За обществото и килограмите

• 5 253
  • 143
  •   1
Отговори
# 135
Най-много калории идват от сосовете и захарния хляб, определено. Вкъщи си правим и ние бургери, с наши питки и сос и са доста по-здравословни, най-малкото не съдържат такива убийствени количества захар.

# 136
  • София
Реално в хляба и месото няма нищо вредно.
По заведенията правят дълбоко пържене, за да става по-бързо готова храната и обилните мазнини, които поема допълнително храната, са проблем.
Ние не пържим или "пържим" на сух тиган.

# 137
И аз пържа само на тиган и не често. Фритюрникът ми стои в мазата от години.

# 138
Аз кафетата ги дадох само за пример, заобиколени сме от боклуци - снаксове, чипсове, бързи сандвичи. Ако ядем един ден от седмицата бургер, че дори да не е домашен - нищо няма да стане, но ако е всеки ден? Един голям дюнер съдържа калориите за деня на едно дете, добавяйки кола или друга напитка вече ги надхвърля, а закуска, а вечеря? И така то… Необходим е баланс, нищо конкретно не е зло, ние вкъщи много често си правим паста, никой от нас не е дебел, а си е тесто.

# 139
Баланса го няма никакъв, съгласна съм. Прекаляваме много с храната. Това, че някое семейство са всички слаби, е по-скоро изключение.

# 140
Баланса го няма никакъв, съгласна съм. Прекаляваме много с храната. Това, че някое семейство са всички слаби, е по-скоро изключение.
Има и сериозен генетичен компонент. Аз имах колежка от Китай, която ядеше поне двойно на това, което ядях аз. На мен ми се отразява веднага, на нея - никак. Метаболизъм.

Аз бургери не обичам особено, но за мен те са си смачкани кюфтета. Ако ям, не го ям с хляб. Питките и хлябовете в Канада са пълни със захар. Гледам внимателно какво купувам, защото и вкусът ми е неприятен, когато има много захар. Ако ям хляб, то той е тънка филийка с малко калории, малко захар и много фибри. Както казах, три години работих с диетик, на работа организират много виртуални лекции и аз ги посещавам.
Да речем, Starbucks не ми е ежедневен навик, но ако искам да се поглезя, имам файл, който ми дава информация как да намаля калориите, какво да си поискам да ми заменят и тн.
Аз кафето го пия силно, без захар и без да ям сладки неща с него и не ми повишава кръвната захар. Мерила съм я.

# 141
Аз никак не обичам хляб да ми сладни. Но като ям хамбургери не усещам сладост, защо казвате, че всички хлебчета били сладки?

# 142
В ресторантите за бързо хранене има много захар в хлебчетата, тия които се продават в пакети в магазините са същите и май повечето хора си мислят за тях.

Но в тестото за 1 доза брьош хлебчета, от която се получават 8, се слагат 2 лъжици захар. Не е много.

# 143
По отношение на сосовете.
Ето ви едно елементарно сравнение на два домашно приготвени соса, като вторият в никакъв случай не е по-малко вкусен от първия.
Сос 1 - лъжица майонеза, лъжица кетчуп, 1/2 лъжица горчица, капки лимонов сок,
Сос 2 - 2 лъжици кисело мляко, 1/2 лъжица горчица, капки лимонов сок.
Числата говорят сами:
Сос 1  /  Сос 2
~118 kcal ~27 kcal Калории
- 10.8 g - 1.5 g  Мазнини
- 5.0 g - 2.2 g  Въглехидрати
 - 0.9 g - 1.6 g Протеини

Просто онагледяване как една съвсем малка промяна прави голяма разлика.

Едно сосче съм обяда, едно кафе с мляко и карамел, две солетки, един шоколадов бонбон - и така "невидимите" калории се трупат ли трупат, а после - "аз нищо не ям цял ден" Smiley

И още цифри:
- 1 супена лъжица кетчуп (20 г) съдържа около 20 калории и има добавена захар
- 1 резенче домат от 20 г съдържа 1,8 калории

Такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт