:30-30мин, тях вече не знам...

# 211
И на мен ми направи впечатление, че количките ги няма в първи епизод Simple Smile
Иначе са ги изчислили 150 епизода ще бъдат, ще имаме доста време да си гледаме Simple Smile

# 212
Сега гледах първата серия на Мечтата на Ешреф.
Моите впечатления:
-ужасно изрязани сцени Confused
-с дубльора на Ешреф да кажем, че съм ОК, но дублажът на Йомер е ужасен!
-неговият разказ беше най- емоционалната част от всяка серия, но тук няма никаква емоция!
- серията е толкова кратка, че изобщо не успява да те грабне.
- музиката, която е много въздействаща, също е орязана
Не случайно първите реакции на хората  в по- голямата си част са негативни.
Извадих някои коментари:
Първа серия е тотал щета ,изобщо не грабва и може да те откаже от сериала,въпреки Чаатай.А той гледа само като бивол цял епизод и даже дума не казва 🤣Демет си е дърво винаги,няма какво да в коментирам ,тя става само за модел но като актриса е гола вода.

BlueBird7195 Изгледах целия сериал. Наситен с много жестокости и убийства , които в една серия е трудно да ги преброи човек. Насилих се да го изгледам до края. Нищо особено, посредствена игра на Демет. Чаатай е по-добрия, но въпреки това не им се получи. Може би куцаше сценария. Накрая го притупаха, защото на Чаатай приятелката много го ревнувала , висяла постоянно на снимачната площадка и не му разрешавала даде целува с Демет.

Eli Djevizova Демет си е дърво във всеки филм с който и да си партнира все е тая,даже в оригинал като я слушаш на турски все едно декламира-красива жена но не става за актриса и не знам какво само я лансират.Чаатай е класа голяма но защо се е снимал в тая криминална боза не знам.

Много, особено начина, по който Чаатай пресъздава образа на един много, много уморен от разочарованията, предателства, тежкия си живот и най-вече липсата на обич. Великолепна игра на актьора!

Чаатай , след всички сериали до сега , помислих , че нещо са се объркали в хвалбите. Честно нищо не разбрах от първата серия. Но като знам какъв актьор е, ще продължа , защото може би това нарочно е така. Добри актьори и ще го гледам. Демет ,
 визоално не е харесвам, но като актриса е много добра.
Търпение приятели, щом го хвалят , заради Чаатай ще продължа!

Сериал на световно ниво с великолепната игра на красивите, харизматични и талантливи Демет и Чаатай със страхотна химия помежду им и силната игра на другите артисти! ❤️🔝👏🔥Но дублажът е ужасен! Неудачно подбрани гласове на главните герои, на разказвача Омер и на други също. Винаги бг дубльорите говорят с придихание, прекалено изразително, много дълбокомислено и с неподходяща интонация, жалко. Това е филм, кино , не е театър, има разлика. И от този лош дублаж губи страхотния сериал.
За тези, които възхваляват Далечен град и Шербет от боровинки , да, хубави са , но локални, показват се лични и по-затворени теми, а Ешреф Руя засяга общочовешки теми и ценности.

Ужасен дублаж! Оправете си превода ! 10 мин от филма бяха премахнати..

Уникален филм гледайте го 1-2 епизода и ще ви въведе в историята

До 20 мин.гледах и го махнах,но който го е гледал каза,че е много хубав

Сериала е много хубав ,държи зрителите в под напрежение,но ако имате възможност гледайте го по интернет.
Озвучителя на Чатай- Ешреф не може да пресъздаде емоциите на героя.

Не!Това е най-отвратителната му роля !А в комбинация с Демет още повече.

Слаб сериал!
Нула химия между него и Демет!
Вече става банален ,с вечната бандитска роля!

И още много.
Жалко! Никога не съм вярвала, че един хубав сериал може да се съсипе по такъв начин!

За мен иначе си беше сантиментално и сега продължавам с втория епизод.

# 213
Сменили са и музиката на интрото Sob

# 214
Здраввйте момичета,
Какви емоции, но ние знаем какяо следва 🙂
И то без анализ на ИИ ...извинете 😬 трудно ми беше да се въздържа .... когато няма какво да кажеш ползваш ИИ - ТОЧКА! ✌️
Та, Ели Simple Smile
Има време ... а, и тези липсващи колички видяхме всички Simple Smile
С нетърпение гледаме и чакаме оригинални мисли ✌️🍀🧿

# 215
Не знам, само аз ли имам такова усещане, но ето, сега сцената със сирачето, не ме трогна така, както в оригиналната серия.
Confused

# 216
И аз гледах сега втория епизод. Както Хриси каза, сменили са музиката на интрото. Но това защо? И изобщо имат ли право. Ясно е, че за да си напаснат времетраенето режат, но това наистина вреди на сериала. Тази вечер ми направи впечатление, рязката смяна на сцените. Сякаш в оригинала не беше така.

# 217
Не си само ти Нези, аз се натъжих, ама малко. Много монотонност, нищо общо с оригинала.
Съгласна съм с повечето коментари.
За сега гласа на Нисан горе-долу ми допада.

Тина, писали сме по едно и също време.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 08:54 от eliet

# 218
Ели, и сцената със сирачето бяха орязали. И аз мисля, че разговора им беше малко по-дъдълг и по- прочувствен.

# 219
Здравейте,  момичета!
Отдавна  не  съм  писала в темата.  Не  гледам Ешреф по ТВ, но ви  чета и  виждам недоволството ви от сериите по БГ телевизията. Искам   да  кажа обаче, че  българите  нямат вина  за  това (освен за дублажа), сериала  е така нарязан  и  изрязан  от турците, те  така го  продават  за  чужбина, дори  и  смененото интро. Никой  в БГ не си  играе да  монтира или реже на по-кратки серии сериал, нито пък да изрязва сцени, просто така е закупен. По този начин не е само този  има  и други сериали така  изрязани, но за сметка на това понякога има добавени сцени, които не са включени в сериала за Турция.

# 220
Здравейте! Така си и помислих, едва ли българите, а и други държави имат право да правят такива промени. Сега вече съм убедена, че не започна със смъртта на Ешреф заради това, че не се връзва с начина, по който свърши. Нарязването се отразява, да, но и гласовете също. Както каза и Ели, засега само женските гласове не ме дразнят.
Аз май ще чакам да се събират по две три серии и тогава ще ги гледам, защото така не ми октава врема за Йешилчам. Вие продължавате ли с него? Хубав ден на всички!

# 221
Добро утро!
Цвети, благодаря ти за това уточнение! Честно казано, аз не съм гледала много сириали по телевизията, с изключение на Огледален свят, но тогава още не познавах Чаатай Улусой като актьор. Сега вече разпознавам гласа му, харесва ми да го слушам, харесва ми начинът, по който контролира интонацията си в по-драматични сцени и не бих заменила оригинала за нищо на света. Та аз започнах от нулата, научих цял език, за да мога да му се наслаждавам напълно! И сега продължавам да уча, ​защото, когато научиш езика до такова ниво, че да доловяш тънкости, връщане към дублирани версии наистина няма.
Понякога дублажът просто не успява да предаде истинската емоция, а според мен в "Мечтата на Ешреф " се случва точно това.
Ще попитам румънките дали са доволни от техния дублаж, защото го излъчват и по румънската телевизия.

Тина, аз си продължавав с Yeşilçam, но тези дни не съм го гледала, защото нямах възможност.

Желая ви прекрасен ден! Hug

# 222
Добро утро!
Хубаво е език да знаеш, турския не е толкова труден. Аз миналата година го започнах сама да го уча, после с една приятелка туркиня, но спрях, не усках да смесвам нещата. Сега си намерих друга учителка, жената преподава на интернешънал студенти, живее в Истанбул много е готина, но аз съм несериозна, постоянно се оправдавам, че нямам време. Наистина се иска да се заемеш и да имаш време. Желание имам, дано живота ми го наложи по друг начин да го науча турския език (по необходимост да речем).🍀

Цвети, благодаря за разяснението!
Гледала съм и аз само Огледален свят по телевизията, после два пъти онлайн със субтитри, такова орязване и разминаване,  нямаше. Мисля, че 1:1 с оригинала.
С "Eșref Rüya" много непрофесионално са подходили, все пък продават емблематичен сериял.😏
Предполагам, че за всички държави го продават изрязан и променен по един и същи начин.
Можеше нашите да го пуснат по две серии поне една след друга, по 45 минути и с 2,3 реклами, дразнещо- тъкмо си седнал и трябва да ставаш. Привърженик съм на "маратонното" гледане и субтитри🙏
Аз също продължавам с "Yeşilçam".

Хубав ден от мен!💐

# 223
Misc LoudspeakerMisc LoudspeakerMisc Loudspeaker
„UYKUCU “ скоро ще се излъчва по Star TV

Оставаме в очакване на точната дата, пък току- виж след това да се появи и с български субтитри! Pencil2

# 224
Нези, и мен не ме трогна сцената между Ешреф и Йомер.
Гледам същия сериал, ама само го гледам, много плосък ми идва по тв, никаква емоция не ми носи. Рязката смяна между сцените не ми е направила впечатление, нито, че има и други отрязани моменти, но има нещо, което сякаш не е наред. Дали в епизодите нямаше фонова музика, която тук липсва?

Цвети, благодаря за информацията. Има логика да не си ги режем и монтираме ние сериалите.

Общи условия

Активация на акаунт