Отговори
# 225
Хриси, и аз постоянно се чудя къде е разликата. Може би наистина е във фоновата музика. Спомням си, че в сцената с Йомер имаше такава и тя много допринесе за нейната сила и емоционалност.
Яд ме е, защото ние вече знаем как е в действителност, но има хора, които тепърва ще го гледат и началото не им харесва. Confused
( познавам лично такива)
Аз толкова много го рекламирах и препоръчвах, а то...в момента дори мен не може да ме впечатли!
Дано поне с Uykucu да се раздвижат нещата и да го качат или в международния Netflix, или да го преведат на български.

# 226
Надявам се за новите зрители не изглежда така плоско представен сериала, предвид всички възхвали, които сме казвали. Ще продължа да го гледам, особено първи сезон, че ми е много любим.

# 227
От коментарите, които прочетох, а и от лични разговори, останах с такова впечатление, за съжаление...Neutral Face
Все пак се надявам, че ще му дадат шанс и ще  проявят търпение да се разгърне историята. Wink
Итир е публикувала тези снимки от Париж

Текста под снимките е:
" този град и аз имаме специална връзка "
Не знам дали снимките са от предишното и посещение в Париж или вече е там за сватбата. Само ако знае, че и ние се вълнуваме! Wink

# 228
Аз снощи не успях да гледам и затова си мълча повече. Обаче това, което си спомням от реалния сериал е, че вие много се развълнувахте на тази сцена, а аз не чак толкова. Може и да ми е било неудобно да си призная, че тази драматична сцена не ме е трогнала толкова. Аз не пролях нито една сцена. Харесваше ми играта на всички, но някок сцената беше предвидима и просто това очакваш.
За накъсаните сцени според мен си беше и преди така. Аз го отдавах на кратките срокове за монтаж.
Тук определено има много обработка на кадри. вече споделих за твърде напудреното лице на Нисан. Но и на сцената с ходещия покрай брега Ешреф е променено лицето му. Още преди да тръгне сериала ги даваха тези кадри на Ешреф с тъмното палто и белия шал. На тях го помна, че беше преди да се е вталил драстично. Беше леко подпухнал. А в първи епизод го гледах сега със слабото и свежо лице.

Като се замислим има толкова по-некачествени сериали, защо точно на този хората ще намират косури.

# 229
Мисля, че снимките на Итир са от днес.

И аз го препоръчах сериала "Мечтата на Ешреф", ама лошото е, че издавам какво ще се случи🤭.
Впечетлени са от Бюшра Девели, казват, че тя е най-хубава в сериала.
И знам, че ще го гледат. На мойте дружки им е интересно защо толкова аз харесвам Чаатай,  казала съм "гледайте го"...

# 230
Мисля си, че проблема е, че в един реален турски епизод, се случваха толкова много неща, а сега тук, за тези 45 минути - не. Историята е още в много начален етап. Не се е завързала интригата. Още няколко епизода и всичко ще си дойде на мястото. Както казва Гери, сериала е качествен, и няма как да не се хареса. Все се каня да ви питам каква е историята с количките на прозореца?

# 231
И като казахте Итир се сетих, какво не споделих. Вчера беше качила реклама на нейния сериал. Гледах го без звук, но кадрите бяха от София.

# 232
Да, и аз видях,че някой сериал започва с кадри от София, но не знаех, че Итир участва в него.
Тина, когато бяхме в Истанбул и посетихме сета на Еşref Rüya, сериала още не се излъчваше, но снимаха 3 епизод мисля. Ние подарихме на Чаатай една количка, като Кадилака Шам фъстък, само че черна. И после, когато сериала започна, забелязахме, че в първи епизод (който е сниман преди нашето посещение)няма колички на прозореца над леглото на Ешреф, а след това се появиха. Дори видяхме и нашата количка.
Може да се каже, че нашия подарък е дал тази идея или поне ние така си мислим. Wink

# 233
Показвам нагледно.

# 234
Netflix MENA сподели в официалния си Instagram акаунт снимки от поредица турски продукции, включително продукциите The Protector, Terzi и Kübra, всички с участието на Чаатай Улусой, с посланието:
Всяка продукция е по-силна от предишната“.

(Netflix MENA, специално предназначено за стрийминг съдържание, регионални сериали и локализирани планове в Близкия изток и Северна Африка.Обхват на услугата:
Персонализирано програмиране за арабските пазари, включващо оригинални арабски продукции, наред с международни филми и предавания).

# 235
Аз подозирам, че са “попреработили” някой от сцените, за да отговарят на по-широк кръг от морални ценности. Летяла съм с търкишеърлайнс до Щатите и обратно преди години. Престанете си за 10-11 часа колко филма съм изгледала. Бяха цензурирани. И сцени и реплики.

# 236
Здравейте момичета,
Обикновено когато продават сериал, той търпи вид трансформация за съответната публика, която  ще го гледа. За Евролейски страни е едно, за Азия друго.. Някои сцени може да са по смели за нас сега.... ще гледаме и търсим разликите! Simple Smile

# 237
Аз исках да кажа още нещо във връзка с първите реакции към Мечтата на Ешреф.По принцип тези коментари изобщо не ме интересуват. Не знам кой стои зад тях - на каква възраст е, с какъв интелект е, какво харесва, дали не е от тези, т.нар. хейтъри, които трябва непременно да са недоволни и т.н. Може би след всички негативни неща, които съпътстваха финала, имах нужда да прочета нещо хубаво, затова първоначално се разочаровах.
Иначе, за мен, Ешреф ще остане специален.
 Когато един проект, даден герой или актьор докосне нещо лично в теб, той престава да бъде просто поредният сериал по телевизията, а се превръща в емоция, в спомен и в преживяване.
За съжаление Ешреф ще остане този образ, за когото Чаатай не успя да разкаже, просто не му беше дадена възможност. Confused
А той направи наистина невероятен, силен и плътен образ. В комбинация със стила на Етем Йозъшик, потенциалът беше огромен и е наистина жарко, че на Ешреф(Чаатай)не му беше дадено достатъчно време и пространство да разгърне цялата си дълбочина. Остава едно усещане за незавършеност и за история, която заслужаваше да бъде разказана докрай.
На мен ми е важно мнението на хората, които познавам и ценя, а вие сте точно такива. А колкото до анонимните коментари и хейта в мрежата, не съм учудена. Онлайн пространството често е пълен отдушник на чуждо недоволство, което няма нищо общо с реалната стойност на това, което виждаме на екрана. Изкуството е лично усещане. Важно е какво е оставил този герой у тези от нас, които наистина са го разбрали и усетили.
Тази снимка ми е една от любимите, защото съм я видяла с очите си.

# 238
Тинче,
Това с количките беше много интересно, защото ние знаехме подаръците от нашите момичета, беше прекрасна изненада Simple Smile когато гледахме серията и се появиха Simple Smile
Аз лично бях на семейно пътуване в Словения, Италия и Хърватия, иначе нямаше сила да ме спре тогава да бъда с тях! Simple Smile

Нези,
Благодаря ти, ❤️ да прочетеш нещо смислено без ИИ.
И в този ред на мисли, Джорж Клуни във Венеция предупреди за заплахите  от ИИ. А , Той получава награда за цялостно творчество! 😉

Любимия Чаатай , с любими хора ❤️

Последна редакция: ср, 02 сеп 2026, 22:38 от nanni_123

# 239
Тази вечер серията ми хареса.

Без гласа на Ешреф, с него най- вероятно няма да свикна.
Тина, права си, че действието се развива бавно,но гледащите турски сериали по ТВ, трябва да са свикнали с това.
Нани, напълно разбирам позицията на Джордж Клуни. Той говори за нещо много опасно- загубата на способността ни да различаваме истината от измислицата.
 „Все по-трудно ни е да разпознаем истината“, каза Клуни пред репортери, добавяйки, че разрастващата се технология може да накара хората да се съмняват в истинските доказателства.
"По-лошо от това, защото отравяте кладенеца на казването „може би това е истина“, „може би това не е“, а след това, когато видите истински неща, които наистина са истина, хората могат да кажат: „Е, това е фалшиво“

И ние тук много пъти сме говорили на тази тема, тя е много дълга. Самият факт, че една снимка е публично достъпна в интернет, не означава автоматично, че лицето на човека в нея е свободен материал за всякаква употреба. Има голяма разлика между „фенско творчество“ и подмяна на реалността. Например някой прави художествен портрет на актьор в измислена среда. Това може да бъде напълно безобидно - особено ако е очевидно, че е художествена интерпретация.

Но съвсем друго е да вземеш лицето на реален човек и да го поставиш до друг човек, с когото той никога не се е снимал, така че изображението да изглежда като истинска фотография и да създаваш  събитие, което никога не се е случило.
Като това, например. Grinning

Радвам се, че тук не сме любители на ИИ изображенията.

Общи условия

Активация на акаунт