Отговори
# 75
Нези,
Благодаря за тази разкошна принцеса,
Представям си я  да носи халките някой ден на Amca  Чаатай  Simple Smile

# 76
Nanni, още нещо за теб, но и за всички тук, защото ние си харесваме Аслъханче. Heart

https://x.com/geccecom/status/2092202326010335664

Аслъхан Малбора в момента е сред вестниците с успешната си актьорска игра и поразителната си красота, но кариерното ѝ пътешествие не започва на снимачната площадка, а с инженерно образование. Следвайки напътствията на семейството си, Малбора учи в Истанбулския технически университет, където открива страстта си към актьорството, което в крайна сметка променя хода на живота ѝ.

Дъщерята на инженерно семейство, която искаше да стане актриса

Родена на 27 март 1995 г. в Афионкарахисар, Аслъхан Малбора завършва основното и средното си образование в родния си град. През 2012 г. се мести в Истанбул за университетско обучение, където получава дипломи по хранително инженерство и химическо инженерство от Истанбулския технически университет.

(Ясна, тя ще ни се окаже колежка Wink)

В предишно интервю тя открито обясни как инженерните традиции на семейството ѝ са повлияли на избора ѝ на кариера. „Цялото ми семейство са инженери“, каза актрисата, добавяйки, че когато достигнала университетска възраст, казала на семейството си, че иска да бъде актриса, но те не били много ентусиазирани да учи в консерватория. Затова тя смятала инженерството, по собствените си думи, за „златна възможност“.
По време на обучението си в ITU (Истанбулски технически университет), Малбора, не желаейки да отлага повече интереса си към актьорството, започва да взема уроци по актьорско майсторство в Academy 35.5 Art House. Там тя посещава основни курсове по актьорско майсторство, движение и сценично изкуство. Така, докато продължава инженерното си образование, прави първите си професионални стъпки към мечтаната си професия.

Въпреки това, едновременното поддържане на две различни образования и натоварен работен график се оказва трудно. В по-късно изявление Малбора казва, че е отпаднала от програмата си по химическо инженерство, но е завършил специалността си по хранително инженерство. Тя заявява, че е започнал да се занимава с актьорско майсторство, докато е учила в университета, и че и е било трудно да се справя едновременно с обучението си и натоварения работен график.

Нова глава с първото екранно изживяване
Професионалната актьорска кариера на Аслъхан Малбора започва през 2017 г. с ролята на Зейнеп в сериала „Seven Ne Yapmaz“. След това тя се появява в продукции като „Kalbimin Sultanı“, „Ağlama Anne“, „Her Yerde Sen“, „Gel Dese Aşk“ и „Üç Kuruş“. Тя участва и във филмови и дигитални платформени проекти, достигайки до широка публика, особено с изпълненията си в „Üç Kuruş“ и „Kübra“.

Историята на Аслъхан Малбора, която започва с инженерно образование и продължава с актьорско майсторство, е забележителен пример за това как решение, взето по време на университетските години, може да промени хода на кариерата.

# 77
Нези,
Доста завидно образование има, браво на Асли!
Ем умно, ем талантливо, че даже и красиво 😉
Харесали сме си я за снаха, това е 🧿🧿🧿🧿🧿🥳

# 78
Намерих клипчето, с интервюто и за Vogue, което ви бях превеждала.

Вижте дали случайно няма автоматичен превод.

# 79
Аз не успявам през телефона да ги стартирам, но и се насладих, толкова естестввно сладка и закачлива е, прелестна ! Наиатина се радвам, че Чачо е с нея Simple Smile

# 80
И поредното напомняне, че остават само
6 дни до началото
на "Мечтата на Ешреф" по Диема Фемили

# 81
Много е сладка Аслихан!
Инженерното образование не е лесно, хубаво е, че е преоткрила актьорското майсторство, страхотна е и като актриса!
Мойта дъщеря се отказа от курсовете по актьорско майсторство, не е за всеки, трябва да ти идва от вътре. Остави само пеенето.
Тъй, че едно голямо браво на Аслихан!👏
Момичета, гледайте си "Yeşilçam" аз съм малко заета с курсове, щуротии и незнам дали ще мога да ви догоня. Така, че смело напред...

Аслихан & Чаатай ♥️♥️, излишно е да казвам, че ги харесвам!

# 82
Ако някой смята, че да завършиш техническа специалност е лесно, май не е стъпвал в университет и няма никакво понятие от учене.
Независимо в коя част на света учиш, е достатъчно престижно да кажеш Инженер!
А, актьорството е дарба, тя просто си го може, камерата я обича .... и да не е толкова необходимо да завършиш университет! Но е важно да имаш правилна дикция, добро звукоизвличане, приятен тембър, ... защото освен талант си трябват и някои  дадености 🙂

# 83
Така е, Nanni! Hands V
Момичета, за Yeşilçam предлагам, тъй като го гледаме с различно темпо, тези, които сме по- напред, да използваме скрит текст.
А останалите, ще се включват с техен коментар, когато искат и до където са стигнали.

# 84
Не виждам смисъл да крием текста. Ако някой не иска да не чете. То май не сме много гледащите и без това.

А за инжинер Аслъхан ще кажа само браво. Права е Нани, че навсякъде по свето това е титла и значи нещо. Всякакво образование е плюс за човека. Ако ще да го ползва. В много държави, където жената традиционно гледа децата и не работи, тя пак завършва висше образование. За да е достойна майка и пример за децата си. За да има сериозна обща култура и за да има очи да види широкия свят. Да, не е най важно да имаш диплома от университет, но тя ти дава една друга переспективен за живота.
Ето Чаатай няма диплома от университет, но това не го прави неграмотен, необразован и по-малко важен човек. Но не всеки го носи просто така това нещо. Съжалявам, но ще кажа, че хората, които смятат образованието за загубено време обикновено не стигат далеч. Ако щете в мисленето си не стигат далеч. Няма да кажа и, че много хора с образование не виждат по-далеч от носа си. Но това е манталитет или просто черта на характера.

# 85
Момичета,
Не крийте текста, аз чета наред Simple Smile
Не гледам, за съжаление....
Да, допълня... Една образована жена е класи пред всички останали, които нямат желание за учене! Аслихан е класи и колкото и да си мислят някои, че не е известна...това ми прилича на болните мозъци, които плюеха Гупсе, - съпругата на  Баръш Ардуч... често го пиша. ..но този хейт ми прилича на техния, ... само, че се оказа, че Гупсе си е доста харесвана в Турция, но не и от феновете на сериала ЛПН ... Баръш Ардуч и Елчин Simple Smile - всички искаха да са двойка.... кълняха Гупсе да загуби бебето 😡....
Към днешна дата щастливо семейство с една прекрасна дъщеря! Пиша това, да се осъзнае, че  Земята с върти... само да го напомня, от Долно нанагорнище например- нищо не зависи!  Кой разбрал - разбрал! Ако не - да смуче цигарата за още бръчки! Жалко...

# 86
Ох, Nanni, ще ме умориш! Kissing Heart
Но си права, защото тези, които най- много критикуват и дават оценки са тези, които са постигнали най-малко в живота. Тяхната единствена задача е да пилеят времето си в социалните мрежи и форумите, без да си дадат възможност да разберат, че съществуват и други неща.
Аслъхан е свежа, любопитна, любознателна, умна, красива и артистична. Може да не е най- добрата актриса, но работи, твори, пресъздава образи. Мен, например, ме докосна в Кюбра. Не е случайно, че Чаатай я е избрал. Той е имал възможност да бъде с много красиви жени, но Аслъхан е интересна.
Мечтая си някой ден, през новия театрален сезон да се организираме и да отидем да я гледаме в театъра.
А мечтите са за сбъдване, нали! Hug

Последна редакция: вт, 25 авг 2026, 22:11 от NeZ_9

# 87
Ооо, Дааа
С Вас съм!
Вече знам, че Нези носи късмет 🥳
Нези,
Изключотелно неприятно е, когато една жена се подценява! Млада, красива , умна, талантлива и всеки,който просто се вихри в соц.мрежи коментира каква била... без професия,образование, или в трета възраст,който освен, че е недоволен от цените на пазара и еврото - видиш ли, що пък Аслихан трябва да  хваля... ей такива негативи ми идват в повече..... А хейта с финала .... ми прилича пак на коментираното ..само, че Гупсе е била винаги там 😬😬😬 а милата Асли едва веднъж и я разкостиха... ноооо според мен от това я бетонираха 🥳🥳🥳 / обратна психология/✌️  Ще видим ❤️❤️❤️🧿🧿🧿

Последна редакция: вт, 25 авг 2026, 22:32 от nanni_123

# 88
Аз съм ОК, за Йешилчам, както и да решите. Исках преди да премина към 5 епизод да кажа, че ми хареса да  гледам как Тюлин прави първите си стъпки пред камерата. Вижда се как под ръководството на Семих тя бавно преодолява страха си и започва да се превръща в истинска актриса. Семих продължава да я закриля, но в същото време изисква максимума от нея, като не прави компромиси, дори когато ресурсите му са оскъдни.
Разбира се, акулите в Йешилчам не стоят със скръстени ръце. Капаните за Семих започват да валят един след друг. Уникален беше онзи сръчен блъфьор Семих, който с невероятно хладнокръвие и бърз ум намира изход от ситуации, в които всеки друг би се отказал. Много хитро накара главния си актьор да подпише договора. Другота, което ми прави впечатление е, че Мине следи случващото се отстрани. Тя вижда как Тюлин постепенно заема нейното място, не само като главна роля в новия проект на Семих, но и като негова вдъхновителка. Болката и гордостта у Мине си личат ясно и показват, че тя все още не е пуснала миналото си със Семих.
​И последно- сцената, в която въпреки всички спънки и липса на пари, екипът на Семих се обедини и засне онази ключова, магична сцена. Начинът, по който Чаатай предава тази искрена, почти детска радост на продуцента, когато види, че лентата е уловила магията, беше просто безценен!
А момента, с бялата роза, която подари на Тюлин- много романтичен. Няма как Тюлин да не се влюби в него.
Аз, бих. 
А от Аслъхан съм впечатлена. Млада жена с цели и капацитет да ги осъществи. И не говоря за Чатай, защото той със сигурност не е бил сред целите и.

# 89
Тина,
Изключително съм впечатлена от младежката ти визия за Аслихан и Чаатай ✌️ осъзнатата позиция и мнението на хора около тяхната възраст +/- 😀 малко ... , защото ние сме в повечко макар и далеч от пенсия ✌️
Та, осъзнаването, Че Момата е равна на Мъжа е важна.... за тези, които не  виждат по далеч от нослето си !😀 И даже не го осъзнават и  имат првтенции .....
За инфо Simple Smile
Неделя е най - кофти ден към/от Гърция Simple Smile
Избирайте Вторник, Сряда,Четвъртък- има шанс за по леко пътуване ✌️

Общи условия

Активация на акаунт