За обществото и килограмите

• 411
  • 16
  •   9
Отговори
Имате ли наблюдения каква е връзката в България между килограмите на жената и това колко е успяла в живота?
 Моите наблюдения са:
90% от супер слабите жени(не нормално телосложение),а подобни на Светлана Василева например се издигат доста.
Това са жените,които се омъжват за заможни мъже,които напредват в кариерата,които карат по-хубави коли,които пълнят салоните и ходят по морета и басейни.Някак обществото толерира супер слабите.
В същото време дебелите или дори с нормално телосложение са подцвнявани жестоко.Почти никога не случват на мъж,работа и социалния им статус е винаги по-нисък.
 Друго ,което прави впечатление е че супер слабите са задължително с мазни,дебели чичковци.Да речем жената е 45 кола,мъжът около 130 с огромно шкембе.Децата естествено и те са дебели.Вече ми става смешно като видя кльощава майка с дебело дете,почти сигурно е че ще се появи и чичкото.
 Слабите може да ги видим по салоните,по ресторантите,по спа хотелите.
Дебелите превиват гръб,работят най-често в някой магазин или в някоя кухня.
 Слабите винаги са по-уважавани от дебелите.
 Естествено,има и изключения.
Какви са вашите наблюдения?

# 1
Никакви такива обвързаности не забелязвам .
Но какво означава "се издигат доста"и как омъжване за заможен мъж, каране на хубава кола ,ходене по морета и басейни, се съчетава с издигането? В моите представи издигната жена е тази,която има лични успехи,дали е изкуството или в по-делнична професия, политика и тн, като това въобще не зависи от килограми.Само ако говорим за постижения в спорта, тогава кг са изключително важни.

Заможните мъже,все пак зависи от какво са заможни,се женят за всякакви жени.Нспр,политици,управители на болници, адвокати,строителни предприемачи имат всякакви жени.

Със сигурност има и такива, които предпочитат слаби жени,все пак естетически е по-приемливо да имаш стройна,стегната фигура, но слабите жени са предпочитани и от не толкова успешни мъже.

С две думи, няма такава зависимост,че ако си слаб,ще успееш.И освен това, не винаги супер слабите са с дебели мъже.В момента се напрягам да се сетя , една такава двойка не познавам лично.

# 2
За България не мога да говоря и конкретните примери не мога да коментирам, но със сигурност има стигма към тези с наднормено тегло и категорично по-изразено към жените, отколкото към мъжете.
Аз познавам немалко успели жени, които не са нито слаби, нито красиви.
Обезитета е заболяване и доскоро единственото дефинитивно лечение беше оперативното. С диета и физическа активност може да се постигне някакъв успех, но средно се губят 10-15% от теглото, което при много хора с обезитет е недостатъчно.
С навлизането на GLP-RAs нещата се промениха и може да се постигне сериозен успех при хора, които имат желание и воля.
Това го коментирам от позиция на клиничен успех и подобряване на здравето. За козметичните и социалните ефекти нямам мнение.

# 3
Ти май не визираш просто слабите жени, а разни мутреси и бръмчалки, на които това им е работата - да се поддържат слаби и красиви (тук вече нещата стават много относителни) да се класират при богат мъж. Но те си плащат финансовото благополучие с това, че са трофей, нещо за престиж пред другите "бизнесмени". Не им завиждам.
Иначе е нормално жените с добра фигура да има някакво леко предимство при равни други условия. Пък вече ако някоя се издига с вдигане на краката, значи така е решила. Не може дебелите да искат и те така, защото нямат какво да предложат.

# 4
  • Melmak
Майка ми няма 50 кг на ръст 170. Сигурно е трябвало да хване някой чичко-паричко и “да се издигне”.

Аз също смятам, че има стигма върху жените с наднормено тегло поне в нашата култура. Ако си 50 кг в някои държави ще те гледат като недохранена и болнава. Всякакви хора има и не е нужно да сме всички слаби, важното е да сме в здравословна норма.

Ако за теб издигането е да се омъжиш за дебел чичак, който ти плаща басейните, много съжалявам.

# 5
интересно ми е как се очаква жената да спре който и да е мъж да се тъпче докато стане на прасе и после му викат чичката с шкембето. хубаво е обаче, че самата тя успява в тази обстановка да не лапа наоколо, а да се погрижи за външния си вид. Децата ... ако нямат мозък да направят разликата и воля - като тати.

# 6
Т.е. за успех в живота се смята да се бракуваш с чичко паричко?

Не съм забелязала такива закономерности, може би просто повече забелязваш такива случаи, ако имаш комплекси свързани с външния си вид.

Но ако има обвързаност между килограмите и успеха в професионален план, то вероятно е защото жените с успехи в кариерата са амбициозни, съответно имат и мотивацията да си наложат здравословен начин на живот - балансирано хранене, спорт и т.н. И е нормално успешните и амбициозни хора да се събират с партньори с подобен манталитет.

За подценяване на по-пълничките не знам, сигурно зависи от средата. Аз от 10+ години работя в компания, в която такива предразсъдъци не се срещат много. В социалния ми кръг също не виреят хора с подобни нагласи, но знам, че това не важи за обществото ни като цяло.

# 7
Не съм забелязала подобно нещо - пълно е с пълни лели по администрациите.
Ако става въпрос за цел да се домогнете до богат чичко и с това се изчерпва целта - да, там си имат стандарти.
Външния вид има значение за повечето работодатели, но пък не всички слаби са красиви, което също спада към неприемливост ако се търси представителност. Може би в производството и длъжности изискващи повече движение не са предпочитани, заради по-слаба ефективност.

# 8
Не само чичко паричко,но такива преобладават,да.
 На една позната момичето,(то вече порасна)като беше малка пееше в една група.Дискриминираха я,поне по думите на майка и.
 Между две жени в която и да е област ,коя ще бъде избрана?Дебелата или кльощавата?
Ако една жена е самотна майка ,слаба ще я съжаляват,ако в дебела ще кажат-вижте ,тя се е запуснала и затова я е оставил мъжа и.

# 9
  • София
Светлана Василева последно си продаваше парцалите и чантите, че да си храни децата.

Не, за мен няма връзка. Познавам две наистина успешни жени и не са с манекенски мерки. И никога не са били.

# 10
Между две жени в която и да е област ,коя ще бъде избрана?Дебелата или кльощавата?
Как така в която и да е област? Това не е сериозно. Аз дори не се сещам за издигнала се в кариерата жена, в моята и няколко съседни области, която да прилича на Светлана Василева. Струва ми се много грешна генерализация, че жените с нормално телосложение не можели да случат на мъж, от една страна, а от друга - супер кльощавите случвали, но пък на дебели чичковци. Последно кои случват и на какъв мъж?
Иначе зависи от средата, хората може да имат предразсъдъци, но да не ги проявяват. Лично не съм наблюдавала да се коментира външният вид или да се дискриминират служители по тегло.

# 11
По принцип има нещо вярно в твърдението ти, но според мен водещото тук е амбиция, мотивация, хъс - това свързва слаби/хора с нормално тегло и добра работа спрямо затлъстели и запуснати. И все пак - ако твърде пълната жена е доказан специалист в работата си се съмнявам, че биха предпочели слабата, само защото е слаба - макар и некомпетентна. Аз обаче заедно със слабите слагам на един кантар и хората, които полагат усилия да изглеждат добре, може и да не им се получава - хормони, заболявания, но когато полагаш усилия си личи. В моята работа манекенки и твърде слаби жени като Светлана няма, но дори да има - за тях е също толкова обидно да ги наричат кльощави, колкото и за пълничките. Дано не се разсърдиш, но е съвсем добронамерен съвет - прави впечатление, че в различните теми постовете са пропити с неприязън - пусни го, по-добре се живее. Остави ги другите - техните дрехи, килограми и възможности нямат значение.

# 12
  • София

Умната? Образованата? Талантливата? С по-доброто CV?
Дечко, ако преосмислиш понятието си за успешна жена ще видиш други наистина добри примери около себе си. Ако пък не - може би трябва да смениш средата. Жени като споменатата са добре реализирани в най-древната професия. И си плащат съответната цена, щото извинете, ама не знам на какви наркотици трябва да си да понесеш да си легнеш с такива, като прилежащите им мъже. Това ли е успехът за теб?

# 13
  • София
Това е инстаграм реалността. Жалко.

Отвори Форбс и виж първата десятка жени, после приеми, че слабата фигура не ти гарантира безметежен живот.

За жените учени, лекари, шефки на световно значими организации, банки, клинични изследователи и прочие няма да те затормозявам.

# 14
Вярно е, че красотата отваря много врати. За истински успех обаче е нужно много повече. Не смятам, че е успех да си мутреса.

Общи условия

Активация на акаунт