🏋Как тренирам - 34 💪

• 7 454
  • 228
  •   1
Отговори
# 225
  • Шоплука
Благодаря Агент, ще прегледам и другите процедури против бричове.
Някъде определяха ДжейЛо като ябълка, но действително може и да е круша, Катрин Зита Джоунс е със сигурност ябълка. Нейното тяло е действително моят тип.

Аз също на сауна над 80 градуса вече не издържам, ходя на инфрачервена сауна, много по-добре ми понася.

# 226
Приемате ли нови попълнения?

Висока жена в перименопауза, която започна от доста излишно тегло и метаболитни състояния, които възпрепятстват бързото влизане във форма и изграждането на мускулна маса лесно.

Отне ми над две години да сваля теглото до желаното с много усилия всеки ден .

От почти 4 години се върнах към фабричните си настройки от преди раждането на дъщеря ми  и съм във фитнеса всеки ден по 2- 2.5 часа.

Преди да я родя бях усърдно трениращо по 3-4 часа  кардио зайче и учех за треньор по кикбокс/ Тае  Бо.

Ползваме програмата на Добри Делев и ходим с мъжа ми всеки ден на фитнес след работа.

Нашият  сплит е стандартният във фитнес средите:

Понеделник: гърди, рамене и абс
Вторник: гръб и прасец
Сряда: кардио и абс ( корем)
Четвъртък: бицепс и трицепс
Петък:  крака
Събота и неделя кардио ( степ мастър, пътека с макс наклон и умерен ход или клас по желание).

След всяка тренировка разтягане и сауна по 15-25 минути.

Правим средно по 8-9 упражнения за всяка група с по 4-6 серии всяко и с по 10-12 повторения с прогресивно увеличение на теглото.

Гледам и чета много литература за тренировки при жените в Пери и мено- пауза и как са да тренираме за да не губим мускулна маса и да запазим постигнатото в средната ни възраст.

През останалото време разходки из природата, поне 15 000 стъпки на ден,  плаж 1-2 пъти седмично за вит Д, плуване и плажен волейбол на плажа,  хранене в дефицит с протеин ( 1 грам на всеки паунд тегло)  и зеленчуци и плодове, но  без глутен и захар.

Имаме  и чийт дни и лятото го караме по- разтоварено с повече плодове и малко алкохол и само с 4 дни тренировки.

Есента се започва отново интензивни тренировки всеки ден, калориен дефицит, никакъв алкохол и мийл преп всяка  неделя.  

Правим шведски или релаксиращи масажи на цяло тяло два пъти месечно, инфрачервени нагревки през зимата, хранителни добавки всеки ден със задължителните креатин и колаген, следим сън и възстановяване с Фитбит часовник и с фитнес кантар мерещ мазнини, мускулна маса, висцерални мазнини, процентни  и статистически отклонения.

Обмисляме и Декса скан за по- пълни изследвания.

Правим си мед изследвания с кръвна картина всеки 3 месеца и ползваме ХЗТ и двамата.

Работим за дълголетие и здраве, но и за фит визия. Имаме още мнохо работа!

Последна редакция: вт, 22 сеп 2026, 20:59 от Miss Wonderlust

# 227
  • Варна / UK
Добре дошла, Miss Wonderlust

След този пост мога само да кажа, че аз едно нищо не правя Joy

Момичета, да вземем да сменим малко темата, че вижте какви глупости взе да ми вкарва Фейса във фийда 🤣
Скрит текст:

Нонче, ако ти се споделя, как са тренировките с момичетата? А твоята мотивация за личните ти тренировки как е - сега като фитнесът ти е един вид и професионален ангажимент? Винаги съм се чудела дали има някакъв burnout...

# 228
Мис, аз ще коментирам сплита ти. Нещото, което не е ок според мен, е че имаш отделен ден за бицепс и трицепс това са две от малките мускулни групи и цяла тренировка за тях и то за жена според мен е излишна. По-  добрата стратегия е да ги вкараш в някоя от другите тренировки, а на тяхно място да вкараш ден крака с акцент глутеус 🙂 Един път седмично крака при положение, че си 6 пъти седмично във фитнеса е малко и недостатъчно.

Надя супер вървят тренировките с момичетата. Много ми харесва, зарежда ме и това е моето нещо 🙂 Не са просто тренировки, сближаваме се и ни е много приятно 🙂 Относно моите тренировки- те са на пауза вече 3- та седмица. Имах лекции, а сега сменяме жилище и направо е лудница. Та тренирам само на груповите с момичетата.

Между другото фитнеса в който ходиш ще ми е сравнително наблизо, като се преместим, така че може да се уговорим някой път да потренираме заедно 😉

Последна редакция: вт, 22 сеп 2026, 23:24 от Nona M.

Общи условия

Активация на акаунт