Мъж който само мрънка!

• 3 916
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
И ние сме в същата конфигурация, Овен и Рак, малките деца също. Вкъщи винаги е купон.

# 76
Животните имат ли зодии.
Не знам какво е представявало човечеството преди някой да измисли зодиите. Сигурно всичко е било само маймуняци докато в един момент някоя женска маймуна се е загледала в нощното небе и й светнала лампата (така да се каже). От там нататък човечеството е дръпнало напред, жените измислили зодиите и смесването на месо с зеленчуци, мъжете изобретили колелото и разбрали, че ферментиралите плодове не трябва да се хвърлят, даже земята започнала да се върти по съвсем различна орбита. И така докато стигаме днешни времена, когато за всеки проблем има зодиакално обяснение.

# 77
  • По света и у нас
Имат зодии естествено, имат си характерчета

# 78
Мрънкането и чистенето са само върхът на айсберга. Има по-дълбоки причини за това поведение. Някакво вътрешно напрежение или неудовлетворение.
И още, не е добър пример за децата, да са свидетели на такива взаимоотношения.

# 79
Злоди, те беше овенка, как си се хванала с Рак ми е непонятно. Аз като усетя това чувство на вина, което искат да ти вселят защото нещо им е криво, направо паля с 200км/ч.

Колко сте прави момичета! Това чувство за вина им е вродено да го вселяват на всеки. Все те са ощетени и онеправдани.
За да не си мислите, че съвсем ми стъжнява живота аз го пратих да пасе и му заявих, че няма как да си късам нервите за глупости,а той като иска да си ги.
Чистя си и си подреждам всеки ден като ми е кеф, а той като мрънка се правя на глуха..” вика ми оня ден “чули ме”, викам аха… ама се правя на тъпа 🤣
Загубих много хора от семейството си за кратко и гледам на живота от друга гледна точка… такива със ставането да хващам парцала, няма как да се случат. Въпреки, че и аз пренаредих два пъти гардероба преди дни, ама това си е когато ме хапят моите кучета.
Имаше доста мнения, че двете теми са свързани, но наистина ми повярвайте- не са.
Той си е такъв мрънкало от както го знам, последните години и заради напрежение в работата. Но въпросната госпожица не фигурира за сега в повода му да мрънка.

# 80
Докато не разбере, че му четеш чатовете.
Осъзнаваш ли колко е унизително това?

# 81
  • София
Аз ще дам друга гледна точка. След 16 години брак смея да кажа, че до известна степен разбирам мъжката психика. Минали сме през много конфликти и сме оцелели като семейство, защото разбрах, че мъжът има нужда да се почувства оценен от жена си.
Винаги, когато го видите, че чисти, ние, търка, го похвалете. Пред него  напомнете на децата пазят чисто, защото вижте колко много тати се е постарал. Дори и да се е захванал да чисти малко преди излизане и отвътре да ви ври и кипи, усмихнете му се и му покажете, че оценявате неговите усилия домът ви да е винаги чист и подреден.
Когато се размрънка, че някой е разхвърлял, вместо да влизате в обяснителен или нападателен режим, кажете му: Разбирам те. Той това няма да го очаква и веднага ще омекне. Възползвайте се от  това, че е чистофайник, излезте на разходка, купете си нова рокля, отидете на фризьор, маникюр, или каквото решите и се приберете усмихната и щастлива и отново го похвалете за усилията му.
Съветите, които давам са лично изпитани и действат. Успех!

# 82
  • sofia
Баси, що аз като чистя не ме хвалят, а е по подразбиране!
Крехките мъжки души!
Това след 25 години съжителство и две отгледани деца.

# 83
Никой никого не хвали у нас, голяма работа, почистено. Това трябва да е естественото състояние на дома,  а не нещо за халба. Когато детето беше малко, някъде до 5-6клас, да, случвало се е да го похваля, за да го стимулирам. Но зрял човек да хваля, не.
Хвалим се единствено за някое по-засукано ястие или нещо, ако мъжът ми направи като придобивка у дома,  някскво интересно интериорно хрумване, да. За ежедневните неща ми звучи смешно.

Но все пак, не всяко семейство има своя динамика. Аз също се усещам, че с възрастта повече мрънкам, но някак се справяме и разбираме.

# 84
  • София
Крехките мъжки души!

Нали знаете, че каквото посее човек, това ще пожъне. Ако тя започне да забелязва неговите усилия, то и той ще прави същото. Не казвам, че ще е лесно, но ако иска здрави и хармонични отношения, нека опита.

# 85
Това си е кучешко възпитание, ама щом при някои работи, да си го прилагат...

# 86
  • София
Това си е кучешко възпитание, ама щом при някои работи, да си го прилагат...

А вие какво предлагате? Мъжът продължава да мрънка, авторката се изнервя и така до кога? Колко ще издържат и двамата? Лошо ли е да покажеш, че оценяваш усилията на другия?

# 87
Шугър, при мъж тип Бай Ганьо, съветите ти няма да сработят.

# 88
Крехките мъжки души!
Абсолютно съм съгласна!
Хайде стига, вечно да се грижим за комфорта на мъжа.
Да го харесваме- ама да не сме нахални.
Да го обичаме, ама не прекалено да не се уплаши.
Да му даваме свобода да не вземе да се задуши, ама пък ако му изпуснем края- тича при друга.  
Да му родим деца ама да не участва много, сакън да не му дойде байгън.
Да създадем от 8 стаи дом ама той по- малко да участва, че да не му дойде в повече и да се измори.
Да работи- ама и ние да работим с него наравно, да не каже че му харчим само парите- и после и вкъщи покорно да служим!
Айде стига!
Омръзнало ми е да чета и слушам истории които се въртят само около комфорта на мамин синковец.

И аз чистя. И работя. И пазарувам, нося торби, гледам деца..
И най-вече човек гледа да остане и ментално читав- какво-за мен няма ли браво?!

# 89
Нещо към бунт отива работата. Само да не го напердашиш колегата Рак. Joy Като се омъжи, не му ли знаеше зодията?
Аз съм солидарна зодиакално. Stuck Out Tongue Winking Eye Нали споменах, че съм от Раците. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт