Отговори
# 45
Знаех си, че става въпрос за куче и то голямо. А човекът има 2 кучета ли или какво има всъщност?
Аз не бих започнала връзка с мъж деца, или големи кучета, и всъщност точно заради това, първо че не мога да си представя в апартамент това куче трябва 3та спалня за него, второ точно което описваш яло не знам си какво, и целувки. Но! Е ужасно да налагаш ограничения при положеие, че ти си знаела, че този човек има куче, изобщо не бих стигнала до опознаване с такъв човек, защото не бих му казала никога как да си го гледа, още по-малко пък да го изхвърли и животното заради мен да страда! Нямаш това право, защото то е невинно, и животно се взема за цял живот.

# 46
Не го приемай като заяждане, но реално ти имаш проблем с животните, въпреки че твърдиш обратното. На твое място не бих била с човека.

# 47
Когато един човек осинови животни и ги гледа няма по-голяма индикация, че е истински добър човек.
Това изобщо не е сигурно, имам няколко такива примера около мен.

Иначе по въпроса на авторката - обичам животни, имали сме куче вкъщи отдавна, както и съм гледала около година куче на хора, които бяха заминали в чужбина, но после се върнаха и си го взеха обратно. Гушкала съм ги и съм ги целувала по главата, но никога не ми е било приятно да ме лижат по устата и не съм позволявала. И мен би ме било гнус да целувам някого, ако преди това той или самата аз сме поели частици от задни, предни и други части от животното.
Относно бройката - относително е, но и на мен повече от две животни ми идват ту мач. Но зависи, не съм категорична тук.

# 48
Емиии … не е приятно да ти казват неща, в които не искаш да повярваш, но да го кажа по друг начин: Отхвърляш човека заради кучето му, което моментално означава, че проблемът е кучето му и … за съжаление ясен сигнал, че привличането ти към мъжа е по-слабо от погнусата ти към кучето.
Няма друго тълкуване.
Като човек, съжителствал големи кучета с лиги и косми ти казвам, че ако обичаш животните (както твърдиш) и с лигите и с космите се свиква. Не бих приела да присъства по време на секс в никакъв случай.
Някой по-горе спомена, че нямаше да си задаваш тези въпроси, ако имаше силно привличане с човека.
Явно си много гнуслива, ама той това куче не го целува с език (надявам се) и ако кучето беше такъв носител на зарази както си представяш, той стопанина вечно да е болен. Нали имаш имунна система, стомашни киселини, ежедневно се сблъскваш с много повече атаки отколкото си представяш.
Успех и дано вземеш най-доброто решение. Ако не си сигурно не е честно да го залъгваш.

# 49
Защо ли влязох в тая тема? Кучета се дават в приют, деца са ремаркета. Имам и двете. Ако някой ме накара да си дам кучето или детето директно ще затвори вратата от външната страна.

# 50
Емиии … не е приятно да ти казват неща, в които не искаш да повярваш, но да го кажа по друг начин: Отхвърляш човека заради кучето му, което моментално означава, че проблемът е кучето му и … за съжаление ясен сигнал, че привличането ти към мъжа е по-слабо от погнусата ти към кучето.
Няма друго тълкуване.
Като човек, съжителствал големи кучета с лиги и косми ти казвам, че ако обичаш животните (както твърдиш) и с лигите и с космите се свиква. Не бих приела да присъства по време на секс в никакъв случай.
Някой по-горе спомена, че нямаше да си задаваш тези въпроси, ако имаше силно привличане с човека.
Явно си много гнуслива, ама той това куче не го целува с език (надявам се) и ако кучето беше такъв носител на зарази както си представяш, той стопанина вечно да е болен. Нали имаш имунна система, стомашни киселини, ежедневно се сблъскваш с много повече атаки отколкото си представяш.
Успех и дано вземеш най-доброто решение. Ако не си сигурно не е честно да го залъгваш.

Благодаря за мнението.
Полезно е за мен, дава ми друга гледна точка и неща върху които да се замисля.

Благодаря и на другите отговорили.

За утонение: нямам проблем с животните, а с евентуалната липса на хигиена около тях. Никъде не съм писала, че не обичам животните, че искам да бъдат изгонени или нещо подобно.
Смятам, че в отношенията има две страни. И двамата имат право на глас, мнение и отношение по всички общи теми. И добрите отношения са тези, в които и двете страни се чувстват удовлетворени. Не намирам нищо лошо в това някой да има изисквания по каквато и да е тема. Стига тези изисквания да бъдат обсъдени и приети от двете страни.

# 51
  • Sofia
... често се създават едни психологически и хигиенни прегради които е трудно да се преодолеят. Например, все още ми е много трудно да приема да целуна по устните мъж, който току що е целунал кучето си, което в последните два часа е ясло суров черен дроб, сурово месо и кости, завирало си е муцуната в препиканата от някой друг трева на поляната, и така нататък. Всичко това, не се ли пренася и върху моите устни? И не ми казвайте, че тези които си целуват кучетата, си мият устата със сапун и зъбите след всяко целуване Simple Smile  Друг проблем, който виждам е с това животното да влиза свободно в спалнята, докато се спи или прави секс. Вие ок ли сте домашния ви любимец да ви гледа как правите секс? И други разбира се.....

Съгласна съм, че не можем да наложим изисквания това как другия да живее и да се грижи за своите собствени животни. Но идеята на едни отношения е те да прерастнат в партньорство, съжителство, брак ......... при което вие също приемате този начин на живот.

Хората имат различни хигиенни навици и приоритети и в това няма нищо лошо....
Очевидно е от поста ти, че този човек, начинът му на живот и хигиенните му навици те отблъскват. Ти ще продължаваш да се дразниш, ако той не си промени навиците. Но от негова страна и той би се мъчил, ако заради теб трябва да се ограничава в общуването си с домашните любимци, които най-вероятно е отгледал от бебета.
Абсолютна несъвместимост виждам аз. Не разбирам защо си го причиняваш.

ПП: Никога не сме се притеснявали да бъдем интимни с мъжа ми, докато има дом. любимци в стаята. Е, не в леглото, разбира се (но не заради друго, а защото пречат). Иначе обожавам да спя с някоя от котките си. И ако партньорът ми го прави на въпрос, значи че този човек не е за мен.

# 52
По принцип, ако тепърва си вземате животно с партьора е нормално да обсъдите предварително нещата, и всяко мнение да бъде взето под внимание и да се съгласуват нещата. Но предвид, че той е взел кучето преди теб, тоест поел е тази отговорност към живо същество, което си няма никой друг на света, то не мисля, че е редно навиците му да се променят.
Ти каза повече от 1 животно, какви и колко животни има човека? Защото тук се говори за 1 куче и това, че се целуват по устата. Но си признавам, че аз реално обичам котки, а кучета не, имала съм само котка и по-скоро бих приела малко куче, защото ми напомня на котка. Така че те разбирам, че не ти е приятно, но не можеш да изгониш кучето, или поне не е редно, защото съм виждала всякакви лоши хора и не мога да повярвам на бездушието на собственика как го позволява!

А ако в стаята по време на секс, те са животни какво разбират нищо.

# 53
Аз бих.Откакто се помня гледам куче,котка и към момента имам.Обожавам ги и никаква грижа - финансова/медицинска-не ми тежи. Радвам се и на другите навън ,при възможност им купувам храна.
Бившият ми си взе любимец след като влязохме в съжителство. И неговият сладур го обичах,двете душички се разбираха , навсякъде бяха с нас,особено като правехме планински разходки.

Към днешна дата съм разделена с онзи, но страдам  за неговия любимец. За стопанина (бившия)не ми е мъчно изобщо, но за кучето му.....страдам,че не го виждам.

Не мисля,че можеш да се свържеш с човек,който обича и държи на животните. Потърси себеподобен.

# 54
Авторке, след като пускаш тема, значи с този мъж сте несъвместими - точно, както е писала Брин, а и някои други.
Няма значение ние какво бихме направили - всеки тук има своя уникална ситуация, както и разбиране за нещата.
Аз например имам котка и дете, което иска малко кученце. Ще го получи когато успее да ми докаже, че е в състояние да възпитава и полага грижи за кученцето и за опазването на домашната ни обстановка в текущия ѝ вид.
Котката си я менкаме - един път спи при мен, друг път при детето.
За мен приоритет ми е опазването на дома, за други - да имат верен четириног другар и допускат компромиси, трети изобщо не приемат любимци, четвърти имат няколко и някак успяват да се справят, на пети пък изобщо не им пука каква им е домашната обстановка.
Хора всякакви.

# 55
Аз не мисля, че авторката не обича животни, само защото не е окей да целува мъж, току що облизан по устата от голямо куче. Съвсем наред си е жената. По скоро някой от гледащите животни се вдетиняват, или направо  почват да ги мислят за хора, или направо деца.  Гледала съм и гледам котки и ми е ясно, как човек почва да се побърква от любов по тях.

Но не е проблема в жената, тя си има съвсем нормални  изисквания, а тоя, който мисли лигите за безопасни и не намира проблем кучето да присъства при всякакви обстоятелства навсякъде.

Просто си намери някой с по-рационален подход към гледането на животни, авторке.

# 56
Аз обичам котки. Имам котка. Чак да я целувам, не /тя не обича/, ама си я гушкам и спи с мен /когато иска,де Joy
С куче не бих живяла. Не обичам. Друг ми е темперамента. Котешки Blush

Хората са различни, но при съжителство е хубаво да си подхождат в повечето отношения особено битови. Избягват се много драми.

# 57
  • Sofia
Аз не мисля, че авторката не обича животни, само защото не е окей да целува мъж, току що облизан по устата от голямо куче. Съвсем наред си е жената.
...

Но не е проблема в жената, тя си има съвсем нормални  изисквания, а тоя, който мисли лигите за безопасни и не намира проблем кучето да присъства при всякакви обстоятелства навсякъде.
Никой не казва, че проблемът е в авторката.
Проблемът е в самата връзка. Просто не са съвместими. И следователно, не би било редно да очаква или изисква от партньора си да се променя, всичко това замаскирано под формата на компромиси. Защото в случая тя очаква той да направи компромисите, понеже тя е правата. И именно затова е и темата - да си затвърди мнението, че тя е права, а другия крив.

# 58
Ами аз не знам кой ще е окей да целува мъж, току що олигавен по устата от кучето. По-скоро някой трябва да му посочи, че тове не е окей.  Хайде няма да е авторката, но според мен и сред другите жени не са много, които ще  го приемат за нормално.

Така че да, в случая, тя е права да очаква базова хигиена, а той не става.

# 59
  • Sofia
И пак да попитам - щом не й харесва, какво изобщо прави с този мъж?
Вижда се, че не й харесва, но стои и чака той да се напасне на нейните виждания. Това не е ок. Какъвто и да е той. Нормалната реакция би било или да приемеш човека, какъвто е, или да си продължиш пътя.

Един си целува кучето, друг си бърка в носа и пърди. Като не ти харесва - Next, please!

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 13:54 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт