"Далечен град" - Сезон 3

• 38 042
  • 408
  •   6
Отговори
# 390
Големи гонки, голямо чудо и с лош край-
Изненадана съм, че Джихан не проследи Енвер къде е отседнал и какво прави, с кого се среща и т.н.
Картал веднага заповяда да го проследят и да знаят всичко за него. Вижда се, че Картал е голяма величина с по-широк престъпен кръгозор, добре обмисля нещата и има  връзки навсякъде..
Джихан е местен и знае с неговите анадолски похвати да действа. Неговият бизнес не е мръсен, въпреки че е
контрабанден, но няма оръжие и наркотици. При Картал нещата сигурно са на много високо ниво.
Врагът на Джихан е цяла вселена. И тук се появява крехката и нищо неподозираща Алия и нейният син.
За малкият Дениз ще се бият двама дядовци и една баба.
Накрая да не се обединят всичките Албора дори и Еджмел, и Садакат срещу човекът Картал, който иска да ги измести от влияние в региона, да им вземе бизнеса и да ти опустоши, за да може да трафиканства с оръжие и наркотици през техните земи. Явно над него също има някой, чиито заповеди той изпълнява. Не вярвам да е сам в този бизнес.
Искаше ми се с един юмрук да затворя устата на Садакат. Тази жена е уникум, вярна на себе си и още повече озлобяла към Алия. Не може да преглътне нейната поява в Албора и нейната гордост, справедливост и най-вече любов, която получава от Джихан  и която Алия раздава с пълни шепи. Садакат, според мен никога не е имала в брака си любов, по начина, по който тя е искала. Нея я дразни много любовта на Джихал и това идва отново от нейната греховност и нейната ярост, че тя се е доверила на неправилен човек и е забременяла от него.

# 391
💫💥🆕🆕🆕💥💫
ПЪРВИ ФРАГМАН НА 68-МИ ЕПИЗОД НА СЕРИАЛА "ДАЛЕЧЕН ГРАД"
💢 ПРЕВОД :
ЕРОЛ:-Как е възможно това? Този човек няма как да има връзки тук.
Няма да успееш да го постигнеш и с контактите си в Будапеща.
ДЖИХАН :-Има някой, който почука на всяки врати и ги отвори широко.
С други думи, има някой друг.
КАРТАЛ:-От лабораторията казаха три дни.
Кажи им да ускорят нещата.
АЛИЯ щ:-Пусни, пусни ми ръката най-после.
ЕНВЕР:-Не правете това,
г-н Джихан. Лъжете.
Фактът,че Алия ще се омъжи за мен, ви подлудява.
ДЖИХАН :-Ожени се за когото искаш, където искаш.
ЕНВЕР :-Какво се опитваш да направиш? А?
ДЖИХАН :-Или отиваш и се жениш, или заставаш зад детето си. Вземи решение!
ЕНВЕР :-Мога да се откажа, ако искаш, но ако ти се откажеш...,
ще отстъпиш пред Джихан Албора.
АЛИЯ :-Пусни ръката ми!
ЕНВЕР:-Няма да се случи. Господин Джихан, мислите ли, че нещата между вас пак ще се получат?
Няма да се получат.
Тя вече не те иска.
https://youtu.be/GL4qWdUklcU?si=dm0xcxNn227uEVBt
💥💥💔❤️‍🔥💥💥

💫💫💫

💥💥💥

💥💥💥

💥💥💥

💔❤️💔

💔💔💔

💫💫💫💫

❤️❤️❤️

ПРЕВОД НА ПЕСЕНТА ОТ 67-МИ ЕПИЗОД
   Забранени нощи
Не съм с ума си.(Не мисля трезво).
Не знам причината.
Урочасани сме,повярвай ми.
Знам го със сигурност.
Отново,забранени нощи за мен.
Плача за теб!
Любов моя, тези нощи отново са ми забранени.
Плача за теб!
Горя, горя!
Ах, горя, горя!
Любов моя, тези нощи са ми забранени отново.
Плача за теб!
Плача за теб!
Спомени в очите ми.
Продължавам да се унасям в мислите си.
С моите жестоки проблеми,
аз живея съвсем сам.
Пак съм в беда.
Плача за теб!
Люби моя, пак съм в беда.
Плача за теб!
Горя, горя!
Ах, горя, горя!
Плача за теб!
Плача за теб!

Последна редакция: вт, 06 окт 2026, 02:02 от Albena Goranova 606011

# 392
Здравейте!

Когато Аля научи за Мерием тя каза на Джихан:
“ Аз толкова те разпитвах дали си обичал, а ти отричаше, но твоите очи бяха … толкова разстроени!”
 Какви са очите на Джихан сега?

——————————

# 393
Здравейте!

“ Аз толкова те разпитвах дали си обичал, а ти отричаше, но твоите очи бяха … толкова разстроени!”

——————————

Добро утро, още не съм гледала епизода от снощи, но тези кадри ми харесват. Само от тях се четат тъгата и мъките в Джихан. Първата снимка май е обработвана с AI, но въздейства. Черни, дълбоки, тъжни, разочаровани, горделиви, разплакани, безпомощни, на дъното им ранена любов...

# 394
Цитат
Ама те тогава очите му бяха разстроени, защото се притесняваше пак за нея - как ще реагира на появата на Мерием и навирането й в разговори с него, в конака от майка му. Той постоянно е разкъсван между дълг и любов и ... никой не му помага да се отърси от миналото. Напротив, всеки със своята история вкарва нов и нов фрагмент от миналото в живота му. На тоя човек просто не му е разрешено да живее в собствено настояще...

# 395
💥🆕🆕🆕💥
РЕЙТИНГА НА 67-МИ ЕПИЗОД 💥

# 396
Здравейте,момичета!

Страхотен рейтинг! Hands Plus1Hands Clap Дори в Тотала сме на 1-во място,изпреварили сме дори футболния мач!
Имайте предвид,че другия понеделник/12.10. се връща ''Просто Истанбул'',тъй като се излъчва по АТВ,а сега даваха мачовете на националния отбор на Т-я.Започва и още един нов сериал.

Ето рейтинга на мача и на др.сериал от снощи...
Скрит текст:

Приятен ден ви желая!

# 397
😏 Колко грубо се държи Алия към Джихан.
Колкото и да е обидена на Джихан, Алия също има толкова грешки, колкото и той.
Но чак толкова да се доверява на Енвер, напълно да го игнорира Джихан,та до скоро за нея
той беше любовта и.
На мъж, когото не е виждала от 17 години, сега са се срещнали отново пак едва от 3 месеца,
му възлага Дениз, и то пред любимия си човек.
Джихан какво ли не направи за това дете и за Алия ,според мен това той не го заслужава.
Джихан не заслужава и да чуе  тези думи от Алия:"И аз бих поверила живота си в ръцете на Енвер."
Брей,колко бързо и с лекота си поверява живота ,само и само да нарани Джихан.
И колко е благодарна като чу Енвер да и казва:
"...Обсъждали сме го вече, така че си наясно със ситуацията – просто се отпусни.
Но каквото и да става, запомни: Ти си на първо място.
Това никога няма да се промени, ясно? "
Как ли ще се почуства Алия ако разбере,че е използвана от Енвер и Картал.
Но нека се омъжи за Енвер и тогава да разбере,що за негодник е Енвер,
правилно Джихан го нарече, Плъх.
Каква е разликата между Енвер и евентуално баща и Картал?
Нямат разлика и двамата я използват за собствена изгода.
Енвер е марионетка,плъх работещ с наркодилър, за да се добере до Алия.
Картал предлага дъщеря си на Енвер и този неморален мъж приема.
Те задоволяват собствените си амбиции без знанието на Алия,
всичко това, за да си отмъстят на Джихан.

💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
😒 Друго какво разбрах от серията,че Джихан не е разбрал,никой не му е казал,че всичко което се
случи в деня на сватбата им, най-голямата вина има майка му.
Мерием не  му е казала цялата истина.
Ако знаеше, този разговор между него и майка му нямаше да го има.
Садакат нямаше да посмее да кажи тези болезнени думи на Джихан.

ПРЕВЕДОХ ТАЗИ ЧАСТ ОТ  РАЗГОВОРА ИМ:

САДАКАТ:-Поддаде се на интригите на онази жена, която ме обвини.
Онази жена която се хвана на въдицата на Еджмел.
 Тя сама влезе в капана на Еджмел. И много добре стана.
Получи точно това, което заслужаваше.
А сега ще спреш да се опитваш да откриеш онзи чистач.
Няма да търсиш този човек. Чуваш ли ме, Джихан?
И ще ​​спреш да помагаш на онази жена.
Ще спреш да ѝ помагаш. Остави я да гние там!

ДЖИХАН :-Точно затова тя те обвинява, майко. Затова. Чуваш ли ме?
Долу има едно дете. Чака майка си.
А за майката на това дете ти казваш: „Нека изгние вътре“. Къде е съвестта ти, майко?
Някога ми говореше за съвестта. Къде е съвестта ти?
Превърна живота на тази жена в ад.
Никога не застана на нейна страна.
Затова тя толкова лесно те обвинява.
Всеки път, когато тя падаше, ти я риташе, докато е на земята!
Играеше какви ли не игри!
Плетеше интриги зад гърба ѝ. Затова тя те обвинява, майко!
Мамо, виж – забрави за отровата или каквото там друго е било сложено в онази чанта.
Вече не съм на този етап.
Ти така или иначе не успя да се издигнеш над това.
Знаеш ли къде се намирам сега, мамо?
Пося такава отрова в сърцето и душата на онова момиче, че сега тя те обвинява...

САДАКАТ:-Аз бях тази, която изля онази отрова в сърцето му.
А какво произлезе от това, че ти вложи собственото си чисто сърце в неговото?

ДЖИХАН :-И така, какво се случи? Какво се случи?
САДАКАТ:-И тогава, един ден, тя те остави и си тръгна!!!

💔💔💔

Последна редакция: вт, 06 окт 2026, 14:20 от Albena Goranova 606011

# 398
Здравейте! Чудя се откъде се взе този рейтинг на тази никаква серия! Надявах се рейта да е надолу, за да се опомни Гюлизар евентуално и да започне да пише логичен сценарий. Но къде ти? И аз не съм във възторг от поведението на Аля. Една беше Аля първи и втори сезон, сега е съвсем различна! И двамата с Джихан са еднакво виновни за случващото се в момента. Много бързо забрави как го остави на сватбата, без дума да продума и как се поддаде на манипулациите на Садакат, Мерием и Ко. Постоянно и за всичко за нея е виновен само и единствено Джихан. За да го нарани, постоянно говори за Енвер, когото не  е виждала от сума ти години, но е склонна да му се довери повече, отколкото на Джихан, с когото минаха през какво ли не. Не разбирам защо Гуля й слага такива думи в устата. И се питам кога най-сетне Джихан ще разбере цялата истина около това защо избяга Аля в деня на сватбата им и кой е отговорен за това? Омръзна ми от Садакат, от нравоученията й и от това, че никога за нищо сторено от нея не съжали и не се извини. Не й съчувствам ни най-малко, получава това, което е заслужила. Трябва да има възмездие и за нея. Не може така! Но от турски сериал всичко може да се очаква!
Бронята и защитата на Джихан започна сериозно да се пропуква, но кога ще стане това и с Аля, не се знае. Аз искам да седне на сватбената маса с Енвер, но Джихан да не нахлуе и да не я отвлече, каквито спойлери имаше. Да я остави да стигне до заключението, че прави глупости и да се откаже сама от брак с тоя надут пуяк Енвер. Да разбере, че каквото и да става, Джихан винаги ще е до нея и ще я защитава с цената на собствения си живот. Сама да осъзнае, че съдбата й е да бъде с този мъж. Само тогава ще спре да бяга и да се съпротивлява.

Последна редакция: вт, 06 окт 2026, 15:16 от Лудата Меги

# 399
💥💥💥🆕🆕🆕💥💥💥
✨ ПРЕВОД НА 67-МИ ЕПИЗОД НА СЕРИАЛА
"ДАЛЕЧЕН ГРАД"💥
БЛАГОДАРНОСТИ НА ЕКИПА ЗА ПРЕВОДА!🌹🌹🌹
https://zenoplay.to/episode/dalechen-grad-2024-3x4/

# 400
За мен сериалът се развива съвсем добре- има интрига, има напрежение. Не бихме могли да гледаме сериал, ако всичко беше "и заживели щастливо". Аз съм доволна, особено от играта на актьорите- стават все по-добри. За мен наистина е най-доброто при комшийте в момента.

# 401
От унгарското списание Telenovella.

----------------------------------------------------------------------------------------

Скрит текст:
 Превод от руски:

"Опитът на Аля да се омъжи за Енвер не е толкова стъпка към нова връзка или опит да спаси Дениз, колкото отчаян опит да избяга от старата. Формално тя избира друг мъж, но психологически остава обвързана с Джихан. Защото решенията, взети в разгара на болката, рядко водят до бъдещето. По-често те се превръщат в начин за потискане на миналото.
Като напуска Джихан в деня на сватбата им, Аля нанася удар не само на чувствата му, но и на основното му чувство за сигурност. За някой, свикнал да контролира живота си, подобно отхвърляне е особено трудно. То засяга не само любовта – то разрушава доверието в собствената стойност. В този момент Джихан преживява нарцистична травма (не в смисъл на наранено его): не само е бил изоставен, но това е било направено в момент, когато си е позволил да бъде най-отворен и уязвим.
Когато Аля се връща на следващия ден, той я прогонва не защото е спрял да обича. Напротив, понякога най-бруталните защити възникват именно там, където чувствата остават твърде силни. Неговата студенина е емоционална броня, реактивно обезценяване и опит да си възвърне контрола. Ако той я отхвърли първо сега, няма да му се налага да изпитва безпомощността да бъде изоставен отново.
Но завръщането на Аля не може да се разглежда като просто нерешителност. Привързаност, страх, вина и нуждата да запази автономност се сблъскват в нея. Тя сякаш е разкъсвана между желанието да бъде близка и ужаса от това да загуби себе си в тази връзка. Това поведение напомня на тревожно-избягващ модел на привързаност: близостта е желана, но когато стане реална и изисква окончателен избор, психиката я възприема като заплаха, особено в контекста на семейство Албора.
Евентуалният ѝ брак с Енвер може да се превърне в подсъзнателен механизъм на заместване. Без да е преживяла загубата на Джихан, тя се опитва да създаде нова реалност, в която всичко ще бъде по-спокойно, по-разбираемо и по-безопасно. Енвер в този случай става по-малко мъж, отколкото символ на бягство, възможност да докаже на себе си, че е способна да започне наново, че предишната ѝ любов вече не контролира живота ѝ.
Брак, изграден като психологическа упойка, обаче рискува да се превърне в емоционален триъгълник. Аля ще бъде физически с Енвер, но вътрешният ѝ диалог ще продължи с Джихан.
Всеки спор, всяка проява на нежност и всеки момент на съмнение неволно ще бъдат сравнявани с този, който тя не е могла нито напълно да избере, нито напълно да се откаже.
За Джихан новината за намерението ѝ да се омъжи ще бъде повторна травма. Първия път Аля го изостави пред олтара; вторият път, изглежда, потвърждава окончателността на нейното заминаване. Психиката му може да възприеме това като доказателство за най-болезненото му убеждение: „Мога да бъда обичан, но не мога да бъда избран.“
И тогава гневът му ще остане само на повърхността. Под него ще се крият мъка, срам, копнеж и страх от собствената му заменяемост. Колкото повече Джихан проявява безразличие, толкова по-вероятно е неосъществената привързаност да продължи да се задържа в него. Той може да стане още по-скован и затворен, да затегне хватката си и да се оттегли в емоционална изолация. Това не е изцеление – това е запазване на болката.
Парадоксът е, че действието на Аля може да не сложи край на историята им, а по-скоро да ги обвърже още по-силно чрез травматична привързаност. Между тях ще остане недовършен образ, неизказани думи, необяснени избори и любов, преживявана като заплаха.
Такива връзки е трудно да се освободят, защото човек копнее не само за другия, но и за версията на себе си, която някога е имал.
След опита на Аля да се омъжи за Енвер, връзката ѝ с Джихан никога няма да се върне в предишната си форма. Дори и да са отново заедно, споменът за двойно отхвърляне ще остане между тях: когато тя си тръгна в деня на сватбата им, а той я изгони, когато се върна. И двамата се нараняват взаимно в момент, когато в действителност най-много се нуждаят не от наказание, а от признание за своята уязвимост.
Основният им проблем не е липсата на любов. Любовта между тях вероятно е твърде силна. Проблемът е, че използват защитни механизми там, където е необходим честен диалог. Аля търси убежище чрез бягство, Джихан чрез контрол и отхвърляне. Тя се страхува да се разтвори в интимност, а той се страхува да не бъде избраният отново.
За да има шанс тази връзка, Аля ще трябва да признае, че бракът с Енвер няма да се излекува, ако е опит да избяга от Джихан. А Джихан трябва да види отвъд гнева си не като предателство и смъртна присъда, а като дълбоко наранената си нужда да бъде обичан и избран.
Понякога съдбата на една връзка се определя не от силата на чувствата, а от способността на двама души да устоят на истината за себе си. Ще успеят ли да спрат да се наказват взаимно за собствените си страхове? Ще успеят ли да говорят за болката, без да я превърнат в оръжие?
Защото Аля не напуска Джихан, тя напуска дълбините, която тази любов събужда в нея. А Джихан не прогонва Аля, той прогонва надеждата, която някога го е правила беззащитен.
И докато единият бяга, а другият затваря вратата, любовта, на която никога не е било позволено да стане безопасна и избрана, продължава да живее между тях."    

Скрит текст:
Тази бурна реакция на Аля ме провокира да се запитам - това не е ли Стокхолмски синдром? В моментта , в който тя беше далеч, в Будапеща, се опита да се избави от Джихан. Много еретично звучи този въпрос, но действията й ме насочиха в тази посока.

Последна редакция: вт, 06 окт 2026, 21:04 от marman

# 402
💥Всички срещу Джихан 💥
Да видим кой от тях ще премине  първи на страната на Джихан? 🤔

💫💫💫💫💫💫💫💫
🌟🆕🆕🆕🌟
✂️ Кузей Гезер 🙂
Той тази седмица не пътува в почивните си дни до Истанбул, остана да почива в Мардин. 💫

Последна редакция: вт, 06 окт 2026, 22:02 от Albena Goranova 606011

# 403
Изгледах го и аз епизода и много ми хареса..
Какво видях аз..
Видях Алия,която иска да се махне искрено от тези земи..Дадох си сметка,че тя издържа героично тези две години,но е било единствено заради любовта й към Джихан..Колко много гадости й се случиха,но тя ги издържаше заради Джихан.
След три месеца в Будапеща и изгонена от Джихан тя е усетила най-после нормалността  на живота и си е дала сметка,че в Албора е обречена и най -вече обрича бъдещето на Дениз….още един Албора,който да свърши като баща си или чичо си, или леля си…Една безкрайна неизбежна обреченост..Ето защо Алия иска да върне Дениз в нормалния свят..
От другата страна е  Джихан, заклещен в света на който принадлежи…Не желае да пусне Дениз,защото иска Алия до себе си..Може да пази Дениз навсякъде по света,но принадлежи на друг свят и иска Алия да е в него..
Алия пази утробата си така сякаш там е заключена любовта й към Джихан.Иска да я опази и да я отведе далеч от Садакат, Еджмел…от мъката на Наре и Кая,от промяната в Зерин…
Много силен епизод за мен и интелигентна работа на сценаристката…

# 404
Цитат
Ама те тогава очите му бяха разстроени, защото се притесняваше пак за нея - как ще реагира на появата на Мерием и навирането й в разговори с него, в конака от майка му. Той постоянно е разкъсван между дълг и любов и ... никой не му помага да се отърси от миналото. Напротив, всеки със своята история вкарва нов и нов фрагмент от миналото в живота му. На тоя човек просто не му е разрешено да живее в собствено настояще...

Аля научи, че Мерием е “единствената любов “ на Джихан в 19 епизод на първи сезон. Нямаше намек, че тя ще се появи. Разговорът беше на терасата.

Тогава чувствителната, сърдечната, добронамерената Аля искаше да разбере кой е той. Видя тъжните му, разтроени очи, научи коя е Мерием и му обеща, че веднага ще се разведе с него, ако тя дойде,  за да се съберат Мерием и Джихан. Съчувстваше  на неговата загуба, разбираше болката, която е преживял.
Защо сега не видя тъжните му, разтроени очи и не разбра болката му?
————————
Съвсем не мисля, че Джихан държи Дениз при себе си само, защото се надява, че така Аля ще остане. Той обича не само нея, той обича безусловно и малкия Джихан. Можеше да го отвлече веднага след като разбра къде са, но той тихо и незабележимо се грижеше за тяхната безопасност и се намеси, когато стана опасно. За него Дениз е синът му. И Дениз го приема като баща. Пред закона е негов чичо, но в сърцето си е негов баща. Само биологичният баща ли може да обича детето си?

Общи условия

Активация на акаунт