Слънце грее и припича, а ДЕКЕМВРИ с бебета към нази тича!

• 13 687
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
 Hug мерси адаш! Hug

# 46
Наистина браво и благодаря на ivalinai
 smile3501Много е хуабво, че имаме такъв серизоен човек, дето така съвестно ни води темите  Heart Eyes

добре дошла на magiq27  bouquet  welcome

моето предчуствие е за момиче, но не знам защо, просто така си мисля, иначе нямам никакви претенции, само да е живо и здраво Simple Smile и по признаците дето valkata78 ги е пуснала пак тъй излиза, забавлявам се със залаганията за сега, всички викат момиче, таткото вика момче, ама уж нямал претенци... Thinking

# 47
И аз съм с признаците и предчувстията за младеж ама кой знае ще видим Grinning

# 48
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, само чета  Embarassed голямо писане-голямо нещо Hug
темата е страхотна и по хубава от наЩа нЕма Mr. Green Heart Eyes
Добре дошла на magiq 27  bouquet
моето предчувствие и желание е за момиче, пък да видим Joy
Успешен ден на всички Heart Eyes

# 49
Здравейте мами,

Добре дошла magiq 27

Аз сега се връщам от лекар и бързам да докладвам. Големи сме 27мм и сме много подвижни, въртим се на всякъде и махаме с ръце. Термина ми го промениха на 14. 12.2007, което е с 2 дни по-рано от предишния път.
За повръщането ми предписаха някакви таблетки и доктора каза ако много се влошат нещата да отида до клиниката да ми влеятедна банка с електролоти, 4е можело да се обезводня.

За предположенията, аз съм по4ти сигурна 4е ще е мом4е. Миналия път познах да видим сега как ще се представя.

# 50
Девойки, страхотни сте!!! Вече нова тема  Simple Smile. Да ви питам, мерихте ли нухална транслуценция и кажете резултатите, моята излезе 1,7 мм, каза ми док, че е нормално до 2,4. Но на 21 имам час и при Мазнейкова, ще сверявам, пък и назална кост ще гледам при нея. За тези, които не знаят - това са тестове за Даун, правят се между 11-13 г.с.
За мамите над 35, какво ще правите с амниоцентезата, аз съм с големи колебания.
Golden rose, ти при Велев ли ходиш?

# 51
  • Sofia
  Simple Smile Zdravei te! az sam nova v tozi sait i za parvi pat pisha za sega samo chetiah! No veche shte stavam mama prez dekemvri i tolkova mnogo vaprosa sami v glavata che prosto neznam!  bouquet

# 52
  • Sofia
kato sega cheta malko po nagore za otpuskite i sashto taka chetoh i zakona, i drugi saitove i t.n. no ima neshta koito vse edno ne sa pisani na balgarski, ta ako niakoi moge de me orientira shte sam mu blagodarna! rabotih do 31.12.2006, imam 3 god. i 10 mesec trudov stag, sega zapochnah na trudov dogovor na izpitatelen srok za 6 meseca, a az sam veche v nachaloto na 3ti mesec ili 9 sedmica. Moga li da polzvam bolnichni svarzani s bremenosta i sled tova varhu tezi dni kak se izchisliava maichinstvoto? ot prochetenoto do tuk razbrah che ako otsastvash predi 45-te dni i ne si rabotil predi tova 6 meseca, ti se izchisliava ne varhu zaplata a varhu min rabotna zaplata? viarno li e tova? znam sahto che ne mogat dori kato sam na izpitatelen srok da me uvolniat zashtoto sam bremenna, no mogat da si izmiat racete che "ne se spraviam" i tova da e skrit predtext ,imali li niakava protekcia v tozi sluchai?
Naistina ako mogete da mi otgovorite shte sam blagodarna!

# 53
Уф, тамън мислех, че съм се оправила, кръвта беше почти спряла и снощи - пляс, пак едно голямо петно кафява кръв с някакви власинки вътре. Много се притеснявам дали ще я бъде или не моята бременност Confused
И косата много ми пада, направо е ужасно Tired

.........Аз съм от неработещите мами и е голяма скука да седя в къщи.......
Аз пък мислех, че си фотомодел   bouquet

# 54
Момичета,невероятни сте,направо не мога да ви насмогна с четенето!Новата ни темичка е супер,поздравления за Ivalinai!А тези изследвания за Даун не се ли правят м/у 15 и 19 г.с?Точно днес ми дадоха една листовка на Националната генетична лаборатория кум Майчин дом,,където подробно е обяснено всичко за това изследване.Не само за оценка на риска от Даун,но и за вродени дефекти на невралната тръба и коремната стена.Това не е задължително изследване,но аз смятам да си го направя.Вие какво мислите?Някой знае ли колко струва?

# 55
Миналият път нито ми се гадеше, нито нищо, пък родих момиче.  Laughing

Общо взето засега бременностите ми си приличат. Да видим какъв ще е резултатът. newsm78
А на мен ми се гадеше Laughing
Моите за сега не си приличат и  по - добре Grinning

# 56
Момичета,невероятни сте,направо не мога да ви насмогна с четенето!Новата ни темичка е супер,поздравления за Ivalinai!А тези изследвания за Даун не се ли правят м/у 15 и 19 г.с?Точно днес ми дадоха една листовка на Националната генетична лаборатория кум Майчин дом,,където подробно е обяснено всичко за това изследване.Не само за оценка на риска от Даун,но и за вродени дефекти на невралната тръба и коремната стена.Това не е задължително изследване,но аз смятам да си го направя.Вие какво мислите?Някой знае ли колко струва?

Това, за което говориш се нарича БХС - биохимичен скрининг, струва 25 лв.
Аз имам предвид нухална транслуценция - гънка на врата на бебето, която се мери под УЗ контрол, прави се между 11-13 г.с. Пиша го, защото всички наближаваме този период /аз съм в него вече/ и сега му е времето. Искайте го от гинеколога си на рутинен гин. преглед, стига да знае за какво иде реч!!

# 57
  • Sofia
Здравейте и от мен!
Нямах време днес да се включа и сега наваксвах. Ivalinai , темичката е страхотна, както и предишните , за което благодаря много   bouquet
Относно изследванията - аз изобщо не съм на ясно какво кога и защо се прави, направо като ги чета тук тия сложни имена и се шашкам. Надявам се само да има какво да изследвам - нали имам проблем, че нямам симптоми  #Crazy та съм се притеснила сериозно, все си мисля че Доки ми каза, че бебока е 6мм и като гледам на другите, които са 6-7 седмица, май са им бая по - едрички .... как мислите?
На работа мисля да си ходя, докато се чувствам добре или докато не ми омръзне, което е малко вероятно да се случи, но все пак... Осигурявам се много добра заплата и затова не се притеснявам за болничните.
Айде, лека вечер  newsm51

# 58
  • Габрово
.........Аз съм от неработещите мами и е голяма скука да седя в къщи.......

Цитат
Аз пък мислех, че си фотомодел 

Тенкю за комплимента, Дуци  bouquet До скоро можеше и да мина за фотомодел, но с тази бременност нещо бая погрознях напоследък(още една предпоставка за момиче) някви пъпки ми излизат, кожата на лицето ми е като изпръхнала и никакви кремове не помагат.

Shantal, не се шашкай за размера на бебо... аз бях на доки в началото на 6г.с и ембриончето беше едва 4мм и доктора ми каза, че всичко е перфектно според него.

# 59
kato sega cheta malko po nagore za otpuskite i sashto taka chetoh i zakona, i drugi saitove i t.n. no ima neshta koito vse edno ne sa pisani na balgarski, ta ako niakoi moge de me orientira shte sam mu blagodarna! rabotih do 31.12.2006, imam 3 god. i 10 mesec trudov stag, sega zapochnah na trudov dogovor na izpitatelen srok za 6 meseca, a az sam veche v nachaloto na 3ti mesec ili 9 sedmica. Moga li da polzvam bolnichni svarzani s bremenosta i sled tova varhu tezi dni kak se izchisliava maichinstvoto? ot prochetenoto do tuk razbrah che ako otsastvash predi 45-te dni i ne si rabotil predi tova 6 meseca, ti se izchisliava ne varhu zaplata a varhu min rabotna zaplata? viarno li e tova? znam sahto che ne mogat dori kato sam na izpitatelen srok da me uvolniat zashtoto sam bremenna, no mogat da si izmiat racete che "ne se spraviam" i tova da e skrit predtext ,imali li niakava protekcia v tozi sluchai?
Naistina ako mogete da mi otgovorite shte sam blagodarna!

добре дошла munieca, но пиши моля те на кирилица! кога ти е термина?
относно въпроса ти мога да ти кажа, че както й да си назначена на работа имаш право на болничен при условие, че имаш минимум 6 месеца осигурителен стаж като цяло. В месеците, когато си била в болнични при изчисляване на майчинството по-късно не се взема мин. раб. заплата, а дохода от който е изчислен болничния, т.е. все едно заплатата. При условие, че си назначена със срок на изпитване - чл.70 от КТ, винаги можеш да бъдеш освободена на осн чл.71 от КТ, т.е. изтичане срока на изпитване, стига да е в рамките до 6 месеца...така, че мила ако решат ще те освободят и не си като под закрила за това че си бремеменна...ако пък случайно те държат всичките 6 месеца, т.е. май ще се падне до раждането ти поне ще ти платят 45дни преди раждане и останалите до 135 след раждане, след което майчинство ще получаваш от службите за социално подпомагане за срок от 1 година...

Общи условия

Активация на акаунт