Все още на 17/Daha 17, Kanal D

• 11 059
  • 637
  •   1
Отговори
# 630
Изчетох след мен какво се е обсъдило. Смятам, че за да е благоприятна обстановката трябва да се помисли над казаното от всеки в темата. Може би, само като предложение го казвам, да слагате гифовете си в един пост или под текст за темата /ваше мнение, новина или нещо подобно/. И не, напускането на темата не е решение, защото колкото по-малко хора, толкова по-малко изразени мнения, а все пак това е хубавото на форума!

На тръгване оставям една анкетка горе, мисля, че ще е по-интересно да се обсъди това, че вчера доста открехнаха вратата на темата.

И сериала вече върви надолу, вчера беше показно, така ако продължават ще сложат края му много бързо!
ThankYou, продължавам да не разбирам какво толкова се е случило в темата, та трябва да се правят забележки и да ми се дават съвети какво и как да поствам тук.
Откакто пиша във Форума винаги онагледявам постовете си с "картинки" и емотикони.
Чета с удоволствие постовете на момичетата и приемам всяко мнение, без значение дали то се покрива с моето или не.
Жалко, че в тази тема не желаят да пишат тези, които гледат сериала. Колкото повече мнения се споделят, толкова по-интересен става сериалът, който гледаме.
Видях анкетата и отговорих, че според мен никой няма да умре до края на сериала. Аз съм непоправим оптимист и вярвам в щастливата развръзка за главните герои.
Да, снощи доста неща изплуваха на повърхността, но това е само част от цялата история. Има още много, което очаквам да видя.
Днес рейтингът беше по-нисък, но това не означава край на сериала.
Не вярвам! Историята се развива много добре, плавно и последователно, без бързане и излишен пълнеж. Всяко действие на героите носи своя заряд и надгражда както образите, така и историята.
Акцентира се върху главните герои Арас и Теоман и много обстойно се предават техните чувства мисли и преживявания.
А играта на младежите предизвиква възхищение у всички.

# 631
Не е забележка! Както съм и написала, че е само предложение, за да са доволни повече хора. Никога до момента на мнението на дамата не съм казвала и думичка относно това, но нека бъдем взаимно полезни и да не тръгваме с лошо. И пак не съм казала да не онагледявате писанията с гифове и тн. Моля, не изопачавайте думите ми в различни посоки, които абсолютно не са истина! А защо не желаят, трябва да се замислим..... не е много далеч от логиката!

# 632
https://x.com/sizlerlespoiler/status/2107155929888137727?s=20

Джерен и Чаан в реклама.

Ирем примира за АтХел и Деметица дойде още някоя певица може и певец?

И тия двамата ми пълнат душата въпреки героите си страхотни са.

Два поста пишем едновременно и в момента нямам възможност да отговоря подробно, но въпросната дама слезе, за да сподели нещата, които вижда, и аз я поздравих за смелостта да го направи. Това обаче не означава, че съм съгласна с това което каза.

Що се отнася до това да не пускам GIF-ове и снимки – точно това беше частта, която приех като заяждане, и не мисля, че е необходимо да ми се поставят подобни ограничения. Все пак всеки има право да избира какво и как да публикува.

И само да уточня за себе си – GIF-овете, които правя във Photoshop, не забиват, тъй като използвам специален sharpen. Но това вече е съвсем отделна тема. Simple Smile

А относно „защо не пишат“ – ако искат да пишат, нямам абсолютно никакъв проблем с това. Тени, аз с теб нямам проблем. Проблемът ми беше единствено с това да ми се казва какво да пускам и какво да подчертавам.

Ти ни каза, че не харесваш сериала, че не си доволна и не искаш да пускаш тема и т.н. Аз те подкрепих, а и на ЛС съм ти казала какво мисля по въпроса. И тук уважавам мнението ти за сериала, просто не го споделям.

Не мисля, че е нужно да сме на едно мнение за всичко, нито пък съм длъжна да гледам на сериала по същия начин. Всеки има право на собствено мнение и начин, по който да участва в групата. Така че от моя страна няма личен проблем към теб.

Не е забележка! Както съм и написала, че е само предложение, за да са доволни повече хора. Никога до момента на мнението на дамата не съм казвала и думичка относно това, но нека бъдем взаимно полезни и да не тръгваме с лошо. И пак не съм казала да не онагледявате писанията с гифове и тн. Моля, не изопачавайте думите ми в различни посоки, които абсолютно не са истина! А защо не желаят, трябва да се замислим..... не е много далеч от логиката!

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 20:44 от x BlackRose x the guardian team :)

# 633
И аз не разбрах за какъв проблем става въпрос. Може би е от възрастта. Hug Аз лично гифки не мога да правя, нито да качвам.   Не знам как.Ама им се радвам.  Само снимки и видеа от "You Tube". Но все някой ме е изпреварил. Joy  Не съм и от много приказливите, коментирам , само когато нещо много ме впечатли, в едната или другата посока. Към този сериал за сега нямам забележки и е от малкото, които гледам "Без коментар" в положителна посока. Heart Е имаше едни хубави емотикони в старата "Мама", сега са постнички, ама Joy

# 634

Топ!

И аз не разбрах за какъв проблем става въпрос. Може би е от възрастта. Hug Аз лично гифки не мога да правя, нито да качвам.   Не знам как.Ама им се радвам.  Само снимки и видеа от "You Tube". Но все някой ме е изпреварил. Joy  Не съм и от много приказливите, коментирам , само когато нещо много ме впечатли, в едната или другата посока. Към този сериал за сега нямам забележки и е от малкото, които гледам "Без коментар" в положителна посока. Heart Е имаше едни хубави емотикони в старата "Мама", сега са постнички, ама Joy
Пипи то и аз тъй ама при мен не е от възрастта сигурно.

# 635
На приятната среща с участието на актьорите от Daha17 беше обсъдено заснемането на сериала в Бодрум и популярността му в региона.

Разговорът засегна връзката на актьорите с героите, които играят, и до каква степен се идентифицират с тях. Обсъдено беше и как се избират местата за снимки, както и предпочитанията на режисьора в този процес.

След приятния разговор за това какво е да живееш в Бодрум, на режисьора беше връчен плакет, а актьорите си размениха подаръци.

Освен това на всеки от актьорите поотделно беше подарено синьо мънисто против уроки.

На първата среща от новия образователен сезон на Bodrum Yaşam Okulu беше обсъден приносът на филмите и сериалите за имиджа и популяризирането на Бодрум.

Актьорите и режисьорът на сериала „Daha 17“, чиито снимки продължават в Бодрум, се срещнаха с публиката на разговор в конферентната зала на BODTO.

По време на събитието актьорите от сериала се снимаха многократно с почитателите си.

Докато другите актьори излязоха през задния вход, Ата Яшат остана в залата и се снима поотделно с абсолютно всички.Актьорът Ата Яшат, попитан за тази сцена, отговори:

„Аз съм актьор и правя това, което изисква персонажът ми.“
Актьорът сподели още, че е много щастлив от сцената и смята, че се е получила наистина много добре.

https://x.com/i/status/2107492454001676791

# 636
Диди, Flowers Bouquet благодаря за всички преводи, които ни носиш и новото инфо, което споделяш в темата.

Адмирации за Ата и поведението му на екран и в реала. Този младеж уверено се налага като можещ и невероятно талантлив актьор.
Не се страхува от нищо и отиграва всички сцени перфектно. Гради безупречно и много реалистично образа на Теоман, прави го с лекота и без излишно преиграване.
Сцената с кучето направо ме закова пред екрана.
Аплодирам сценаристите за куража да включат тази сцена в епизода и за доверието, което са гласували на Ата да изиграе този момент.
Голям риск е този вид онагледяване на психическото състояние на героя да се превърне в гротеска, но Ата го направи перфектно.
Много точен отговор на въпроса: "Защо беше нужна тази имитация?" дава психологът:
Психологически анализ на сцената, в която Теоман имитира кучето

В сериала „Daha 17“ сцената, в която Теоман имитира кучето, а след това започва да показва същото поведение и пред хората около себе си, на пръв поглед може да изглежда странна. Но ако разгледаме сцената от психологическа гледна точка, по-важно от самото поведение е да обърнем внимание на това какви асоциации може да са били задействани.

В нощта, когато Серхат изчезва, в дома има силна музика и голяма суматоха. На Теоман му е казано, че Серхат е заминал за Германия, но той не изглежда напълно убеден в това обяснение. Дори в друга сцена от епизода споменава, че Серхат може да е мъртъв.

Въпреки това Теоман не си спомня какво се е случило през онази нощ.

Дни по-късно, когато се среща с кучето на Серхат – Мернуш, той първо внимателно наблюдава поведението му, а след това започва да го имитира.

След като музиката се включва, Теоман продължава да следи реакциите на кучето.

Тук можем да предположим, че Теоман не просто имитира кучето, а може би се опитва да разбере нещо чрез реакцията му.

Защото дори самото преживяване да не се помни, свързани с него стимули като определен човек, място, звук или поведение могат по-късно да задействат някои асоциации.

Тези асоциации не винаги се проявяват като визуален спомен, който се връща в съзнанието. Понякога могат да се проявят чрез самото поведение.

Затова взаимодействието на Теоман с Мернуш може да бъде разгледано като поведенческо отражение на възможна връзка между случилото се в миналото и стимулите, с които той се сблъсква в настоящето.

Още по-интересен става фактът, че веднага след това Теоман отново пита за Серхат. Това прави връзката между реакцията му към кучето и случилото се със Серхат още по-забележима.

Мненията са на психолог в ИГ.

# 637
Еми, за мен той не прави само Теоман… Той прави и Демир. И точно тук е магията му като актьор. ❤️
Героят е много изгубен. Много ранен и много истински... Обичам такива герои много защото мога да разсъждавам над тяхната драма и развитие.

Тези два героя са толкова различни — две противоположни енергии, два различни характера, две различни души но в една. А той успява да ги носи така, че понякога забравям, че зад тях стои един и същ човек.

При Теоман усещаш едно. При Демир — съвсем друго. Един поглед, едно мълчание, едно движение и вече знаеш кой е пред теб. Това не е просто смяна на образ — това е промяна отвътре.

В него постоянно се води битка между тези два характера. И най-впечатляващото е, че не просто я показва - кара ни да я почувстваме. Поне аз я чувствам тази битка вече от доста време.

Ата ще стане много добър в това което е започнал да прави стига да му се даде шанс.

Уникален клип който наистина описва каквото говоря:
https://x.com/solsabaes/status/2107532778594046127?s=20

Kanal D International ще участва на изложението MIPCOM, което ще се проведе в Кан от 12 до 15 октомври, под мотото „Истории, които пътуват по света“.

Компанията ще представи на международни телевизионни оператори турски продукции като #Daha17, #GüllerVeGünahlar и #Haysiyet, с които ще се опита да ги срещне с публика по целия свят.

Общи условия

Активация на акаунт