Бихте ли започнали връзка с човек, който е имал повече от един брак?

• 2 560
  • 86
  •   3
Отговори
# 75
  • 2860 км северно от Екватора
Eдин от моите двама бивши (не сме имали брак, само дълга връзка) не можеше да има деца (тежка заушка на 7г, неподвижни сперматозиди). Разделихме се по други причини. Той се ожени за жена с 2 деца от 2ма мъже. Родиха си тяхно. Не поддържам връзка и не знам как е, инвитро ли е, с донорска сперма ли е, но детенцето е кръстено на него буква по буква и е много горд, че има деца. Нищо че те не са негови, той нарциса си е горд, че пред обществото има деца.

# 76
Eдин от моите двама бивши (не сме имали брак, само дълга връзка) не можеше да има деца (тежка заушка на 7г, неподвижни сперматозиди). Разделихме се по други причини. Той се ожени за жена с 2 деца от 2ма мъже. Родиха си тяхно. Не поддържам връзка и не знам как е, инвитро ли е, с донорска сперма ли е, но детенцето е кръстено на него буква по буква и е много горд, че има деца. Нищо че те не са негови, той нарциса си е горд, че пред обществото има деца.

Защо пред обществото? Сякаш не е възможно наистина да е горд, да му харесва да е баща и да му е важно да има деца?

# 77
Да и аз настоявах на брак,защото исках деца.
За мен те са най важното в една връзка.
С течение на времето се убедих ,че това не е така.

# 78
  • Пловдив
Цитат
Защо пред обществото? Сякаш не е възможно наистина да е горд, да му харесва да е баща и да му е важно да има деца?

Подозирам, че защото има една тенденция във форума и извън него да се смята, че ако искаш непременно биологично собствено дете, си нарцис и смяташ гените си за безценни. Sunglasses

# 79
Айде сега пък било нарцисистично да искаш деца.
Това са естествени пориви за почти всички хора.

# 80
  • Шоплука
И на мен мнението на So Lucky ми дойде малко грубичко.
Иначе за мен лично няма по-голямо щастие от детето, за това напълно разбирам хората, които тяхната дълбока същност иска деца повече от всичко на света.
За мен също това е изконна любов, отвъд всичко което разума се мъчи да ни убеди какви сме като същества.
Такива модерни теории на самотата не приемам, за мен те са изключително подвеждащи и вредни, дори опасни, защото когато човек достигнал до 40те започнат да го мъчат депресии вече наистина настава времето на бруталните компромиси.
За това хората трябва да се женят и да стават родители млади. Именно тогава на 40 ще преживеят златната си възраст, ако разбира се, са уредили живота си правилно.

# 81
Ако става въпрос за чисто сексуална връзка, без съжителство и ангажименти - да, защо не.
За "сериозна" връзка - с ексклузивност, идея за съжителство, последващ брак и т.н. - не, благодаря.

Казвам го както от позицията на дългогодишно омъжена, така и от позицията на младото ми аз, от годините на активно търсене на партньор. Имах си тогава категорични "НЕ"-та, повечето от тях - интуитивни, но сега от позицията на времето осъзнавам, че са били напълно основателни.

Един прекратен брак е разбираем - незрялост, неправилна преценка, разминаване на целите. Два вече говорят за съвсем различни неща.

Далеч не отричам правото на всеки човек да търси щастието си, включително и с три-четири брака и три-четири деца с различни родители. Просто не е за мен.

Скрит текст:
Имам приятел, който в момента е в трети брак, от всеки брак има по едно дете. Разликата между първото и последното (засега) дете е 20 години. Като приятел и като колега е супер, но като партньор никога, никога и за нищо на света не бих го избрала. Хубавеляк, сладкодумен, обаятелен - виждам много ясно с какво привлича жените, но защо това им пречи да видят огромните червени прожектори наоколо - нямам идея Rolling Eyes
Имам и позната, която има три деца от трима мъже, и сега се кани да се ожени за четвърти път. Питам я - ама ЗАЩО?!? Живейте си заедно, гледайте си децата (от нейните две са непълнолетни, и той има едно), родете си и още, ако искате но ЗАЩО брак?!? Така било редно. Не можело без брак Rolling Eyes

# 82
  • Шоплука
BernardaM. не знам къде живееш, но като цяло брачната институция почти навсякъде защитава жената и юридически, освен при предбрачни договори и хитрини на благоверният, но като цяло при един почтенно сключен брак и юридически си има правомощия.

# 83
Била съм ,във връзка с човек с две бивши от едната имаше дете ,и никога повече .Не случайно хората са казали "Пчела от мед не бяга ".Във връзки в които има набъркани деца от предишни бракове и бивши ,каквото и да ми казвате няма да ме убедите ,че са щастливи. Според мен всичко е строго индивидуално ,но трябва да се казва реалността, особено ако ти нямаш дете .Ревност, интриги, проблеми с парите и пр. Една моя позната разведена с дете ,ми каза че никога не би се захванала с разведен мъж с дете .И ,броят на такива жени е голям
.Вече твърдо съм на мнение, че ако си жена и на 50 да си ,и нямаш деца ,никога с разведен мъж с дете .Освен, ако не обичаш драма и стрес в живота си .Такива връзки са много по малко успешни ,от колкото в обществото се опитва да се представят за щасливи.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 15:04 от Maria 3333

# 84
Според мен след 50 години,може с деца които са самостоятелни вече,независимо от броя им.

# 85
  • Sofia
...и нямаш деца ,никога с разведен мъж с дете .Освен, ако не обичаш драма и стрес в живота си .Такива връзки са много по малко успешни ,от колкото в обществото се опитва да се представят за щасливи.
Много зависи от мъжа, и от бившите и от самото дете/деца.

Скрит текст:
На баща ми втората връзка беше по-успешна и дълготрайна от първата. Третата още по-успешна и по-дълготрайна от втората. По време на първата са загубили бременност. От втората има 1 дете, от третата - 3. "Разделиха се" с третата, когато децата пораснаха, а той се пенсионира. И до ден днешен с третата си ходят на гости, пътуват заедно по почивки и са в добри взаимоотношения. С първата и втората жена не поддържа никаква връзка след раздялата им.

С мъжа ми почти същата работа. Има си бивша и 1 дете. Заедно сме вече 18г и с 3 деца.

# 86
Не бих, защото за мен в перспектива показва определени неща в характера.
Важи и дори да не имало брак, а връзки, довели до едно голямо нищо.
А времето е ценно, не бих губила секунда по такъв човек.
Самата аз не съм имала брак, така че дали е имало или не, за мен е част от картината. Гледам цялостното изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт