"Далечен град" - Сезон 3

• 36 387
  • 391
  •   6
Отговори
# 75
Да, наистина ударно започва, но ще преглътнем ли този нов Джихан?

Само за статистиката - преди един час е пуснат новия фрагмент и вече е гледан 1,4 млн. пъти. Голямо очакване има за трети сезон.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 21:49 от marman

# 76
💥🆕🆕🆕💥
ВТОРИ  ФРАГМАН НА 64-ТИ ЕПИЗОД НА
СЕРИАЛА  "ДАЛЕЧЕН ГРАД"
💢 ПРЕВОД:
САДАКАТ:-След като жената си тръгна, моят Джихан няма нито милост,нито търпение.
Всичко което е оставила тази жена зад гърба си,ще я настигне.
АЛИЯ:-Изгубил си ума си от ярост.
Луд ли си?
Правиш го от гняв.
Правиш това, за да ме нараниш. Изминал си целия този път. Опитваш се да ме нараниш чрез сина ми.
ДЖИХАН:-Ела и ти с него.
САДАКАТ:-Може би един ден ще те свалят... Но кой ще изтръгне това от гърдите ми?
Кой ще отключи там тази ключалка?
Кой ще я отвори?
ДЖИХАН:-Еджмел погреба и двамата си сина в земята.
Родът му е прекъснат(изсъхнал). Не е останал нито един човек  от корените му(техния род).
Познай кой?
АЛИЯ:-Ще се погрижа за това. Ще защитя сина си.
ЕНВЕР:-Алия добре дошла.
АЛИЯ:-Вече не мога да кажа, че Джихан не би го направил,
Джихан го направи.
Той го прави.
Отивам в Мардин, за да си взема сина.
https://youtu.be/YTDKce27Sz4?si=dG0gMtRwTcsHjUEf

💫💫

💫💫

💫💫💫

💫💫

💫💫

💫💫

💫💫

💫💫

Последна редакция: пт, 04 сеп 2026, 01:00 от Albena Goranova 606011

# 77
Здравейте!

Marman, благодаря за инфото за гледаемост на фрага. Flowers Bouquet
Албена, благодаря за превода! Радвам се, че така се грижиш за нас с информации и преводи! Flowers BouquetFlowers Bouquet
Фрагът е доста наситен и объркващ.
Драмата с детето ще продължава ожесточено. Да, малкият Джихан остава единствен наследник на Еджмел.
ДжихАл още се обичат, но са на разрични планети. Нашата Алия пак сама ще опазва детето си. Джихан явно го отвлича и той да го пази.
Голямо пазене ни очаква.
Появяват се новите Енвер и Картал, който явно следи Алия.
Садакат е в домашен арест, очаквах да е в затвора.
Зерин е разкрита за убийството на Демир.
Онази нахална и даваща го кротко като овчица Ипек ще се докопа до Кая. Винаги съм я ненавиждала, защото от злоба, виждайки любовта на Кая и Зерин завидя и ги тласна към тази пропаст между тях, способствайки да загубят детето си. Не знам този й грях дали ще бъде възмезден?
Наре изглежда доста различна и наверно ще се вземе в ръце и ще погледне в бъдещето.
Но Садакат казва, че всичко, което е оставила  тази жена зад гърба си, ще я настигне. Да, явно Алия ще се върне в Мардин. Нали трябва да защити сина си.
Драмата отново се завръща към първа серия, когато Алия пристигна в Мардин.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2026, 04:33 от Dimana-nova1

# 78
Страхотен фраг ,благодаря Албена ! Ами сега ще гледаме актьорското майсторство на Озан - безразличен поглед ,човек без емоция , но обичащ това малко човече и готов да го защити.... да ама то си има майка , а да видим . За Синем нейната роля е една и съща от сезон първи та и до днес - Борба/ за любов, за дете , за живот /.

# 79

.

Защо Алия е на гробището? Значи тя се връща за погребенията на Боран и Шахин? Следователно е разбрала, че Серхат не е син на Джихан, научила е за коварния план на Боран и Мерием!
И…. след това заминава отново. Тя си тръгва не в резултат на силна емоция, а съвсем осъзнато?

—————————
Дилин

--------------------------------------------------------------

Анализ от руска фенгрупа.

Скрит текст:
   😳🔥 Анализ на „Кървава сватба“ от Нела.

„Кървава сватба“, пиеса на Федерико Гарсия Лорка, е огледален образ, чието действие се развива много преди трагедията на Албора.
Трите велики селски пиеси на Лорка образуват свободна „трилогия за земя, кръв и репресии“:
- „Кървава сватба“ (1933) - страст срещу дълг: булка бяга от сватбата си с бившия си любовник; всичко завършва с кръвопролитие.
- „Йерма“ (1934) - жена, погълната от невъзможността да има дете в култура, която определя жените единствено чрез майчинството.
- „Домът на Бернарда Алба“ (1936) - овдовяла майка налага строг траур и пълен контрол над дъщерите си, потискайки желанията им, докато не настъпи трагедия.
В „Далечен град“ тези три пиеси са проектирани почти изцяло върху Аля, Наре и Садакат. Гюлизар използва Лорка като структурен и тематичен шаблон за началото на трети сезон. Поне тя намеква за това.
За целите на този анализ ще се съсредоточа единствено върху „Кървава сватба“.
Чрез обединяване на триадата (Аля, Джихан, Енвер), сюжетната линия на Аля отразява „Кървава сватба“: след края на втори сезон виждаме нейното желание и автономност под формата на защита на Дениз според нейните собствени условия и  стремежа ѝ към друг живот. Нейната защита е бягство и предизвикателство, предефиниране на себе си като жена, която избира, дори на голяма цена. Но трябва да видим и какво е довело до сегашното ѝ поведение – под него се крие много.
Енвер е някой от живота на Аля преди Мардин. Той може да представлява неизминат път – версията на Аля, която е съществувала преди Албора, нейното минало.
В тази светлина ресторантът на Енвер и неговото просто „Аля, добре дошла!“ се възприемат като предложение за емоционална сигурност. Той символизира:
- пространство, където Аля не е дефинирана от името, честта или просто майчинството на Албора;
- връзка с предишното ѝ „аз“ – по-свободна, по-малко обременена, може би по-надеждна;
- контраст със света на Джихан, който е пълен с опасност, дълг и постоянна заплаха от загуба.
За Джихан присъствието на Енвер може все още да е болезнено, но не непременно като романтичен съперник. Ако сравним това с „Кървава сватба“, Джихан може би живее  със заблудата, че Аля го е изоставила, неговия свят, и е намерила безопасност с Енвер. Дълбоката рана е, че Енвер символизира живота, който Джихан не може да предложи: такъв, в който Аля не е нужно да бъде постоянно нащрек, където Дениз може да израсне свободен от сянката на кръвните връзки и отмъщението. Това е по-опустошително от ревността; това е осъзнаването, че най-голямото предимство на другия не е любовта, а мирът.

Това прави паралела с „Кървава сватба“ по-скоро психологически, отколкото физически. Когато желанието, честта и отмъщението се сблъскват, кръвта е вероятен резултат. В „Далечен град“ „кръв“ може да не означава буквална смърт. Предлагам да видим тук:
- емоционално кръвопролитие — Дениз се озовава между родителите си;
- символично кръвопролитие — линията Албора „умира“, ако Дениз е отгледана извън техния контрол;
- релационно кръвопролитие — всеки шанс за споделено родителство или помирение е унищожен от гордост, неразбиране и страх.
Ще продължи ли това твърде дълго? Вярвам на Гюлизар, независимо от това какво ще ни донесе. Харесва ли ми? Разбира се. Виждаме нови аспекти на героите.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2026, 19:59 от marman

# 80
Marman, хиляди благодарности за публикуването на анализа от руската фен група. Много ми хареса, прекрасно и задълбочено представяне на героите и отправните точки на тяхното поведение, след кървавата сватба. Представеният паралел с  пиесата "Кървава сватба" на
Фидерико Гарсия Лорка е много интересен, впечатлява  ме задълбочеността на авторката на анализа и търсенето на паралелите с творчеството на Лорка и неговите цитирани три пиеси.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2026, 21:03 от Dimana-nova1

# 81
  • Тук и сега
Благодаря за информацията, нямам търпение да изчета всичко написано от вас...

# 82

Много мила снимка на татко Кая и вече порасналата Ши/емал. Не съм наясна дали името се пише с И или Е. Grinning

# 83
💫🎬🆕🆕🆕🎬📸💫
Днес снимките са в конака.
Клип, Алия, Дениз и Джихан.
🎬🎬🎬
✨ Джихан винаги казваше на Алия: "„Където и да си, ще те намеря и ще те доведа тук“,е явно изпълнява казаното като гледам Алия е отново в конака, няма да я гледаме дълго извън него.
https://www.instagram.com/reel/Dc5090Ftgfi/?igsi=MW85a3JoYXBja2pldQ==

💫💫

🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
Снимки от днес на
ПАКИЗЕ И КАДИР🥰

😍😍

😍😍

😍😍

🧥👖👗💫
Със стилиста на сериала👗

💫💫💫💫💫

💫💫💫💫💫

💫💫💫
Подготовка за снимане в конака🎬📸

📸🎬

🌟💫🌟💫 🌟💫🌟💫🌟

Последна редакция: сб, 05 сеп 2026, 15:02 от Albena Goranova 606011

# 84
Много видеа и снимки излизат непрекъснато. Дано да е за добро! Grinning
Зерин я арестуват веднага след погребението.

https://m.vkvideo.ru/video-198834522_456251259

———————————
Дилин пусна 20 снимки, но само една от сета.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2026, 19:21 от marman

# 85
Здравейте!

Marman, наистина много снимки и видеа излизат за предстоящия сезон на ДГ.
Нагнетява се фенското настроение за началото. Датата 14.09 се чака с огромно любопитство и още по-голямо нетърпение. И ние чакаме тази дата, заедно с нашия Кръстов ден.

# 86
Охооо, темата ни почти ще изпадне от първа страница😳😯🤗
Я да я повдигна малко с няколко сторита от артистите и екипа на
 "ДАЛЕЧЕН ГРАД"
💫🆕🆕🆕💫
Кузей Гезер(Дениз - Джихан)
има нов учител по актьорско майсторство,Зишан Акташ.  

💫💫
В Стори Кузей е написал:
"Новият ми треньор по актьорско майсторство, кака Зишан, ме учи на игрите, които тя  е играла като дете.

💫💫💫

🌟🌟🌟

🌧️🌧️🌦️
Преди малко заваля дъжд.
Тези дни в тази област където се снима сериала беше много горещо температурите на обяд достигнаха около
42-43градуса на Слънце.

🎬🎞️
Снимките от днес

🌟🎥🎞️🎬
асистент оператор,Секо🎥📸

🛻🚗🚙🚘
Новия автомобилен парк на семейство Албора🚘

💫💫💫💫💫💫💫💫💫
Синем и Сахра зад кадър

Последна редакция: нд, 06 сеп 2026, 18:11 от Albena Goranova 606011

# 87
Албена, благодаря за сторитата. Flowers Bouquet Flowers Bouquet
Днес нямаше активност в темата.
Съжалявам, че не можах да честитя празника, бях последна с пост и не можах  да поздравя. Въпреки късния  час
Честит празник!

# 88
Озан и цигарите!

И една идея на фенове взета назаем от “Чирак”  Grinning

# 89
✨💥🆕🆕🆕💥✨
💥ОБРАТНОТО БРОЕНЕ ЗАПОЧНА!💥
7 ДНИ ДО НАЧАЛОТО НА
3-ТИ СЕЗОН💥✨

🔥🔥🔥🔥🔥

💫💫💫💫💫💫💫💫
✨🆕🆕🆕✨