Отговори
# 135
Момичета, знаете ли какви нива трябва да са витамин Д и Б12 по време на бременността? Моят витамин Д е на долната граница, а Б12 е под средата. На доста места четох, че трябва да е към горната граница.
След няколко дни съм на преглед и ще го изговоря и с проследяващия.

# 136
Аз не съм запозната препоръката каква е, но ще ми е интересно да прочета какво е казал АГ. Аз изследвах вит Д преди да забременея и беше малко под долна граница, съответно от тогава приемам капки Вигантол. Не съм изследвала наново. Б12 ми беше към средата, даже малко под средата и се бях настроила, че ще си взимам, проучвах пазара, но АГ тогава каза, че не е необходимо след като ми е към средата на референтните.

# 137
  • София
Момичета,
Имам възглавница за бременни ползвана 2,3 пъти. Ако някой има нужда я продавам.

# 138
Здравейте,
Чета групата известно време и най-накрая се реших да пиша и аз. 😅
С термин 17.01 съм и чакаме момиченце, като на 2рата феталната казаха, че сме със седмица назад, а на прегледа преди 3 дни, че си е точно както трябва…
И аз съм от тези, които още не са пазарували, но имам големи чуденки за количката вече, понеже ми се иска да набележа предварително модели и да взема, което е най-изгодно по намаленията. Някоя от вас по-опитна или вече закупила такава би ли се включила със съвет.
Спряла съм се на кикабу гоя платинум или сайбекс балиос с новия сгъваем зимен кош, тъй като са на сходна цена. Преди седмица ходих да ги тествам и попаднах на Анекс Ели, честно казано останах доста впечатлена, колко лека и маневрена е - като перце, но някак не зная дали 1200евро си струва, а и мъж ми ще ме убие вече. 😅 Моля, помагайте.

# 139
  • София
Ние взехме Балиос втора употреба, но не със сгъваемия кош. По улиците гледам, че всеки втори е с тази количка.

# 140
Засега съм се спряла на два модела - Anex Flo и Easywalker Zoey Go. Скоро ще пътуваме към София, тъй като сме от Плевен и тук никъде не ги намирам.  После мисля да изчакам някое намаление и да поръчам някоя от двете.
Забелязах, че Анекс вървят с около 200 евро надолу в немските сайтове. Предполагам, че с наближаващите празнични намаления може да излезе дори още по-изгодно, та нищо чудно и от някой немски сайт да я поръчам.
Забелязвам, че доста неща като цяло са доста по-евтини из немските сайтове. Не знам защо при нас са така завишение цените.

# 141
Kapy, въобще не се чуди за поръчката от Германия, ние поръчахме нашата от Холандия, а наши приятели - от Германия, и нямаше никакви проблеми и с двете поръчки. У нас и с намаленията няма такива цени каквито има в чужбина. Бях споменавала, че при нас конкретно количката излезе с около 30-35% по-евтина от цената в Хиполенд.

Засега съм се спряла на два модела - Anex Flo и Easywalker Zoey Go. Скоро ще пътуваме към София, тъй като сме от Плевен и тук никъде не ги намирам.  После мисля да изчакам някое намаление и да поръчам някоя от двете.
Забелязах, че Анекс вървят с около 200 евро надолу в немските сайтове. Предполагам, че с наближаващите празнични намаления може да излезе дори още по-изгодно, та нищо чудно и от някой немски сайт да я поръчам.
Забелязвам, че доста неща като цяло са доста по-евтини из немските сайтове. Не знам защо при нас са така завишение цените.

# 142
Ние сме се спряли на Carrello Vector premium, тъй като е висока и това, което на мен много ми харесва е, че кошът е с пълно затваряне. Grinning Допаднаха ни и Easywalker Zoey Go и Еspiro miloo 2.0, но фаворит ми остава модела на carrello.

# 143
  • София
Бихте ли споделили в кои немски сайтове гледате колички?

# 144
https://www.babymarkt.com/de/

аз от тук съм взимала за каката

# 145
Избрахте ли вече име на бебето или умувате още? 😁 Ако да, ще го кръстите ли на някого (родители) или ще е нещо неутрално? Голяма дилема имаме по този въпрос.

# 146
Ние отдавна си имаме едно име, което много ни харесва, още преди да забременея сме си говорили, че ако е момиче искаме така да се казва. Имаме близка с това име, тя е в основата ние да да срещнем след много годишно прекъсване (познаваме се отдавна, но доста години по-късно започнахме да общуваме повече) . По случайност съвпада и с името на един от родителите 😄 но си го избрахме, защото ни харесва

# 147
Избрахте ли вече име на бебето или умувате още? 😁 Ако да, ще го кръстите ли на някого (родители) или ще е нещо неутрално? Голяма дилема имаме по този въпрос.
Ох аз съм в дилема също.
Ако се падне на празник (през януари има доста) ще я пишем на празника - нали така казват , че си идваш с името. Ако е обикновен ден се двоумим между Симона, Симеона и Моника (свекъра е Симеон и много искам на него да кръстим) - обаче ако е първите 2 и после имаме момче изгаря името Симеон и трябва да търсим друго, а аз не искам . Моника много ни харесва и на двамата , но не знам до колко се свързва с името на свекъра. Та така 🍀

# 148
  • Бургас
Ние също сме в дилема още за името. Само сме набелязали няколко.

Avocado 🥑, всичките са красиви имена.

Ние с мъжът ми нямаме брак и със сигурност ще подпишем преди бебето, но съм в дилема дали да направим празненство с приятелите ни. Скоро влизам в трети триместър и не съм сигурна как ще се чувствам, а и с големия корем... Май изтървахме момента за бременна сватба.

# 149
Ария, винаги можете да подпишете и да направите тържеството по-натам. Много мои познати са го съчетавали с кръщенето на детето. Важното е ти да се чувстваш добре, пък моментът ще си дойде.

Ние чудене с имената не сме имали - винаги сме имали едно женско и едно мъжко име, още преди официално да заговорим за дете. Мен пък ме притеснява рождената дата, като си знам късмета ще закъснее няколко дни и ще се роди баш на рождения ми ден, а аз искам да си има собствен празник.

Ние също сме в дилема още за името. Само сме набелязали няколко.

Avocado 🥑, всичките са красиви имена.

Ние с мъжът ми нямаме брак и със сигурност ще подпишем преди бебето, но съм в дилема дали да направим празненство с приятелите ни. Скоро влизам в трети триместър и не съм сигурна как ще се чувствам, а и с големия корем... Май изтървахме момента за бременна сватба.

Общи условия

Активация на акаунт