Боледуването на децата ни - тема 99

• 4 196
  • 248
  •   1
Отговори
# 225
  • shumen
Likeawind,как си?
Ваня,как сте?Дано си пресякла каквото и да е при теб и малечка.
Моят е добре или поне така звучи по телефона,но аз отново съм с бактерия в урината Клебсиела пневмония.Добре,че е чувствителна на всички АБ в ангибиограмата.Понеделник ще отида с изследването при доки да изпише АБ и дано бързо мине с него и не се повтаря,че не искам да се въртя в порочния кръг от миналата година с бактерия след бактерия.

# 226
Дани, не можеш ли да се свържеш с ЛЛ по телефона, нали рецептите са електронни? Или друг вариант е неотложен кабинет.
Как ще издържиш до понеделник? Не боли ли?

# 227
  • shumen
Frozen,нашата ЛЛ уикендите не вдига,а не отложен не ми се иска.Не ме боли по скоро ми пари при пишкане.

# 228
Очите ми са една идея по спокойни вече има и гурли,но не мога да спя от подутите лимфни възли това чудо е ужасно много боли ...

# 229
Моля те, отиди на хематолог. Това не е нормално. Нали пи антибиотик, трябва да са се пооправили.
Дани, оздравяваме уж, още духаме носове.
Чухте ли, вече има потвърдени случаи на грип....а ваксини йок.

# 230
Грип? 😵‍💫 Както обичам да казвам - Ганчо не спря да обикаля като кон без да си мие ръцете..

Според мен ако няма ПКК първо това. Ако са високи моноцитите - EBV антитела.

# 231
Да бе, 9 потвърдени четох....

# 232
  • shumen
Ваня,радвам се,че сте по-добре.Дано скоро и хремата спре.
Frozen,то някои не само не си мият ръцете ами и кихат,кашлят и ходят болни навсякъде и разнасят зарази.
За грип не е ли рано още?Че то е едва още края на Септември.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 17:28 от danaeka

# 233
Моля те, отиди на хематолог. Това не е нормално. Нали пи антибиотик, трябва да са се пооправили.
Дани, оздравяваме уж, още духаме носове.
Чухте ли, вече има потвърдени случаи на грип....а ваксини йок.
Да лекарката ми каза да го изпия и ако не е спаднал вече ще ме прати но ме предупреди че бавно спада ..как се подредих този път не е истина просто ..чакам да ми се обадят за назалната на синът ми уж го записаха в списък, в неговия клас доста окапаха с повръщане и температура та завърта се нещо ...

# 234
  • София
Лимфните възли не спадат толкова бързо! Няма нужда излишно да се мъкнеш по болници да не лепнеш нещо друго. До колкото знам се прибират доста бавно.

# 235
  • shumen
Лимфните възли не спадат толкова бавно,но след АБ не е нормално да болят според мен.
С тия болести и грип аман.Моля се моят само да се върне здрав от Гърция.

# 236
  • София
Не знам при са си били болезнени и хич бавно не спаднаха. То общо взето с всяко нещо стана трудно, бавно и мудно лекуването. Аман от болести и бацили

# 237
Най-пресния ми пример е с раната на малкакта, която се инфектира и я заболя лимфен възел. Ми почти веднага като започна да затшхва възпалението и лимфния възел намали болката. Та за мен не е нормално да боли толкова силно на фона на лечение. Вариант е антибиотика да не е подходящ.

# 238
Момичета, първокласника е от обяд с температура и повръщане, втрисане. Дадох в 17ч Нурофен за юноши и разтворих натриев цитрат прахче да пие ама го пие с лъжичка през 20 минути. Какво мога и кога да дам пак? Сега пак вдига температура, минали са три части половина от нурофена.... Дадох и 15 капки еспумизан комфорт защото много му пука корема и има газове. На обяд се е оплакала от болки в корема и баща му му е дал бускулизин....

# 239
Пробиотик ако може да приеме. Парацетамол може скоро да дадеш, вече са минали почти 4 часа. Ако е минала острата фаза на повръщането му направи рехидратиращ разтвор и да пие бавно по лъжичка през 15тина мин. Ако имаш Тазектан, бих те посъветвала да го почнеш от днес, защото утре така или иначе ще е с разстройство.

Общи условия

Активация на акаунт